Foto bij 1 - Samantha Hailey Mc Gregor

Samantha's Point Of View


Mijn vingers gaan langzaam over de toetsen van die piano. Ik speel éen van mijn favoriete liedjes; Fix You van Coldplay . Ik zing zachtjes mee.
'Samantha?' Ik kijk op bij het horen van mijn naam, maar ik speel door. 'We gaan lunchen. Roep je Nathan even?' Mijn moeders hakken tikken weg, en wachten niet op mijn antwoord.
Ik speel de laatste noten door, en klap daarna de piano dicht. Ik loop de door de hal naar het trappenhuis. 'Nathan! Lunch!' Mijn broertje komt meteen naar beneden gerent. 'Heb je honger ofzo?' vraag ik plagrig als hij als eerste aan de eettafel zit. Hij steekt zijn toch naar me uit. 'Samantha, Nathan, even gewoon doen' commandeert mijn moeder. 'Eet papa niet mee?' vraagt Nathan, als mijn moeder aanschuift en onze glazen begint in te schenken. 'Nee, jullie vader is druk op het werk' Nathan en ik zwijgen en nemen een slok van ons glas jus d'orange.
Ik wil net aan mijn tweede boterham beginnen als mijn telefoon gaat. 'Mag ik opnemen, mam?'
Ze schud van ja, en ik druk op het knopje voor opnemen. 'Met Sam' zeg ik door de telefoon heen. 'Sam! Je gelooft het nooit! Cody Simpson komt naar Nederland! Het concert is al helemaal uitverkocht, we kunnen kaartjes winnen via de radio!' Ik zucht. Ik was helemaal niet bezig met al die stomme tieneridooltjes. Sophie, mijn beste vriendin daarentegen, was er helemaal door geobserdeerd. 'Soof, weet je zeker dat je wilt dat ik mee ga? Ik bedoel, kan je niet beter met Lana gaan?'
Lana was ook een goede vriendin van ons. Zij was meer zoals Sophie op het gebied van muziek. Ook obsessed met Cody Simpson, Justin Bieber, en noem maar op. Voor mij hoefde dat niet zo. Ik was meer van de 'echte' artiesten, die ergens over zingen. Zoals Coldplay, Adele, The Script, en dat soort artiesten, maar afentoe kon ik best een dagje met Sophie en Lana meedoen, en lekker met Cody Simpson en Justin Bieber mee zingen, want ik had wel al hun CD's in mijn kast staan.
'Lana gaat ook mee! Maar je kan drie kaartjes winnen, en we dachten beide meteen aan jou!' Ja, hier kwam ik dus niet meer onderuit. 'Goed.. Als jullie die kaartjes winnen ga ik mee..' We zeggen elkaar gedag en we hangen op.
'Wat was er?' vraagt mijn moeder. 'Waar ga jij naartoe?' Ze neemt een slok van haar glas water.
'Oh, Sophie en Lana gaan proberen kaartjes te winnen voor het concert van Cody Simpson, en ze vroegen of ik mee wilde als ze zouden winnen'
Luid gehoest klinkt door de woonkamer als ik de naam Cody Simpson uitspreek. 'Gaat het, mam?' vraag ik. 'Hier, neem nog wat water'
Mijn moeder neemt een slokje. 'Is het zo raar dat Samantha naar dat concert wilt ?' vraagt Nathan. 'Nee, nee. Ik verslikte me gewoon. Ik vind het juist leuk voor Samantha' zegt ze snel, terwijl een ze een neppe lach op haar gezicht verschijnt.
'Cody Simpson, die leuke Australische jongen, toch?'

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen