Foto bij 5.

FRIDAY 31 AUGUST/SATERDAY 1 SEPTEMBER

Elena Johnson

Ik stond zo snel op dat mijn stoel met een harde bons op de grond viel. Met een hand op mijn mijn en een hand tegen mijn buik aangeduwd rende ik naar de wc toe. Ik ging door mijn knieën en gooide mijn hele maaginhoud in de pot. 'Elena?' klonk Louis' bezorgde stem terwijl hij de badkamer inliep. Hij pakte mijn haren vast terwijl ik nog een keer over gaf. 'Gaat het wel?' vroeg hij bezorgd. Ik knikte terwijl ik hem voorzichtig aankeek. Louis hielp me voorzichtig overeind en gaf me een glaasje water waar ik mijn mond mee spoelde. 'Kom, dan leg ik je in bed,' zei Louis. Ik schudde mijn hoofd. 'Ik wil naar jullie optreden,' zei ik. 'Echt niet. Jij gaat in bed liggen en komt er vandaag niet meer uit,' zei Louis terwijl we de slaapkamer inliepen. 'Maar ik zou jullie filmen,' zeurde ik. 'Ik vraag wel of Aiden ons filmt,' zei Louis terwijl hij me op bed neer zette en mijn schoenen los begon te knopen. 'Lou, jullie doen je nieuwe liedje, ik wil erbij zijn,' verzuchtte ik. 'Ik voel me nu echt beter.' 'Ik zal de jongens vragen of we het liedje pas de volgende keer kunnen doen.' Ik mompelde iets binnensmonds terwijl Louis mijn schoenen had uitgetrokken. Hij pakte een joggingbroek een trui uit mijn kast en gaf deze aan mij. Met tegenzin trok ik ze aan en kroop onder de dekens. 'Beloof je wel snel terug te zijn?' vroeg ik zachtjes. Hij kwam bij mij op bed zitten en knikte. 'Zodra we klaar zijn kom ik weer naar jou,' beloofde hij me. Ik glimlachte. Louis veegde een pluk haar uit mijn gezicht en drukte een kus op mijn voorhoofd. 'Voor je het weet ben ik er weer. En als er iets is moet je meteen bellen. Beloof je dat?' Ik knikte. Louis gaf me nog een kus en verliet toen echt de kamer. Ik zuchtte en staarde naar het plafond. Ik was helemaal niet ziek. Louis overdreef enorm. Toch hoorde ik Louis het huis niet meer verlaten, ik was al in slaap gevallen.

Ik werd wakker van het bekende melodie van mijn telefoon. Ik kneep mijn ogen dicht tegen het licht dat door de gordijnen scheen en kreunde zachtjes. Ik pakte mijn telefoon van mijn bed en opende het sms'je.

Hey. Ben je erg ziek? Zal ik anders vanmiddag even langskomen? X Niall.

Ik glimlachte en begon een sms'je terug te typen. 'Goedemorgen,' klonk Louis' goddelijke stem. Ik draaide me om en glimlachte. 'Goedemorgen,' zei ik terug. 'Hoe voel je je?' Ik ging rechtop zitten. 'Beter,' zei ik. Louis kroop naast me in bed en ik legde mijn hoofd op zijn schouders. 'Zullen we een middag films kijken in bed?' stelde hij voor. 'Alleen als Niall mee mag kijken,' zei ik. 'Natuurlijk,' glimlachte Louis en ik ging verder met mijn sms'je. 'Heb je honger?' Ik keek op van mijn telefoon en keek Louis aan. 'Ja, ik heb sinds gisterenavond niks meer in mijn maag, dus ja.' 'Ik ben zo terug,' beloofde Louis me en hij kroop weer uit bed. Ik drukte op verzenden en legde mijn telefoon weer terug op mijn nachtkastje. Met het elastiekje om mijn pols bond ik mijn haren op een rommelige knot en trok de dekens nog iets verder op. Ik wachtte geduldig tot Louis weer terug zou komen met eten. Na tien minuten kwam hij eindelijk terug met een dienblad vol lekker. Hij zetten het voor me neer en kroop weer naast me in bed. 'Hoe ging jullie optreden eigenlijk?' vroeg ik voor ik mijn tanden in een vers croissantje zette. 'Goed, Aiden heeft alles gefilmd, en je hoeft het alleen nog maar op internet te zetten,' glimlachte Louis. Ik knikte en at rustig verder. Mijn maag was weer helemaal tot rust gekomen en ik had nergens last van. Toen ik mijn eten op had ruimde Louis het dienblad op en kwam terug met een stapel dvd's. Ik koos voor The Notebook, ook al had ik die echt al te vaak gezien. Louis stopte hem in de dvd-speler en kwam weer op het ed zitten. Ik kroop tegen hem aan en samen keken we de film.
Toen de bel ging drukte Louis op pauze. 'Dat zal Niall zijn,' zei hij terwijl hij opstond om de deur open te doen. Ik wachtte geduldig op de jongens. Niall liep als eerste de kamer in met een enorme fruitmand in zijn handen. 'Niall, dat had echt niet gehoeven,' lachte. 'Alles voor mijn zieke vriendinnetje,' was zijn antwoord terwijl hij zijn schoenen uitschopte. 'Wat kijken jullie?' 'The Notebook,' antwoordde ik terwijl ik klein stukje opschoof zodat Niall naast me kon gaan zitten. Louis nam de zijn plek aan de andere kant van mij weer in beslag en tussen de twee jongens in keek ik nog de hele middag films.

Ik heb mijn examenweek nu officiëel verneukt, heb maar 2 voldoendes van de 7. Ben benieuwd hoe ik dit jaar wil gaan slagen. Waarschijnlijk minder computeren/schrijven... X

Reageer (3)

  • Lordd

    En hé, kop op! Ik haal ook voor bepaalde vakken alleen maar onvoldoendes, gewoon extra goed leren, en je geraakt er wel! In welk jaar zit je?

    1 decennium geleden
  • Lordd

    Okay, oftewel is ze zwanger, óf ze heeft kanker, sorry dat ik dat moet zeggen, maar stel dat ze dat erfde van haar moeder?! D= Of ze is gewoon ziek als in een griepje, laat ons hopen dat het dat is, of dat ze zwanger is... <3

    1 decennium geleden
  • Truestars42

    Ehm ze is toch niet zwanger he????
    snel verder wil het weten!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen