11 dec 2011 - 15:03

Het is geweldig om te argumenteren. Ik vind argumenteren belangrijk in het leven. Persoonlijk vind ik stellingen heel leuk. Het is toch fantastisch om door een onweerlegbaar argument gelijk te krijgen? Het leert je ook steeds iets bij, zowel over je jezelf, je denkwijze als over andere mensen en hun denkwijzen. Het brengt je ook steeds meer informatie over het onderwerp zelf. Dit mis ik soms op Quizlet.

Iedereen reageert kortaf en zegt alleen maar welk antwoord hij/zij het beste vind, maar niet waarom. Terwijl het ‘waarom’ meer zegt dan een simpele ja of nee. Ik geef een voorbeeld: iemand heeft een afbeelding ineengestoken en laat het zien op het forum en vraagt jullie mening. 80% zegt gewoon of die het mooi vind of niet. Dat helpt toch niet? Die andere 20% zegt dan wel waar het op staat: het is mooi omdat … of ik vind het niet mooi omdat het… Al is het maar ‘het is mijn smaak niet’. Daar is de user toch veel meer mee dan ‘ik vind het niet mooi’.
Nog niet overtuigd? Ik geef nog een voorbeeld: iemand heeft een hoofdstuk geschreven. Hoe vaak krijgt iemand dan niet de reactie van ‘verder’? Of gewoon ‘mooi’, maar waar waarom moet user verder of waarom is het mooi? Is het vanwege de mooie woorden of dat je al blij bent dat er geen spelfouten in staan?

Herkenbaar?

Ik vind het meest gepaste topic om je argumentaties uit te proberen dan nog ‘stelling van de week’. En wat lees ik daar van 75% van de users? ‘Eens’ en ‘Oneens’. WAW, wat een geweldige onzichtbare argumentering. Dan denk ik: ‘mannen, dit is je kans om je mening te zeggen en te discussiëren met de tegenpartij’. Dit gebeurt nauwelijks. Als ik de stelling leuk vind, doorspit ik graag het topic door om te zoeken naar een waardige tegenstander om tegen te argumenteren. Raad eens hoeveel ik er vind? Ik vind amper waardige argumenteringen, zowel voor eens als oneens.

Dan bedenk ik dat ik in mijn studies geen enkel paper of opdracht in kan leveren zonder dat ik waardige argumenteringen gebruik. Als ik enkel ‘Ja, ik vind zwemmen leuk.’ als antwoord op een taak zou geven, krijg ik op die zin sowieso de commentaar ‘waarom?’. Nu zit ik ook in een bachelor waarin we onszelf degelijk moeten kennen en tegelijk in een andere partij kunnen inleven. Dus argumenteren is een deel van mijn leven. Het is zo vanzelfsprekend dat ik het raar vind dat een groot deel van Quizlet amper argumenteert.

Nu krijg ik allemaal reacties met tegenbeweringen. Ik geef jullie gelijk, want hier heb ik ook een hypothese voor: jullie lezen waarschijnlijk veel columns. Een (goede) column dient om een stelling, een mening of een onderwerp toe te lichten. Als columnist ga je je onderwerp verdedigen en hoe kun je anders een column verdedigen dan met behulp van argumentaties. En als je columns leest, lees je ook automatisch argumentaties. Vanaf dan is het gewoon de imiterende persoon in jezelf die het overneemt. Als je argumentaties leest, dan neem je automatisch manieren van argumenteren over.

Dus in het kort: ik ben trots op jullie dat jullie columns lezen!
En als ik nu een reactie krijg van ‘eens’ of ‘oneens’, dan raad ik aan om deze column nog eens opnieuw te lezen. =)

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen