15 juni 2012 - 18:59

Met de 2e examenperiode is ook meteen het einde van dit academiejaar in zicht. Ik heb het hele jaar opgeschoten met een geweldige klasgroep en nu op het einde van het jaar wordt het wat somberder. Er zijn er die tijdens deze examens gestopt zijn omdat ze al zoveel herexamens hebben in augustus, dat ze het opgeven. Er zijn mensen die nu pas voor zichzelf beslist hebben dat sociaal werk niets voor hen is. En er zijn mensen die gewoon met sociaal werk willen stoppen vanwege de examens op hoger niveau dan het middelbaar. Ik vind dit zo jammer. Al 4 mensen uit mijn klasgroep –ja, wij werken met klasjes omdat het moeilijk is om gespreksmethodieken in een auditorium te oefenen met 150 man tegelijk- gaan stoppen. Ik ga ze één voor één missen. Ik heb dit eerder nooit gehad met klassen. In het middelbaar heb ik altijd geweldige klassen gehad, vooral ook omdat de laatste 3-4 jaar het ongeveer dezelfde personen. Met die personen heb ik dat niet gehad. Ik praat nog wel eens met hen op facebook of als ik hen toevallig tegenkom, maar ik mis ze niet. Met mijn huidige klas zit ik op één niveau. Wij zijn redelijk homogeen en over heel veel dingen het eens. Dus dat zal ook wel meespelen. De docenten zeggen ook vaak dat wij een goede klas waren. En dat zegt ook al iets, haha.

Het gaat raar doen om volgend academiejaar in een andere klas te zitten. Buiten die 4 die al weggaan, is er ook nog een andere factor. Namelijk dat het volgende jaar gerichter/gespecialiseerder is. Een deel gaat maatschappelijk werk doen, een deel gaat maatschappelijke advisering doen, een deel gaat sociaal-cultureel werk doen en een ander deel gaat personeelswerk doen. Dus ik ga waarschijnlijk met weinig man van mijn huidige klas samenzitten volgend jaar.

Jammer maar helaas. Ik zal er wel overheen komen en anders heb ik sociaal werkers genoeg rondom me om me erover heen te helpen!

Missen jullie je klas ook zo? Of kan je hen wel dood schieten? Wie missen jullie nog?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen