Foto bij De 100e Hongerspelen - 115

Katniss wilde Adriënne halen om samen te eten, maar toen ze haar kamer binnenging was het duidelijk dat Adriënne zich vreselijk voelde.
“Kat, Katniss. Kan, kan je me rechtop helpen?”, vroeg Adriënne. Met een zucht liep Katniss naar haar vriendin en hielp haar.
“Ik zet je in je rolstoel.” Maar eens Adriënne niet meer door Katniss werd vastgehouden zakte ze neer. Ze slaagde er niet meer in zelf recht te blijven zitten.
“Sorry”, mompelde Adriënne.
“Ik laat een avox komen met eten”, zuchtte Katniss.
“Kan, kan je dan ook vragen of, of ze me even helpen, ik, ik moet naar het toilet.” Katniss knikte koel en liep naar de deur. Daar aangekomen draaide ze zich om.
“Wat heb jij toch?” Adriënne haalde diep adem.
“Ik had gisterenavond mijn spuit moeten krijgen, elke week. Als, als ik hem morgenmiddag niet heb, dan… Ik sterf, als die spuit er niet op tijd is. Het spijt me, ik, ik had er niet aan gedacht gisteren, ik was zo dom.”
“Dat had je eerder moeten zeggen ja”, zei Katniss kwaad. “Ik zal zien of ik er aan raak, maar ik beloof niets.” Ze liep de kamer uit en trok de deur dicht. Ze gaf de avoxen het bevel om Adriënne te helpen met eten en naar toilet gaan, en al wat die verder vroeg behalve de kamer uit gaan. Zelf nam ze snel een broodje en al etend liep ze naar mentorenruimte in de hoop dat Peeta een oplossing zou weten.

***


Toen Romina de beroeps zag verloor ze het beetje moed dat Xandrijn haar had weten geven. Degenen die haar vader iets hadden aangedaan waren er niet bij. Jillana, Parel en Tim grijnsden. Dit zou een eitje worden.
“Zullen we het maar rustig aan doen, we hebben tijd genoeg”, grijnsde Jillana. “Eerst dat meisje, denken jullie ook niet?”
“Laat haar met rust”, siste Xandrijn.
“Oh, wat schattig, hij wil haar beschermen”, spotte Parel. “Zullen we hem dan maar eerst nemen?”
“Nee, laat hem maar kijken hoe we het meisje afmaken”, zei Jillana. “Tim, hou hem even vast, wil je.” Xandrijn greep zijn speer en richtte, maar Tim was sneller en had zijn zwaard al op Xandrijns keel gezet.
“Dat zou ik maar laten als ik jou was”, siste hij.

Reageer (4)

  • Eef95

    oeh spannend!!!

    1 decennium geleden
  • Marly2801

    spannend!
    snel verder!(H)

    1 decennium geleden
  • Meiiore

    Voor een kudo?

    1 decennium geleden
  • Meiiore

    O, snel verder!
    Voor de verandering nog een stukje? Please!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen