Foto bij De andere Trekkingen

Weer een kort hoofdstukje.
Ik zal de volgende langer proberen te maken! :)

Slapeloze nachten, hoeveel heeft Ruby er daar niet van gehad? Maar deze is toch wel het ergst van allemaal. Als ze de volgende morgen wakker wordt is ze helemaal stijf en voelt ze zich diep ongelukkig. Ze mist haar zus, haar moeder een haar vader. Haar vader! Ze ziet hem misschien nooit meer. Ze slikt om een traan tegen te houden. Om 10 uur staat het ontbijt klaar in de eetkamer van de trein. Het is nu 9 uur, een mooi moment om de Trekkingen van de andere districten te bekijken, ze moet de tijd toch doden.
Ze start de samenvatting van alle Trekkingen. District 1, een reusachtige jongen en een heel knap meisje worden getrokken. Nou ja.. getrokken.. ze zijn vrijwillig gegaan, ze hebben al heel hun leven op speciale scholen gezeten om later vrijwillig mee te doen in de Spelen. Deze twee maken allebei zeker kans om te winnen. Die van district 2 zullen ook wel veel kans maken. En ja hoor, een super gespierde jongen sprint naar voren, intens gelukkig, blijkbaar omdat hij in de Spelen mag. Ook met het meisje lijkt niet te spotten, ze heeft een beetje een sluw gezicht en geniepige oogjes. District 1 en 2 vormen ieder jaar de Beroeps, een heel sterk team die eerst met z’n vieren de andere tributen uitmoorden en daarna pas zich tegen elkaar keren. Het is bijna altijd wel een van de Beroeps die wint.
Van de andere Trekkingen blijft niet zo veel hangen in Ruby’s hoofd, behalve die van district 11 en 12, de twee armste districten – Ruby zou er nooit willen wonen - waarbij er een hoop chaos ontstaat. Bij District 11 wordt een heel jong klein meisje getrokken, de Capitoolafgevaardigde vraagt of er iemand anders in de plaats gaat van het kleine meisje maar het blijft stil. Arm kind, ze overleefd de Spelen vast nooit.
In District 12 is voor het eerst in jaren een vrijwilliger, Katniss Everdeen, die de plaats van haar kleine zusje inneemt. Ze lijkt totaal niet bang. Toch moedig van haar.
Ruby heeft wel bewondering voor haar. Ze kijkt op de klok, het is kwart voor 10 ziet ze. Ze gaat maar naar de eetkamer toe. Daar zal ze haar beslissing moeten geven terwijl ze hem nog niet eens gemaakt heeft.

Reageer (1)

  • Sylveon

    Oke.
    Ik wil een leuke reactie plaatsen maar ik zit in de les atm en heb niet veep tijd x'D.
    Maar dit stukje is echt super.
    Snel verde! <3

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen