Foto bij Hoofdstuk 12 ~ Elisabeth Bennett

Ik had geen zin om hier de hele tijd in de kamer te blijven zitten, alsof ik een gevangene was. Ze kwamen me met 2 eten geven alsof ik een gevaarlijk dier was, en daarna vertrokken ze weer. Waarom zou ik dan niet kunnen rondkijken. Ik had een tijd gewacht, ik had wat.. moed nodig om toch maar de drempel over te gaan, tot ik me herinnerde dat het vampiers waren en geen tovenaars. Ze zouden niets in werking kunnen zetten van magie als ik de drempel overstak.
Ik bekeek de gangen, het leek hier best oud en ik merkte wandtapijten op zoals ze dat in de middeleeuwen hadden. Slechts 1 van hen leek ik te herkennen vanuit de geschiedenisles; het tapijt van Bayeux, maar hing dat niet in een kerk in Engeland of zo? Misschien was het een kopie? Ik liep verder en leek mijn naam te horen, maar toch was er in de buurt niet meteen een deur. Vreemd. Ik liep verder tot ik een deur tegenkwam en luisterde. Micajah en Nicholas waren iets aan het bespreken.
'Maar waarom heb je haar in huis genomen? Je had haar best aan de kant van de weg laten liggen of haar bij haar moeder kunnen laten, maar nee, jij moest naar de heks toe gaan en haar beloven om voor haar dochter te zorgen.' Het was Micajah die het lachend opmerkte. Die was vriendelijk, zeg.
'Omdat dat nu eenmaal mijn karakter is?'Ik herkende ook de stem van Nicholas.
'Wat ga je nu met haar doen? Een vrouw meer in je kasteel, vindt Fidelia dat niet erg? Je weet hoe erg ze erop gesteld is de knapste te zijn, Elisabeth zou voor haar behoorlijke concurrentie kunnen vormen. Dan krijg je Sneeuwwitje toestanden.' Nicholas lachte luid. Wie was Fidelia en waarom zou ik concurrentie zijn voor haar? Wat bedoelde Micajah?
'Nee, even serieus nu. Waarom, Nicholas? Fidelia wil duidelijk geen concurentie, of denk je misschien Elisabeth aan jouw leerjongen te kunnen koppelen? Hoe heet-ie weer? Nathan?' Ik knipperde met mijn ogen. Hoorde ik de oude vampier nu echt bezig over dat ik zou gekoppeld worden aan iemand? Zij zouden mij aan iemand koppelen? Was dat niet hetzelfde als uithuwelijken? Zij kozen een partner voor mij? GIngen de zaken zo in de vampierwereld? Dat wou ik niet!
'Nathaniel.' merkte Nicholas op. Dus hij sprak Micajah niet eens tegen? Hij vond het niet erg om een partner voor mij uit te kiezen zonder dat ik daarvan wist? Nou, als hij dat dacht zou hij eens iets meemaken. Ik rende kwaad de kamer in, wat dachten ze wel?
'Ik word aan niemand gekoppeld! Niemand tenzij ik het zelf wil! Ik word niet zomaar een tweede vrouw van wie dan ook, en laat staan dat ik me laat uithuwelijken!' Riep ik uit. De twee mannen keken me verbaast aan. Ze hadden me duidelijk niet verwacht, wisselden een korte blik uit.
'hmm, je kledij lijkt aan vervanging toe.' Hij klapte in zijn handen, ik hoorde iemand rondlopen. Hij negeerde me? Hij ging gewoon door met spreken alsof ik niets gezegd had?
'Heb je me gehoord?' vroeg ik voor de zekerheid. Er kwam een grijns om Nicholas' lippen.

Reageer (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen