Foto bij Hoofdstuk 13 ~Nicholas Samuel Archibald Collingwood

'Hmm, je kledij lijkt aan vervanging toe.' Micajah klapte in zijn handen, vanuit mijn ooghoek merkte ik op dat hij gelijk had. Nu had ik op zijn minst even tijd om na te denken over een degelijk antwoord.
'Heb je me gehoord?' vroeg ze stil. Ik glimlachte wat.
'Natuurlijk hebben we je gehoord.' antwoordde Micajah. Ze staarde hem aan.
'Ik ben nooit van plan geweest om je uit te huwelijken, laat staan om je als tweede vrouw te nemen. Ik zou niet eens weten waarom.' vertelde ik haar in alle eerlijkheid.
'Maar.. ik hoorde jullie zeggen... ' mompelde ze stil. Ze keek onzeker van mij naar Micajah. Was ze niet eens meer zeker van wat ze hoorde?
'Laat dit een wijze les zijn, meisje; luisteren aan een deur geeft je nooit de goede informatie. Wees dan ook voorzichtig waarvan je mensen beschuldigd.' zei Micajah. Waarom klonk hij altijd ouder (wijzer) en veel strenger als hij tegen anderen sprak.
'Hij was aan het lachen, Elisabeth. Hij.. is niet zo'n fan van mijn gezin. Het is zijn slechte vorm van humor. ' zo probeerde ik hem te redden. Hij keek me even kort, verbaast aan, knipperde met zijn ogen en draaide zich toen weer naar haar.
'Blijkbaar heb ik een slecht gevoel voor humor, Nochtans was ik vrij serieus, maar goed. Ik probeerde te weten waarom Nicholas je meegenomen heeft, en nog meer, waarom hij de vampierwetten overtreden heeft door jou hier te brengen.' mompelde hij. Ik zuchtte.
'Moet dit nu? We kunnen dit toch later bespreken?' probeerde ik. Micajah keek even naar mij en haalde dan zijn schouders op.
'Dank u.' fluisterde ik.
'Nu goed, wat voor dingen heb je nog gehoord waar je niet zeker van bent?' vroeg ik aan Elisabeth. Ze keek me even fronsend aan.
'Ik mag gewoon vragen stellen?' vroeg ze. Ik knikte, als ze dingen vroeg waar ze niet van moest weten, antwoordde ik gewoon niet.
'Wie zijn Fidelia en Nathaniel?' vroeg ze. Ik glimlachte.
'Fidelia is een aandachtverslaafd kreng en Nathaniel is machtgeil.' sprong Micajah tussen. Ik keek hem even aan, ik had geen gezag over hem, maar ik wist precies hoe ik me voelde; hoe tieners zich voelden in die belachelijk gemaakt werden door hun vader.
'Fidelia Sophronia Vivian is mijn lieftallige echtgenote. Ik geef toe dat ze een... sterk karakter heeft, en dat ze inderdaad graag opvalt. Nathaniel Ezra Johnatan is mijn leerling, hij wordt de nieuwe koning eenmaal mijn tijd voorbij is. Laat ik eerlijk zijn dat Micajah nogal kort door de bocht ging met zijn beschrijvingen.' legde ik haar uit. Ze knikte even. Ik had niet echt het gevoel dat ze me helemaal volgde.
'En eenmaal dat jochie jou opvolgt, neem jij mijn rol over en ga ik nog wat genieten van de rest van mijn leven.' mompelde Micajah lachend terwijl een van de bedienden kwam met nieuwe kleren voor Elisabeth.


Sorry dat het even duurde, blijkbaar zijn we het een beetje vergeten ;S (whoops) ~ Romanov

Reageer (2)

  • BOOKWURM

    Leuk! Snel verder!!

    1 decennium geleden
  • Tyche_

    SNEL VERDER!!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen