Foto bij 5.

Het eerste geluid wat mijn oren weer vulde was een omvallende stoel, en een soort lage grom. Alles ging in slow-motion voorbij. Jacob Black en zijn twee vrienden Quil Ateara en Embry Call stonden op en duwde Paul Lahote weg, de aula uit, door de klapdeuren naar buiten. Leah keek hen met een kwade blik na en Seth opende zijn mond maar klapte hem toen weer dicht met een frons op zijn gezicht. ‘Nou, dat doorbreekt de sleur weer eens een beetje.’ Zei Jared Cameron van de andere kant van de tafel en zijn vriendin, Kim Cornwell keek mij even aan. We hielden elkaars blik even vast, en het leek wel of ze me voor iets wilde waarschuwen. Die blik gaf me de rillingen en ik concentreerde me snel op mijn lunch.

‘Wat was dat allemaal, Seth. Waarom deed Paul zo ongelooflijk creepy?’ Vroeg ik en keek Seth vragend aan. Seth beet even op zijn lip en keek me toen aan.
‘Dat merk je vrijdag ook wel, het is ook niet aan mij om dat te vertellen.’ Oordelend keek ik Seth aan en tikte toen met mijn pen op de tafel. ‘Wat een onzin…’ Mompelde ik en probeerde me toen zoveel mogelijk te concentreren op de les. Die blik die Paul me had geworpen. Als blikken konden doden. Maar aan de andere kant, toen Jacob en die andere twee hem weg hadden getrokken, leek het net of hij niet weg wilde, alsof hij me… Wilde beschermen. Het rare was dat hij mij niet eens kende. Ik had nooit les met hem gehad, ik vroeg mezelf af of hij überhaupt mijn naam wel wist. Het was niet echt raar dat ik de zijne kende, want wie kende Paul Lahote nou niet? De beruchte “boef” van het dorp, zoals de volwassenen hem altijd noemen. Hij was al verscheidene keren opgepakt, niet voor drugs of iets, maar hondenhokken in de fik steken waren hele normale dingen voor hem. Of nou ja, dat ging je geloven. Mijn ouders zeiden altijd dat hij een slechte opvoeding had gehad. Met een moeder die altijd van bil ging met alles en iedereen, en altijd ruzie maakte met iedereen. En zijn vader die maar de goede man was en werkte. Nu woonde hij alleen met zijn vader en het was een stuk rustiger geworden rond Paul Lahote. Ik was ook geen persoon om een oordeel te vellen over iemand die ik niet kende, maar ik had vroeger wel met hem op de peuterspeelzaal gezeten en daar was hij ook al de pestkop. Dat maakte de relatie van Seth met hem nog vreemder. Maar ik zou vrijdag wel zien, misschien viel hij wel mee.

Reageer (2)

  • Tyche_

    snel verder!!!!

    1 decennium geleden
  • Magnus

    Nice.............(H)(H)(H)
    Snel verder!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen