Ik lag heerlijk te slapen tot Romy me wakker maakte. Eerst had ik even niet door waar ik was, maar langzaam kwamen de afgelopen dagen weer naar boven. Ik was op Hogwarts, het was maandag en de eerste schooldag. Normaal heb ik nooit zin in school, maar omdat het de eerste schooldag was, was het een uitzondering. Ik stapte snel onder de douche en draaide de warme kraan veel te ver open. Ik gaf een luide gil en mijn huid werd helemaal rood. Snel draaide ik hem dicht en nam maar een koude douche want zin in warm water, dat had ik niet meer. Nadat ik een veel te lange douche had genomen, kleedde ik me snel aan. Romy stond al op me te wachten dus ik pakte snel mijn tas in, deed een beetje make-up op, kamde mijn haren en ging toen naar de great hall. Daar aangekomen kwam de geur van versgebakken brood en pannenkoeken in mijn neus. Het was al best wel druk en we gingen snel ergens zitten. We waren gezellig aan het kletsen toen Albus samen met Scorpius binnen kwam. Ik was verbaasd over hoe vriendelijk Albus ineens tegen Scorpius deed. Toen ze ons zagen zitten, kwamen ze snel naast ons zitten. We waren in een druk gesprek toen we ineens merkten dat de zaal al bijna leeg was. Verbaasd keek ik om me heen en Romy keek snel op haar horloge. 'Sh*t! We moeten weg! De les begint over een minuut!' Gehaast stonden we op en renden we naar de uitgang van de great hall. Toen we daar stonden vroeg ik me af welke les we eigenlijk hadden. 'Potions,' zei Albus.
'Potions? Waar is het Potions lokaal?' vroeg ik gehaast.
'In de kerkers. Ik ben er in het weekend langsgelopen,' wist Scorpius te vertellen.
Snel renden we de trappen af en toen we eindelijk bij het lokaal aankwamen, wilde Snape net de deur dicht doen.
'En waar komen jullie zo laat vandaan?' vroeg hij kortaf.
Voordat iemand anders wat kon zeggen, zei ik snel: 'We waren onderweg toen ik bedacht dat ik mijn boeken was vergeten dus ik ging ze halen, maar toen kon ik de weg niet vinden en toen ik na vijf minuten nog niet terug was, zijn ze me gaan zoeken. Gelukkig hebben ze me gevonden, maar nu zijn we wel te laat!'
Heel even zag ik de anderen verbaasd kijken maar gelukkig herstelden ze zich snel, zodat we niet door de mand vielen. Snape fronste zijn wenkbrauwen eerst even, maar daarna maakte hij een gebaar dat we konden gaan zitten. Snel glipte ik naar een stoel en Romy kwam naast me zitten. Scorpius en Albus gingen achter ons zitten. Snape begon aan de namen lijst en maakte bij sommige leerlingen een vervelende opmerking. Toen kwam mijn naam. 'Kingston, Rosmary,' zei Snape. Hij keek het lokaal rond en zag toen mijn hand in de lucht. 'Ah, het meisje wat zonder haar redders, die net zoals zij niet hard kunnen lopen, het lokaal niet had gevonden,' zei hij. Je kon me een heleboel fl*kken, maar dat pikte ik niet! 'Oh, maar het enige wat bij u hard loopt is die grote neus van u!' antwoordde ik. 'Pardon?!' riep hij, verbaasd dat ik zoveel lef had. Romy keek me van opzij waarschuwend aan, maar ik negeerde het gewoon. 'U heeft gehoord wat ik zei, behalve als u doof bent,' zei ik. Alle hoofden waren inmiddels naar mij toegedraaid. 'ER UIT!' schreeuwde hij woedend. Ik stond op en liep naar de deur. 'Ik zie u vanavond na de lessen, miss Kingston,' zei hij nog net voor ik de deur achter me dicht deed. Nou, dat had ik mooi voor elkaar, het eerste uur van het hele schooljaar eruit gestuurd worden bij het afdelingshoofd van Slytherin en reserveheadmaster. Het leek me niet echt een vriendelijke man, hoewel ik ook niet echt vriendelijk deed. Ik vroeg me af wat ik nu ging doen, aangezien ik er binnen een kwartier uit was gestuurd en het een blokuur was, dus ik nog meer dan anderhalf uur had. Ik besloot naar buiten te gaan om daar wat rond te hangen, een stukje om het meer lopen of zo. Daarna zou ik wel zien. Ik liep richting de uitgang toen ik opeens achter me Scorpius hoorde roepen: 'Hey, Rose! Rose, wacht op mij!' Verbaasd draaide ik me om en zag ik hem aan komen lopen. 'Wat doe jij hier?' 'Ik ben eruit gestuurd' zei hij grijnzend. Ik lachte en samen liepen we door.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen