Foto bij De 100e Hongerspelen - 141

“Gale zou haar misschien…” Peeta knikte naar Katniss.
“Precies wat ik ook dacht”, ging Haymitch akkoord.


“Portia, regel onmiddellijk een reis naar twaalf, ik vertrek vannacht nog”, zei Haymitch. “En laat de beschermers van Glafira en Vania’s familie weten dat ze extra volk krijgen deze week.”
“Wat gaat er gebeuren dan? Wat is er aan de hand?”
“Snow is op oorlogspad, ik moet Gales familie in veiligheid brengen. En Gale zelf hierheen halen als hij wilt, Katniss heeft hem nodig.”
“Maar wat…”, begon Portia, toen ze een geluid op de gang hoorden. Peli, Portia en Haymitch renden erheen, Peeta bleef bij Katniss. Een vrouw stond doodsbang in de hal, ze hield een meisje van ongeveer zestien troostend tegen zich aangedrukt.
“Ik vraag het nog één keer. Wie ben je en wat kom je hier doen?” Johanna liep dreigend op hen af.
“Cille!” Peli duwde Johanna opzij. Het meisje keer om.
“Mama!” Ze rende op Peli af.
“Sst, het is oké, mama is hier”, fluisterde Peli. Ze keek naar de andere vrouw. “Lisbet, wat doen jullie hier?” De vrouw begon een hoop gebaren te maken. “Snow wilde me laten arresteren? Goddank zijn jullie weggekomen.” Ze wendde zich tot de anderen. “Cille is mijn dochter, ze praat nooit, behalve om mij te roepen. Sinds mijn man gestorven is huur ik Lisbet van een avoxbureau om voor haar te zorgen als ik er niet ben. Zij kan tot nu toe het beste van iedereen tot Cille doordringen, soms zelfs beter dan ik.”
“Waarom wou Snow jou laten arresteren dan?”, vroeg Inne geschrokken. “Ik bedoel, we hebben je toch gedwongen…” Peli haalde haar schouders op. Lisbet begon te gebaren en Peli vertaalde:
“Snow gelooft niet dat ze me dwongen, jullie hebben geen dwangmiddel. Ik was niet overtuigend genoeg, niet bang genoeg.”
“Heeft hij jullie gezien dan?”, vroeg Inne aan Lisbet.
“Ik denk van niet, we hoorden hen aankomen en konden wegkomen”, gebaarde die.
“Dan hebben we nu het ideale dwangmiddel, je dochter”, zei Johanna.
“Ze kan wel bij ons, een verdiep hieronder”, bood Carsta aan. Ze keek naar Toista, die instemmend knikte.

Reageer (2)

  • Marly2801

    Gaaf!
    Snel verder!(H)

    1 decennium geleden
  • Bluez

    Alweer geweldig :)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen