Slaperig en met veel moeite open ik mijn ogen. Ik kijk even om me heen en glimlach. 3 dagen geleden waren we hier aangekomen en ons kleine appartement hebben we in 3 dagen mooi opgeknapt, met hier en daar geurkaarsen, veel foto's aan de muren, onze meubels staan netjes op hun plek. Toch valt er nog veel te doen. Ik hijs mezelf uit bed en draag me op blote voeten naar de badkamer, zachtjes, want Emily is nog niet wakker. Ik doe mijn pyjama uit, gooi hem in de wasmand en draai de douchekraan open. Ik ga onder de warme straal staan en was mijn haar, gezicht en lichaam, waarna ik me afdroog en met een handdoek om me heen naar mijn kamer loop. Ik kijk in mijn kast en pak daar zwarte glitter shorts en een wit topje uit en terwijl ik dat doe, hoor ik voetstappen op de gang. "Goedemorgen." Ik kijk op en glimlach breed naar Emily die in mijn deuropening staat.
"Goedemorgen." Zeg ik terug, waarna ik mijn haar in een snelle knot doe.
"Ik ga even douchen." Zegt ze met een glimlach, en verdwijnt. Ik knik even en doe dan mijn make up, gris mijn zonnebril en portemonnee van m'n kast en schrijf een briefje voor Emily. - ben even ontbijt halen. liefs, Ashley- Ik plak het op haar kamerdeur en loop dan naar buiten, de grote stad in.

Na de buurt een beetje verkend te hebben loop ik een goed uitziend cafe in en kijk even naar de mensen die er zitten. Allemaal aan hun ontbijt, met korte kleren aan want het was nu al ontzettend warm. Ik bestel wat sandwiches en 2 caramel macchiato's, waarna ik weer naar de flat toe loop.
Als ik eenmaal binnenkom zie ik Emily al aan de keukentafel zitten, de tafel is al gedekt en zelf is ze ook klaargemaakt. Ik glimlach en geef haar d'r koffie en leg de broodjes op een schaal. "Oh man, ik stierf van de honger." Grinnikt ze, waarna ik ook zachtjes moet lachen. Ik ga tegenover d'r zitten en onder het genot van een paar heerlijke sandwiches praten we over onze plannen voor vandaag.
Na ons ontbijt ruimen we de tafel af en maken een klein beetje schoon. Direct daarna besluiten we de stad in te gaan, omdat we nog boodschappen moeten halen. We lopen echt heel langzaam en blijven lang hangen bij allemaal etalage's van prachtige kledingwinkels, en eenmaal bij de supermarkt aangekomen is het al rond een uur of 1. We doen onze nodige boodschappen en smijten behalve het brood, vlees, de groenten en het toiletpapier ook een shit overload aan chips en koekjes in ons karretje.
Nadat de boodschappen zijn gedaan brengen we de tassen naar huis en leggen alles in de koelkast/kasten. We frissen ons snel even op en gaan dan naar een leuk terrasje, waar we even wat drinken. "Misschien moeten we een baantje zoeken voor deze zomer, anders word het allemaal wel te duur.." Zucht ik, waarna ik kleine slokjes van mijn fanta neem. Emily knikt instemmend en begint enthousiast te vertellen over plekken waar ze wil werken.
We blijven uren door kletsen en geven ons kleingeld uit aan drankjes en ijsjes, maar om 6 uur vinden we het toch tijd om naar huis te gaan.
Daar koken we spaghetti bolognese en maken daar een mega lekkere salade bij en eten dat voor de tv op.
Voor de derde keer die dag frissen we ons even op, want het is ook vreselijk warm buiten. We trekken allebei een jurkje aan, ik een korte zwarte met hoge hakken en Emily een korte roze met hoge hakken. We werken onze make-up giechelend bij en verlaten dan het huis, en gaan naar een van de grootste clubs in de stad.
We dansen wat, praten met vreemden en hebben zelfs al wat vrienden gemaakt. Op een gegeven moment hebben we al te veel gedronken want Emily heeft overgegeven en ik voel mijn hoofd ook draaien. 2 van onze nieuwe vrienden, James en Tyler, brengen ons thuis, waar we met onze kleren nog aan in slaap vallen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen