Vorige keer:
'Je hebt zeker weer veel papieren gekregen die moeten worden ingevuld.' 'Hoe kun je het raden?' vraag ik nepverbaasd. Ik eet en geef dan de papieren aan oma. Als ik de keuken uitga, hoor ik een enorme zucht. Ik moet weer lachen. Oma zal wel nog even bezig zijn. Ik ga naar de woonkamer en plof neer in de lederen zetels. Ik zap en kijk wat tv.

Bill his buikje x)
Na een half uurtje sta ik terug recht. Ik ga terug naar de keuken en zie dat oma nog steeds bezig met alle papieren te regelen. Ik loop haar voorbij en loop naar de koelkast. Ik neem en bus fruitsap en drink ervan. 'Gebruik een glas, Saphira. Hoeveel keer heb ik je dat nu al gezegt', zegt oma. 'Ik lach en verslik me waardoor ik alles uitproest en de grond bezaait is met fruitsap. 'Ruim dat snel op, straks gaat het plakken', zegt ze, zonder opkijken. Ik neem snel een vod en kuis alles op. 'Dank je', antwoord oma. Ik ga naar boven en ga weer achter de computer zitten. De eerste dag van het nieuwe schooljaar heb je toch nooit huiswerk. Enkel dan het kaften van je boeken, maar dat is op een, twee, drie gebeurt. 'OMAAA!' roep ik schijnheilig. 'WAT IS ER?' schreeuwt ze terug. 'WIL JE MIJN BOEKEN KAFTEN. IK KAN HET NOG STEEDS NIET!' roep ik. 'JAJA, DAT KAN ER OOK NOG WEL BIJ!' schreeuwt ze terug. Nog steeds niemand on line. Ik sta weer recht en haal mijn boeken, die gekaft moeten worden, uit mijn boekentas. Ik loop naar beneden en leg de boeken op tafel. Oma is ondertussen met het laatste papier bezig. Even later neemt ze de boeken. 'Wil jij even kaftpapier gaan halen?' vraagt ze. 'Ja hoor.' Ik loop weer naar boven en haal kaftpapier. 'Pff, zo vermager je wel', zucht ik. Oma lacht even, maar kijkt niet op.
De rest van de dag gaat maar traag voorbij. Ondertussen is het zeven uur. Dan kijkt oma naar het nieuws. Ik loop de trap op naar boven en ga de badkamer in. Ik kleed me uit en kruip onder de douche. Even later stroomt er warm water over me heen. Ik was mijn haren en mijn lichaam en stap daarna de douche terug uit en droog me af. Ik doe mijn pyjama aan en ga de badkamer uit. Ik ga weer naar beneden en zie een hoopje boeken op tafel liggen. Mijn schoolboeken zijn gekaft en de papieren ingevult. Ik neem het op en draag het naar boven. Ik steek het wegt in mijn rugzak en draag die al naar beneden. Ik zet hem naast de zetel zodat ik hem niet vergeet. Ik plof in de zetel en kijk ongeïnteresseerd naar de het televisiescherm. Een halfuur later is het nieuws gedaan. Dan het weer nog en dan eindelijk mijn lievelingsserie. 'Familie!' schreeuw ik. Oma kijkt me raar aan en lacht dan. 'Dat je dat nog niet beu gezien bent', zegt ze. Ik antwoord niet en kijk verder. Dan begint het liedje. Ik zing luid mee en zie oma haar oren toestoppen. 'Zeg, oma', zeg ik verontwaardigd. 'Het is maar een grapje, kind, je zingt erg mooi. Waarom zing je niet mee in een koor?' stelt ze voor. 'Een koor? Hallo? Ik ben geen non hoor!' zeg ik. 'Een koor is echt niet voor nonnen. Er zijn veel meisjes van jou leeftijd die in een koor zingen', zegt ze. 'Ik zal er nog eens over nadenken', antwoord ik, omdat ik naar Familie wil kijken. Oma zegt niets meer en kijkt mee.
Pauze. Ik sta recht en ga een appel halen. Ik snij hem in stukjes. Met mijn beugel kan ik er nu eenmaal niet in bijten. Ik eet alles stuk voor stuk op. Dan begint het weer. Ik plof terug in de zetel en kijk verder.
Na famile wens ik oma goede nacht en ga naar boven. Ik ga nog even op de computer, maar zie niemand interessant die on line is. Ik meld af en ga op quizlet. Ik maak nog een quizlet en bekijk mijn mailbox. Als dat allemaal gedaan is, kruip ik in bed en val langzaam maar zeker in slaap.


Reacties,

Reageer (2)

  • SachaR1991

    YEAH ^^

    1 decennium geleden
  • Sffi

    oehh zo mmooi ^^
    love it xD
    snel verder <33

    xxx

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen