Foto bij De 100e Hongerspelen - 146

“Tante Anita? Wat doen jullie hier?” Glafira keek verbaasd naar de nieuwkomers.
“De opstand, meisje”, zei Anita. “Nu snap ik waarom je niet bij ons bent komen eten. Haymitch heeft ons net alles verteld.”
“Waar is oom Gale?”
“Mee naar het Capitool, om je ouders te helpen.”
“Oh.”
“Je moeder schijnt het even moeilijk te hebben”, gaf Anita toe. “Iets van nieuwe informatie die haar erg raakte. Maar als alles lukt zou het eind deze week voorbij moeten zijn, volgens Haymitch.”
“Zijn jullie daarom hier? Omdat oom Gale weg is?”
“Ook. Maar Snow schijnt de opdracht gegeven te hebben alle familie en dierbaren van de tributen en de rebellen te laten arresteren. Haymitch heeft ons waarschijnlijk maar net op tijd thuis weggehaald.”
“Dan hoop ik maar dat alles goed komt nu”, Vania’s vader kwam er bij staan. “Als de rebellen falen kunnen wij het ook wel schudden.”

***


Vania was zenuwachtig, maar om Rue probeerde ze kalm te blijven. Ze keek naar de boom waar Ian zat. Dat ze hem niet kon zien stelde haar min of meer gerust, zo zouden anderen hem ook niet meteen opmerken.
“Mama, waarom gaan ze vechten?”, vroeg Rue zacht.
“Het zijn de Hongerspelen, meisje”, probeerde Vania uit te leggen. “Dan vechten heel veel mensen met elkaar. Wij willen natuurlijk niet vechten, maar andere mensen gaan ons aanvallen.”
“Ik wil niet vechten.”
“Dat moet ook niet, wij blijven samen gezellig hier.”
“Mama, ik heb honger.” Vania glimlachte. Hoe naïef kon Rue soms toch zijn. Zij moest niet vechten? Geen probleem dan, dan deed ze wel andere dingen. Ze haalde een appel en gaf die aan Rue. Zelf zou ze nu geen hap meer door haar keel kunnen krijgen.

***


“Iets bijzonders te zien op de kaart?”, vroeg Jillana. Odette bekeek ze snel, voor Tim kon meekijken.
“Nee hoor, volgens mij zitten ze nog te ontbijten. Ze zien ons vast niet aankomen.”
“Voor hen is er vandaag niet meer reden om ons te vrezen dan anders”, knikte Parel, die de uitleg best logisch vond. “Dit wordt een eitje, met wat geluk liggen hun wapens zelfs buiten handbereik.” Jillana grijnsde.

Reageer (1)

  • Marly2801

    nou Jillana, dan staat je een leuke verassing te wachten!
    snel verder!(H)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen