Foto bij 11. ~ Lauren Fiona Johnsen

By Celebration

De eerste zonnestralen schijnen door het raam. Langzaam open ik mijn ogen. Nog even denk ik aan gisteren. De Parade, de juichende Capitoolmensen, mijn prachtige outfit gemaakt door Vinco. Een geweldig gevoel stroomt door mijn lichaam als ik daaraan terug denk. Soepel spring ik uit bed en trek een simpele outfit aan en vlecht mijn haar in een haarbandvlecht. Het voelt bijna net als thuis. Waar ik ook iedere dag ging trainen voor de spelen.Terwijl ik mijn haar vlecht, denk ik aan de andere tributen. Volgens mij was er tijdens de Parade niet een duo dat als enige de aandacht kreeg. We waren allemaal wel ongeveer even goed, maar vandaag komt het er op aan. Nu moet ik de anderen laten zien dat ik onverslaanbaar ben met mijn drietand en moet ik echt goed op de anderen letten. In mijn hoofd herhaal ik steeds dat ik de andere tributen niet moet onderschatten, sommigen zullen net zo getraind zijn als ik. En de anderen zullen zich echt niet zomaar laten doden.
Ik ben de laatste die de woonkamer binnenstapt en Dennis en Finnick zijn al druk in gesprek. 'Hi, Lauren.' zegt Dennis vrolijk. 'Broodje?' Hij gooit een broodje naar me toe dat ik moeiteloos opvang. 'Hi' zeg ik terwijl ik een hap van het broodje neem. Het is echt heel lekker, veel lekkerder dan die zoute troep uit ons district. 'Wat word onze tactiek?' 'Het is belangrijk dat jullie zorgen dat je populair blijft bij het Capitool, ook zodra je de Arena in bent.' begint Finnick zijn uitleg. 'Daar is het interview erg belangrijk voor, want dat is de eerste echte indruk. De Parade was alleen maar om jullie gezicht even te zien. Jullie hebben het tijdens de parade trouwens erg goed gedaan.' Lachend kijk ik Dennis aan en Finnick knipoogt even naar ons. 'Jullie kunnen naar de tributen toe beter een iets andere tactiek gebruiken. Jullie moeten aan hun laten zien dat je niet bang voor hen bent. Laat vooral zien hoe goed je bent met een drietand en probeer zoveel mogelijk wapens uit, want die kans krijg je niet vaak meer. Probeer er zo snel mogelijk achter te komen wat je sterke punten zijn, maar vergeet niet op de andere tributen te letten. Mijdt een tribuut een bepaald wapen heel erg? Dan is dat waarschijnlijk het wapen van die tribuut en wil die niet dat anderen weten dat hij daarmee om kan gaan.' Ik knik even en probeer zoveel mogelijk in mij op te nemen. Ik vergeet bijna door te eten, maar dan bedenk ik dat ik dat beter wel kan doen. In de Arena zal ik vast een heel stuk afvallen.
Dan is het eindelijk tijd om te gaan trainen. Als eerste luisteren we naar een praatje van een of ander Capitoolmens, maar mijn aandacht wordt afgeleid naar de andere tributen. Nu pas zie ik hoe lang sommigen zijn. Ik ben echt bijna de kleinste. Okey, het meisje uit 12 is kleiner, maar die is volgens mij ook een stuk jonger dan ik. De beroeps zien er allemaal goed en sterk uit, gelukkig. Dan mogen we eindelijk zelf kiezen welk onderdeel we gaan trainen. 'Drietand?' vraag ik aan Dennis. 'Drietand.' antwoord hij. Ik ga als eerste en zorg dat de beroeps en nog een aantal andere tributen het goed kunnen zien. Ik pak één van de drietanden en loop naar de oefenpoppen toe. In één beweging dood ik de eerste drie poppen. Zelfverzekerd kijk ik naar de beroeps. Het meisje uit twee, Diana, lacht voor het eerst goedkeurend naar mij en Dennis steekt zijn duim omhoog. Ik loop naar hem toe en duw de drietand in zijn handen. 'Nu jij.' fluister ik. Ook Dennis laat goed zien wat hij kan. Dan is het de beurt aan de andere tributen.
Diana gaat als eerste en pakt de messen. Ze begint met gooien en ik weet niet wat ik zie. Al die poppen raakt ze stuk voor stuk in een hoog tempo in het hart. Nu snap ik waarom ze bekend staat als het meisje dat nooit mist. Eigenlijk heb ik ook wel zin om het te proberen en pak een mes. Ik ga staan. Strek mijn arm en...het mes gaat mooi langs de pop heen. 'Volgens mij is dit niet echt mijn onderdeel.' zeg ik lachend tegen Dennis. De andere beroeps beginnen ook te laten zien wat ze kunnen. Rosa uit 1 kan op zich wel goed met haar bijl overweg, maar is niet heel geweldig. Haar districtgenoot is erg goed, maar negeert ons nogal. Jayy uit 2 is goed met zijn zwaard en moord de poppen in een hoog tempo uit. Ook het zwaard en de bijl probeer ik uit, maar ook dat is niet zo'n groot succes.
We besluiten ook andere onderdelen te proberen. De eetbare plantentest heb ik echt totaal verknald, maar de rest van de beroeps waren er ook niet echt goed in. Dan komen we bij het onderdeel knopen. Dit is iets wat ik nou wel weer kan en al gauw heb ik een visnet gevlochten, terwijl de rest me een beetje glazig aan zit te kijken. Ook gaan we het behendigheidsparcours doen. 'Wedstrijdje?' vraagt Diana. 'Deal.' zeg ik. Ook de andere knikken. Ik ga klaar staan en span mijn spieren. '3, 2, 1, go!' Zo snel als ik kan ga ik het parcours over. Als eerste kom ik aan. Dit is iets wat ik oprecht leuk vind en lachend draai ik me om naar de anderen die nog steeds staan te stuntelen. 'Komen jullie nog?' vraag ik lachend. 'We moeten vandaag nog meer doen dan alleen dit.'
'Oehh pas maar op jij.' dreigt Dennis lachend. 'Ik kan ook hard lopen hoor.' 'Kom me maar halen.' roep ik terug. Dit had ik waarschijnlijk niet moeten zeggen, want Dennis springt het parcours af en rent naar me toe. Ik probeer hem te ontwijken, maar dat gaat nogal moeilijk als je de slappe lach hebt. Al gauw is hij bij mij en tilt me heel gemakkelijk op. 'Dennis, Dennis. Zet me neer!' gil ik naar hem. 'Geef je je dan over?' vraagt hij. 'Never!' antwoord ik. 'Okey' reageert hij en hij loopt rustig verder, terwijl hij mij nog steeds in de lucht houd. 'Dennis!' gil ik nog een keer. Dan bedenk ik dat er niets anders op zit dan me over te geven. 'Okey, okey. Ik geef me over. Zet je me dan nu neer?' Twee seconden later sta ik weer op de grond. 'Niet met mijn behendigheid spotten' zegt hij quasi-beschuldigend. 'Ik zou niet durven.' reageer ik lachend. Nu pas heb ik door dat de meeste tributen naar ons kijken. Snel trek ik mijn shirt recht en fatsoeneer mijn haar. Dan ren ik snel weer naar de rest van de beroeps.

Omgg echt weer een megahoofdstuk. Well, hope you like it(:

Reageer (4)

  • Spartan

    Ik vind het echt leuk om over een van mijn eigen RPG-personnages te lezen. Go Dennis! Go Lauren! Go District 4 =)

    1 decennium geleden
  • Aerials

    yeaah, opschieten Libera xD
    ben weer toe aan een nieuw hoofdstuk(:

    1 decennium geleden
  • Libera

    Sure I like it :Y)
    Nu ikke weer verder schrijven doen:)

    1 decennium geleden
  • Klaar

    Oooh! Echt weer leuk! Doe snel verder!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen