Foto bij Direction 9.

Een ‘’3’’ verscheen op het scherm en langzaam begon de Ipad af te tellen. Toen de Ipad bij ‘’0’’ was aangekomen klonk het geneurie weer en werd er een soort arena afgespeeld. Aan twee kanten stonden twee teams in spanning af te wachten. Ik keek even rond in de groep naar de reacties. Louis keek nieuwschierig naar het beeld met zijn hoofd scheef, Harry keek fronsend naar het beeldscherm, Liam keek geïnteresseerd en Zayn keek ongeïnteresseerd naar het beeld. En ik? Ik had mijn ‘’deken’’ tot mijn neus opgetrokken en wachtte angstig af voor wat zou komen.
‘Wat zou er gebeuren?’ vroeg ik.
‘Ssst kijk maar gewoon’ snoerde Liam mij de mond. Ik concentreerde me weer op het scherm. Hennie stond nu in beeld met de microfoon en haar mond ging heen en weer.
‘Zeg heb je wel geluid aan staan op dat ding?’ vroeg Zayn.
‘Euh nee, kan dat dan?’ vroeg Louis terwijl hij de Ipad oppakte en de Ipad begon te bestuderen.
‘Geef eens’ Zei Liam. Waar naar Louis hem de Ipad gaf en Liam op een knopje op de zijkant duwde.
‘Zou dit de goede knop zijn?’ dacht Liam hard op.
‘Hennie hier in de arena. Deze keer zullen er twee wedstrijden plaats vinden. De eerste wedstrijd zal tussen: The Candies en… The lightning zijn!’ schreeuwde Hennie enthousiast. Ik moest toe geven ze was best een goede presentatrice.
‘We beginnen de wedstrijden simpel. Zoals jullie zien sta ik hier in een arena. En zoals jullie misschien al weten vonden er wel vaker gevechten in arena’s plaats. En deze keer weer, maaaar dit keer krijgen de deelnemers hun wapens niet gewoon toe gereikt nee. Ze moeten zelf de wapens zien te bemachtigen. En deze wapens zitten vast aan hun tegenstanders. Het is verboden om de juryleden aan te vallen of de camera mensen. Ik wens de twee teams veel succes en LET THE GAME BEGIN!’ riep Hennie blij wanaar ze uit het beeld verdween en twee groepen op elkaar af renden en elkaar begonnen om te duwen en aan elkaars kleren te trekken.
‘Ik heb niet zo veel zin om mensen elkaar te zien af te slachten. Ik ga slapen’ melde Zayn. Zayn kroop in zijn ‘’bed’’ en viel al rij snel in slaap.
Liam, Harry en Zayn lagen nu al te slapen en Louis en ik zaten nog de wedstrijd te kijken. Nou ja ik luisterde meer na wat Louis vertelde al was dat ook niet veel, want hij dook ook vaker weg in zijn deken.
‘En de winnaars zijn….. THE LIGHTNING!. Alle teamleden hebben dit spel ovrleeft en er hoeven dus ook geen speciale teamleden bij te komen. Op naar het tweede spel!. Dit keer is het een zwemwedstrijd, maar geen gewone maar met haaien er tussen!’ ik slikte even en keek Louis angstig aan. Louis had het niet door en keek zonder te knipperen naar het beeld.
‘The Superheroes tegen Team X!. LET THE GAME BEGIN!’ riep Hennie weer. En de twee teams sprongen in het water. Het water kleurde al snel helemaal rood en ik wende mijn blik af. ik besloot maar te gaan liggen en gewoon te luisteren wie had gewonnen.
‘Ia… The Superheroes zijn niet zo super bezig. Ze zijn nu al twee en een halve team lid kwijt’ melde Louis.
‘Een halve?’ vroeg ik verbaasd.
‘Ja de haai heeft iemands been afgebeten’ melde Louis nog steeds niet weg kijken van het beeld en zonder te knipperen.
‘He gatver’ Louis knikte even om te zeggen dat hij ermee eens was.
‘En Team X wint!. Ze hebben wel twee nieuwe leden voor in hun team nodig, maar dat word geregeld. Of de wedstrijden worden aangepast of ze krijgen er nieuwe leden bij. Dit was het voor vannacht. Slaap lekker’ en het scherm werd zwart.
‘Nou ik denk niet echt dat ik lekker kan slapen na dit’ zei ik. Louis knikte even en legde de Ipad weg. Hij leek een beetje in shock aan gezien zijn ogen groot waren en zijn mond half open.
‘Gaat het wel?’ vroeg ik. Een instemmend geluidje klonk.
‘Euh… Louis zou je het erg vinden als ik naast je kom liggen?’ vroeg ik spelend met mijn deken. Louis knikte even dat het niet erg was en ik verhuisde mijn deken en ging naast Louis liggen.
‘Weltruste’ mompelde ik. En tot mijn verbazing viel ik toch vrij snel in slaap

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen