Foto bij Direction 37.

Iedereen lag nu in zijn of haar hangmat. Ik sperde mijn ogen wijd open en probeerde naar de geluiden om me heen te letten. Ik hoorde opeens wat gekraak naast mij en ik draaide me om ik zag dat Louis een beetje op en neer was aan het schommelen met zijn hangmat.
‘Lou kappen, zo maak je je zelf alleen maar slaperig!’ siste Zayn naar Louis. Ik hoorde een zucht uit zijn hangmat komen en de hangmat kwam langzaam weer stil te hangen. Geneurie uit een andere hangmat verstoorde de stilte en ik begon zachtjes mee te neuriën.
‘Stilte! De enige die geluid mag maken ben ik!’ schreeuwde Hennie. Niet echt slim om te gaan schreeuwen, want daar werd iedereen meteen weer klaar wakker van. Niet dat ik het erg vond natuurlijk. Het geneurie kwam weer terug, maar dit keer een ander liedje. Ik kreeg ontzettend veel pijn aan mijn ogen en besloot ze maar even dicht te doen. Even je ogen sluiten kon toch geen kwaad? De zenuwen gingen langzaam uit mijn lichaam en ik ontspande. Ik kende het liedje ergens van wat dit keer een vrouwenstem was aan het neuriën. Langzaam kwam de tekst weer mijn hoofd in.

Slaap kindje slaap, daar buiten loopt een schaap.
Een schaap met witte voetjes, die drinkt zijn melk zo zoetjes.
Slaap kindje slaap, daar buiten loopt een schaap.


Ik zuchtte even ontspannen en ik merkte dat ik moe begon te worden en gaapte even. Ik besefte nu pas dat de persoon ons probeerde in slaap te wekken en deed mijn ogen wijd open. Hennie. Na een tijdje geneuried te hebben hield ze eindelijk op. Ik sloot weer rustig mijn ogen. Ze had het opgegeven. Eindelijk. Ik gaapte weer even en merkte dat ik weg begon te doezelen. Ik opende mijn ogen geschrokken, maar het hielp niet veel langzaam doezelde ik weer weg. Na een paar keer weer mijn ogen open dicht te hebben gedaan gaf ik het op en liet mijn ogen maar gesloten. Ik probeerde mijn spieren in te spannen en daarna weer uit om zo nog iets te doen te hebben, maar ik werd er alleen maar moeër van. Ik vocht tegen de slaap, maar helaas was ik te moe om te kunnen vechten. Langzaam werd het zwart voor mijn ogen, totdat een schreeuw mij weer klaar wakker maakte. Mijn ogen sprongen open en geschrokken keek ik rond. Iemand was in slaap gevallen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen