Foto bij Last 7.

Harry Edward Styles.

Louis liet zijn handen uit de mijne glijden en liep langzaam naar de tafel toe waar Zayn het briefje had neer gelegd. Ik greep nog naar Louis’ hand, maar hij was al te ver weg. Wie weet wat er op stond, of wat er nu zou kunnen gebeuren. Echt alles kon, zelfs een vliegend varken zou me nu niet meer verbazen. Louis liet zijn ogen over de regels glijden en draaide zich toen geschrokken om. Liam besloot ook maar eens te gaan kijken wat er op stond en liep er langzaam naar toe. Toen Liam het ook had gelezen draaide hij zich ook naar mij toe en keek me onderzoekend aan.
‘Waarom kijken jullie zo?’ ik slikte de brok in mijn keel weg en wachtte gespannen af. Louis begon allerlei onverstaanbare dingen uit te kramen.
‘Lees.’ Wist Liam uit te brengen. Ik liep langzaam naar de tafel toe waar iedereen nu om heen stond en liet mijn ogen glijden naar iedereen om de tafel heen. Ik slikte en pakte het briefje vast en begon met lezen. Bij de laatste regel werden mijn ogen groot en uit een reflex liet ik het briefje los. Het briefje dwarrelde in een kronkelige lijn naar beneden en lande op mijn voeten.
‘Dus wie is het?’ vroeg Zayn terwijl zijn stem over sloeg. Ik haalde mijn schouders op. Hoe moest ik dat weten?
‘Hoe moet ik weten van wie dat dit is als er alleen maar help op staat?!’ zei ik een beetje boos omdat iedereen er meteen vanuit ging dat het mijn schuld zou moeten zijn dat Danielle nu kwijt was.
‘Kunnen we niet gewoon beter gaan zoeken naar Danielle?’ stelde Liam zenuwachtig voor. Iedereen knikte kort. Zayn, Liam en Niall bleven beneden zoeken en ik, Louis en Perrie gingen naar boven.
‘Zullen we gewoon beginnen bij Harry’ kamer en dan zo het rijtje af gaan?’ vroeg Perrie.
‘Kunnen we niet beter opsplitsen? Dan kan ik bij mijn kamer beginnen en dan ga ik zo het rijtje af, Perrie gaat via de andere kant alle kamers af en Louis begint in het midden en maakt een eigen volgorde’ legde ik uit. ‘Dat gaat wat sneller dan dat we allemaal alle kamers af gaan.’ Knoopte ik er nog aan vast. Perrie knikte meteen en liep naar rechts om daar de enige lege kamer binnen te gaan. Ik zuchtte even en wou naar de badkamer toe lopen, maar Louis hield me tegen.
‘Moeten we wel opsplitsen, ik bedoel is het niet gevaarlijk ofzo?’ vroeg Louis terwijl hij angstig om zich heen keek. Ik trok me los en schudde mijn hoofd.
‘Er gaat niets gebeuren! Dat beloof ik je’ zei ik snel waarna ik snel naar de badkamer toe liep zodat Louis me niet meer kon tegen houden. Had ik die belofte nou maar nooit gemaakt. Krakend ging de deur open en ik stapte langzaam naar binnen.
‘Danielle? Danielle ben je hier?!’ riep ik door de donkere ruimte. Ik deed het licht aan en keek eens goed rond. Geen spoor van leven te bekennen. Ik zuchtte en liep naar buiten om naar mijn kamer toe te gaan. Niet dat ze daar zou zitten. Ik keek even naar de kast op de gang, lag het nu aan mij of zag deze er opeens een stuk enger uit? Het zal wel aan het feit liggen dat Danielle opeens weg was. Nou ja weg, ze moest hier toch ergens rond hangen, toch? Net toen ik de deur open deed van mijn kamer sprong het licht uit en van alle kanten hoorde ik mensen schreeuwen. Bang ging ik wat dichter tegen de deur aan staan. Het werd doodstil in het huis, nergens kwamen geluiden vandaan. Ik slikte de brok in mijn keel weg en haalde diep adem. Wat was hier toch aan de hand? Gekraak klonk op de trap als ik het goed hoorde liep er iemand naar boven, maar waarom zou je naar boven lopen als beneden de stopenkast was? Voetstappen klonken door de gang ze liepen gelukkig niet mijn kant uit maar gingen naar rechts. Ik zuchtte even opgelucht toen het gekraak voorbij was. Een koude rilling ging door mijn lichaam en een beangstigende schreeuw klonk er door het huis. Ik piepte even bang en besloot maar te gaan rennen. Rennen zou hard ik kon. Ik had geen idee waar ik heen ging, maar wat moest ik anders. Er was iets niet goed hier, helemaal niet goed. Waarom was het licht uit gegaan? Waarom begon eerst iedereen te schreeuwen en was toen weer stil? En waarom schreeuwde iemand daarnet? En wie schreeuwde? En boven alles, waar was Danielle?

Reageer (3)

  • Paardenvriend

    Godddddd ik vind het eng....

    7 jaar geleden
  • Hoothoot

    IK HOU VAN DIT VERHAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!(yeah)(yeah)(yeah)(yeah)
    ik weet het ik ben zoooo aardig:P

    1 decennium geleden
  • Ilysae

    ...:S
    Leuke story!
    xx

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen