Sorry Dolls, dat ik zo weinig heb geschreven! Maar dat is typisch mij, ik begin en ik eindig het niet xD
maar mijn Niall feels zijn zo hard om mee te dealen, dus ik dacht, ik ga weer verder!

'Honey!' hoorde ik iemand vaag roepen. Lui knipperde ik met mijn ogen. Mijn kussen was een beetje nat op de plek waar ik had gekwijld. Ik kwam overeind, maar plofte direct weer terug in mijn kussens. Wanhopig deed ik mijn ogen dicht. Ik smeekte of die geweldige droom terug mocht komen. Maar nee, het was maandag, 7.00 en ik moest mijn bed uit. Ik ging weer lekker naar school, heerlijk genieten van die gezellige sfeer. Ik had er echt zin in.
Chagrijnig sprong ik mijn bed uit en rukte onverschillig wat kleren uit de kast. Ik keek in de spiegel. Ik zag een mager kind, met veel te lang, dood haar en dikke wallen onder haar ogen. Wat was er gebeurd met de perfecte doll uit mijn droom? Ik zuchtte depressief en kleedde me om.
Toen ik klaar was strompelde ik ongelukkig naar beneden. Daar zaten mijn moeder en mijn zusje. Vrolijk werkten ze hun met fruithagel versierde crackers naar binnen, terwijl ik naar mijn armzalige boterhammetje keek.
'I'm so sorry dear, your sister and I took the last crackers,' zei mijn moeder. Ik zette een sarcastische glimlach op mijn gezicht, en propte de boterham met veel te weinig chocoladepasta naar binnen.
Om 7.15 liepen mijn zusje en ik naar buiten, op weg naar school. Ik dacht onderweg nog wat na over mijn fantastische droom. Ik had zelfs vriendinnen gehad. Toen ik nog met mijn vader in Nederland woonde, had ik zoveel vriendinnen gehad, maar zodra we bij mijn moeder in Engeland gingen wonen veranderde alles. Niet alleen, hield het contact tussen mijn vriendinnen op, maar mijn vader werd ernstig ziek. Hij moest terug naar Nederland, en wij mochten niet mee. Op mijn nieuwe school ging het ook al niet best. Mijn cijfers waren matig, en vriendinnen had ik hier niet.
Het enige waar ik nog echt van kon genieten was van One Direction. Ik hield verschrikkelijk veel van deze jongens, die ik niet eens persoonlijk kende. Vooral Niall had mijn hart gestolen en doordat ik geen vriendinnen had die me af konden leiden, dacht ik constant aan deze onbereikbare jongen.

Het grauwe schoolgebouw kwam in zicht en ik deed mijn IPod uit. Mijn zusje en ik stapten uit de bus en liepen door de hekken naar binnen. Natuurlijk had mijn zusje Selena vele vriendinnen, zo mooi en populair als ze op de eerste dag op haar nieuwe school al was. Ze had ook vele mannelijke aanbidders. Ik kon het haar niet kwalijk nemen, met haar prachtige kastanjebruine krullen en haar grote, bruine bambi-ogen. Ze was het ideale meisje.
Ik daarentegen was de te kleine, blonde spriet. als ik een boek moest pakken in de bibliotheek kon ik er nooit bij, en hoeveel ik ook at, ik kwam nooit een grammetje aan. Nou was ik daar best blij mee, maar hier op school dachten mensen dat ik een anorexia-patiënte was en dat stak.

Ik haalde mijn rooster uit mijn tas en zag ik dat maar een paar uurtjes les had vandaag. Dat was een schrale troost.
Ik liep vast naar het klaslokaal en plofte neer achterin de klas. Ik haalde mijn tekenblok uit mijn tas en begon te tekenen.
Langzamerhand druppelden de leerlingen binnen en ploften lusteloos neer op hun plaatsen. Allemaal waren ze ontzettend blij dat het weer maandag was.
Mrs. Bountie kwam binnen met haar exotische haar. Vandaag had ze een bananenhaarband in. Ik vond haar kleding altijd afzichtelijk maar ik bewonderde haar er wel om. 'Goodmorning class!' riep ze en tekende een vrolijk zonnetje op het bord.
Op dat moment werd er zacht op de deur gebonsd. 'Come in!' riep mrs. Bountie vrolijk. De deur ging op een kier open, en opeens stapte Niall Horan naar binnen. Nee, grapje. Maar het had gekund.
Er stond een klein, donkerharig meisje in de deuropening. 'First class is on the other side of the school sweetie!' zei Mrs Bountie liefjes. Het meisje kreeg een chagrijnige uitdrukking op haar gezicht. 'I'm Jill Newton, and I'm not in first class. I'm sixteen years old and I'm all new, so please tell me if this is the right class!' zei ze boos. Ik kreeg een spontane glimlach op mijn gezicht. Ze had wel lef voor een kleintje. Daar kon ik nog een voorbeeld aan nemen.
'I'm so sorry dear,' zei Mrs Bountie. 'You can sit next to..erm.. come on, what's your name, again?' vroeg ze aan mij. Of aan Chris, die voor me zat. Maar hij was de clown van de klas, dus ze wist echt wel hoe hij heette.
'Honey,' zei ik zachtjes. 'You can sit next to Donney,' zei Mrs Bountie tegen Jill, terwijl ze naar me wees. Met een rood hoofd boog ik me over mijn tekening. Jill huppelde naar me toe en plofte neer op de stoel naast mij. 'Hi Donney, I'm Jill,' zei ze vrolijk en ze stak haar hand uit. 'It's Honey,' zei ik terwijl ik haar hand schudde. Jill knikte begrijpend. 'Oh my God, is that Niall Horan?' gilde ze toen ze een blik op mijn tekening wierp. Paniekerig propte ik mijn tekenblok in mijn tas. Alle ogen van de klas waren op ons gericht. 'He's so cute!' siste Jill. 'I know,' fluisterde ik terug. 'Ladies!' riep Mrs. Bountie. 'Could you please shut it?' Ik knikte met een rood hoofd en concentreerde me op de lesstof.

Na school liep ik samen met Jill naar buiten. Ik had haar de hele dag vergezeld. Of zij mij. In ieder geval was ik niet alleen geweest, en ik had zo'n beetje het idee dat we weleens vriendinnen zouden kunnen worden. 'Do you like shopping?' vroeg Jill. Enthousiast knikte ik. 'We should go to the mall now!' riep Jill uit. Ik had al in de gaten gekregen dat ze erg impulsief en spontaan was. Precies het tegenovergestelde van mij dus. Selena kwam met haar kliek de school uit lopen.
'Hey Honey, who is that?' vroeg ze gelijk. 'Hi, I'm Jill,' zei mijn nieuwe maatje vrolijk. Selena en Jill schudden elkaars hand. 'Do you wanna go shopping with the big girls?' vroeg ze aan Selena. 'Yeah sure, if Honey is okay with that, of course.' Ze keek aarzelend naar me. 'Yeah of course you can come with us!' zei ik.

Na een reis van tien minuten kwamen we aan bij een immense Shopping Mall. 'I know some good stores,' zei Jill, en ze sleurde mij en Selena mee een random winkel in. Ik kwam niet zo heel vaak in de Shopping Mall, vanwege een ernstig geldtekort, maar gelukkig had ik nu net genoeg om een leuk jurkje, met sexy schoenen te scoren. Ik was echt al heel lang naar iets op zoek wat me meer zelfvertrouwen zou geven. Na een poosje rondgelopen te hebben, viel mijn oog op een geweldig paars jurkje. Het was schattig, maar tegelijkertijd ook heel sexy. 'It's perfect,' zei Selena. Zelf had ze al een sprankelende outfit gepast. 'Try it on!' zei Jill, en ze duwde me richting de paskamers. Ik sloot mezelf op en kleedde me om. Ik keek in de spiegel en bewonderde mezelf. Want hoe je het ook wende, of keerde, ik zag er heel leuk uit in deze outfit. Mijn ogen sprankelden en mijn haar zag er ineens veel mooier uit. Ik deed de deur open en wachtte op het pleidooi van Selena en Jill. Dat bleef uit. Vol verbazing staarden ze naar mijn transformatie en ik giechelde. 'You look stunning!' stamelde Selena, alsof dat een complete verrassing was. Jill knikte vol enthousiasme. Ik sloot mezelf weer op, en bekeek het prijskaartje. Mooi, het was nog te betalen.
'Honey! I found the perfect shoes!' gilde Jill door de hele zaak. Ik deed de deur open en keek recht naar twee glinsterende pumps. Ik griste ze uit Jill's handen en deed ze aan mijn voeten. Ze zaten als gegoten en ik glunderde. Ik ging ze gewoon nu al dragen, net als de jurk.

Even later liep ik tevreden in mijn jurkje en mijn nieuwe schoenen naar buiten. Ik voelde me gewoon weer levendig. Selena en Jill hadden ook hele leuke kleding gekocht en ik had het gevoel dat wij de drie mooiste meiden van de stad waren. Mensen keken ons na als we langsliepen. We stopten bij de Starbucks. 'I need coffee,' kreunde Jill, en ook Selena en ik hadden wel zin in een lekker bakkie.
We liepen naar binnen maar iemand tikte op mijn schouder. 'Excuse me?' vroeg een jongen man, met een trendy bril op zijn neus. 'I'm a scout, and looking for potential models. I think you could be a possibilty.' Wacht, zei hij nou, dat ik een model kon worden? Selena en Jill stonden achter me en keken de man vol ontzag aan.
'No offense, girls, but your friend over here has something special in her. She is exactly what we are looking for,' zei de man. Hij gaf me zijn kaartje.
'You know what? Think about it, tell your parents, and call me if you know, okay?' glimlachte hij. Verbouwereerd staarde ik hem na.
Op zijn kaartje stond Change Modelling. Charley Belt. 0682739203.Ik draaide me om naar Jill en Selena. Tegelijkertijd begonnen we te springen en te gillen.

Reageer (1)

  • Franc0

    Ik snap nou niet wat wel of niet de droom is. Snel verder dus maar!!! xx

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen