Foto bij A ranger/traitor 96

Heeeey beste lezers.


Samen met mijn beste vriendin heb ik in juni meegedaan aan een schrijfwedstrijd de Paul Harland Prijs, en nu zijn de resultaten er eindelijk! We zijn veel hoger geëindigd dan verwacht!!!
Dat wil natuurlijk ook zeggen dat ze op Q komen te staan, dus voor wie graag een kijkje neemt:
Een overzicht van de ingezonden verhalen (ook van vorig jaar)
http://www.quizlet.nl/stories/108579/paul-harland-prijs/
We hebben met 4 verhalen mee gedaan. Die gaan we niet allemaal tegelijk online zetten natuurlijk, maar gewoon deel per deel.
Het verhaal dat als eerste start: De heks van Paina

Een kijkje nemen is zeker aan te raden, want behalve het verhaal zelf zetten we op het einde ook het juryrapport online!

Oh, en omdat lezen waarschijnlijk veel minder aanlokkelijk is als je niet weet waar het over gaat:

De heks van Paina
Het begon zoals elke andere zaak...
Roeland moet samen met zijn collega's een moord onderzoeken, hun gewone job bij de politie. Het dood spoor volgt echter snel, maar eens er een verband gevonden wordt met een aantal andere moorden die totaal niet op elkaar lijken, rijzen de vraagtekens pas echt op. En dat terwijl zowel Roeland als vele anderen liever dat nieuwe boek lezen, dat plots zo'n hype is geworden.

7e plaats van de 31 (voor jong talent, 'verkoopbaar')
72e plaats van de 103 (voor schrijfstijl, originaliteit, ...)

Miko wist niet wat hem uit zijn slaap gehaald had, maar er was iets mis. Gespannen lag hij te luisteren. Hij herinnerde zich nog net op tijd de lessen waarin Will hem verteld had, dat hij als hij wakker werd, met hetzelfde ritme moest blijven ademhalen als een slapende. Zo had hij altijd het element van de verassing aan zijn zijde. Het duurde niet lang of hij hoorde een geluid dat niet in de nacht thuishoorde. Er sloop iemand door hun kamp! Voorzichtig gluurde hij door zijn wimpers. In zijn kleine eenpersoonstentje, was er niets te zien. Alles was goed afgesloten, dus wie er ook door hun kamp liep, voor hem was Miko zo goed als onzichtbaar. Op zijn ademhaling lettend kroop Miko een stukje dichter naar de rand van zijn tent toe. Zo kon hij onder de tent flap door misschien een glimp opvangen van de indringer. Algauw zag hij iemand bewegen. Het was Halldor maar… Miko liet opgelucht zijn adem ontsnappen. Als je leerde voor grijze jager, leerde je blijkbaar ook om achterdochtig te zijn. Op dat moment keek Halldor om zich heen en even zag Miko heel duidelijk zijn gezicht in het maanlicht. Hij was bang. Bang en op zijn hoede. Hier klopte iets niet… Halldor kwam weer in bewegingen. Hij zette iedere voet zorgvuldig neer om zo weinig mogelijk geluid te maken. Miko trok zijn riem met dubbele schede naar zich toe. Hij kon hem moeilijk aandoen, terwijl hij plat op zijn buik lag dus nam hij beide messen eruit. Halldor liep naar de paarden toe. Ze waren ondertussen aan hem gewend en ze sloegen geen alarm.

Reageer (2)

  • Feanor

    o help, die gaat stelen, ik voel het aan me water :D, Will, sla hem in de boeien :D

    1 decennium geleden
  • katl1

    Wat is hij van plan???
    SNEL VERDER

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen