Vorige keer:
‘De laatste tijd gaat het niet zo goed tussen mij en Aline. Ze is vaak afwezig en we zien elkaar ook minder. Overlaatst toen je bij mij was en ze binnen kwam, ben ik haar achterna gelopen – dat weet je – en dan vertelde ze me…’ Ik las even een pauze in. Hij gaat schrikken. ‘Dat ze bang is. Ze denkt dat je verliefd op me bent en ze is bang dat ik ook verliefd op jou zou worden, daarom dus dat ik dat zei.’ Het is eruit. Eindelijk. En nu zijn reactie afwachten. Hij kijkt me verbijsterd aan. Ik kan zo zien wat hij denkt. Hij wilt het toegeven, maar durft niet goed.
‘Wel, volgens mij... heeft Aline… het fout!’ zegt hij dan. Vol ongeloof kijk ik hem aan. ‘Ik vind je erg leuk, maar als vriendin niet meer, niet minder’, vertelt hij.
‘Ik ben blij om dat te horen, eerlijk gezegd, want ik weet niet meer wat te doen om haar te overtuigen’, snik ik. Enkele tranen rollen over mijn wangen. ‘Ik hou zoveel van haar!’

I think, that she's right.
Bill troost me wat en dan komt Tom terug.
‘Goed geluisterd, Bill?’ zegt hij, maar zwijgt abrupt wanneer hij ziet dat ik aan het huilen ben. Ik veeg mijn tranen weg en glimlach lichtjes. ‘Sorry’, mompelt Tom dan.
‘Maakt niet uit’, antwoord ik.
‘Gaan we wat gaan doen?’ stelt Tom dan voor. Ik kijk naar Bill en zie dat die naar mij kijkt.
‘Goed voor mij’, beantwoord ik Tom zijn vraag. Bill knikt instemmend. Ik laat het weten aan oma, doe nog snel schoenen aan en maak mijn tas klaar om dan samen met Bill en Tom wat te gaan doen. ‘Uhm, Tom. Wat wil je eigenlijk gaan doen?’ vraag ik dan. Hij haalt zijn schouders op.
‘Weet ik veel’, zegt hij. Ik kijk hem dom aan. ‘Wat?’ vraagt hij. Ik schud lachend mijn hoofd.
‘Wat dacht je van een filmpje kijken bij ons thuis?’ stelt Bill voor. Ik haal mijn schouders op en glimlach. Thuis kiest Tom een film uit en bekijken we die. Dan krijg ik een berichtje. Ik haal mijn mobiel boven en zie dat het van Aline is. ‘Kijk dan’, spoort Bill me aan. Met bibberende vingers open ik het berichtje.
‘Sorry dat ik dit moet zeggen, maar het is gewoon beter zo. Mijn liefde voor je zal altijd hetzelfde blijven, maar ik ben er zeker van dat, dat niet zo zal zijn van jou kant. Het is gedaan tussen ons, Saphira. Misschien tot ooit eens. Aline’ Ik lees het wel tien keer over. Dit kan ze niet menen. Waarom doet ze dit? Ik barst in tranen uit en voel hoe Bill en Tom allebei een arm om me heen slaan. Ze komen allebei wat dichter naar me toe zitten en proberen me te troosten. Uiteindelijk pak ik Bill vast en huil eens goed uit. Ik voel hoe hij zachtjes over mijn rug wrijft. Niet doen, Saphira. Straks komt Aline haar voorspelling uit. Nou ja, wat zou dat. Ik ben nu eenmaal niet zo naïef om het uit te maken, zonder geldige reden. Ze houdt zelfs nog van me. Langzaamaan wordt ik kwaad op haar. Ze had geen goeie reden om dit te doen.



Reacties?
Volgens mij ga ik deze serie ook afronden, ik heb geen flauw idee meer wat ik nog kan doen.

Reageer (1)

  • Inviolable

    Superr stuk!
    maar ik vind het wel sneu voor Saphira van Aline:(
    maar het is heel lief dat Bill & Tom haar meteen troosten of in ieder Geval proberen!:D

    snel verderr(A)
    xxx

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen