Ik denk al na over het stoppen met columns schrijven sinds... heel lang. Om eerlijk te zijn is mijn leven de laatste tijd zo hectisch dat ik niet eens kan zeggen of het 1 jaar is, 2 jaar of nog veel langer.

Iedere keer als het columns schrijven moeilijk ging, als de inspiratie uitbleef, dacht ik dat het wel terug zou komen. En ik bleef maar doorzetten, maar het is ondertussen wel duidelijk dat er niet veel inspiratie voor columns schrijven meer over blijft. Dus dit is het, het moment dat ik eindelijk deze functie ga loslaten.

Ik denk dat we soms te lang vasthouden aan dingen, dat het zo in onze maatschappij is ingepland dat we moeten volhouden - maar waarom precies? Doorzettingsvermogen op zich wordt altijd gezien als een goede eigenschap, maar wat heb je aan die eigenschap als je doorzet met iets wat eigenlijk niet meer de moeite waard is? En dit gaat verder dan het schrijven van columns alleen; ik denk dat ik in het leven gewoon moet leren sneller los te laten, meer te focussen op de dingen die er echt toe doen voor mij.
(En ja, deze alinea zit er enkel in omdat ik zelfs in mijn afscheidscolumn nog kritiek wil geven op de maatschappij.)

Dus... dit is het dan. Ik wil nog even een dank je geven aan iedereen die mijn columns gelezen heeft, zelfs nu de site een stukje minder actief is. Ik heb het columns schrijven een lange tijd heel graag gedaan en ik ben zo dankbaar dat ik deze kans heb gekregen.

Dank je wel en tot ziens!
-Romi

Reacties (1)

  • ChifuyuMatsuno

    Bedankt voor alle fantastische columns die je hebt geschreven de afgelopen jaren! (flower)

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen