Top ten deaths Game of Thrones

Iedereen heeft wel een top tien van personages die zijn doodgegaan in Game of Thrones. in dit lijstje behandel ik de top tien characters die een mooi verhaal rondom hun dood hebben en waarvan hun dood geweldig is neergezet!

 1. Catelyn, Robb&Talisa Stark


  Okay, dit is niet één persoon, maar meerdere. Maar persoonlijk vind ik dat The Red Wedding bovenaan deze lijst moet komen. Het onverwachts vermoorden van Robb Stark, zijn vrouw Talisa en zijn moeder Catelyn, deed bijna iedereen verbazen, die niet de boeken had gelezen. In deze scene ging de show vrij diep in op het feit dat iedereen vermoord werd. De camera staat volop op de buik van Talisa, waar de kleine ongeboren Eddard nog inzit, als er meerdere malen met een mes in word gestoken. De keel van een vrouw wordt doorgesneden en wie krijg geen nou geen kippenvel toen je Grey Wind langzaam zag doodgaan....

 2. Oberyn Martell


  Hij heeft geen heel seizoen overleeft, maar daardoor verdient hij zeker een plekje op nummer twee. Al vrij snel na zijn entree in de show was men dol op deze man. Alleen de mooie verhalen van deze man zullen we nooit meer meekrijgen, maar gelukkig hebben we nog wel heel wat van zijn vechtkunsten kunnen zien. Zijn laatste paar dagen is Oberyn bezig met het wraak nemen op The Mountain, die zijn zus en haar zoon en dochter heeft vermoord. Hij gaat het gevecht aan met de man die zijn familie een paar mensen armer heeft gemaakt. Alleen heeft hij zijn wraak nooit gekregen, omdat alles een beetje naar zijn hoofd was gestegen op het eind...

 3. Eddard (Ned) Stark


  Waarschijnlijk de meest rechtvaardige man in de hele serie. Het benoemen van Ned tot Hand of the King zou alle onrust in het koninkrijk wel eens kunnen laten verdwijnen. Dat zou ook zeker gebeurd zijn, als Joffrey niet de troon had gekregen. In plaats van vrede te krijgen, krijgt Ned het voor elkaar om in een cel gegooid te worden, waar hij wordt gedwongen misdaden te bekennen, die hij nooit heeft gedaan.
  Ondanks dat hij bekent dat hij al die daden heeft gedaan, wordt Ned onthoofd in het bijzijn van zijn twee dochters, Arya en Sansa. Vanaf dat punt was het voor iedereen wel duidelijk dat niet in deze serie veilig was voor de dood.

 4. Tywin Lannister


  Je hebt heel wat moed nodig om een koning naar zijn kamer te sturen en dat lukte the Hand of the King Tywin Lannister. Een man die alles voor zijn familie doet en dan op het eind vermoord word door zijn eigen zoon, Tyrion Lannister.

 5. Joffrey Baratheon/Lannister


  Voor vele mensen de meest irritante personage van de hele serie, maar hier gaan discussies over. Joffrey was een vreselijke knul die alles naar zijn hoofd liet stijgen vanwege het feit dat hij koninklijk bloed door zijn aderen had lopen. Hij genoot van het commanderen over zijn onderdanen en vergeet niet de scene waar hij geniet hoe Sansa naar het hoofd van haar vader kijkt. Zijn beste eigenschappen waren martelen en doden. Het was dan ook niet raar dan veel mensen aan het juichen waren toen Joffrey een kleurtje kreeg en op de grond al stikkend viel.

 6. Viserys Targaryen


  Een oprechte sukkel met een groot zelfbeeld. Hij gaf zijn eigen zus aan een Khal in ruil voor een groot leger om zijn troon te kunnen veroveren. Al snel had Viserys het gevoel dat hij werd buitengesloten door Drogo en nam daardoor een stomme beslissing, hij dreigde het ongeboren kind van Drogo te vermoorden. Door dit incident kreeg hij eindelijk een kroon, maar niet de kroon die hij wilde. Een pot vol met gesmolten goud werd over zijn hoofd gegoten door Khal Drogo.

 7. Shae


  Een prostituee, die het hart van Tyrion Lannister veroverde. Haar lot werd besloten, toen Tywin erachter kwam wie ze werkelijk was. Ze was vol jaloezie toen Tyrion met Sansa moest trouwen en nauwelijks nog tijd met haar doorbracht. Wanneer Tywin dreigt Shae te vermoorden heeft Tyrion geen enkele keus dan haar weg te sturen en te zeggen dat hij niet van haar houd. Je moet dan ook zeker niet verbaast zijn wanneer Shae ook nog een woordje te zeggen heeft bij The Trial van Tyrion en te vinden is in het bed van zijn vader, waar Tyrion haar wurgt.

 8. Ygritte


  Een vrouw die snel was met een scherp antwoord en net zo snel was met pijl en boog. Ze was een dodelijk kracht die niet onderschat moest worden. Haar enige zwakte was haar liefde voor Jon Snow, die ze niet met haar pijl kon vermoorden. Ze was zo gefocust op Jon dat ze geen oog had voor een kleuter met een pijl en boog, die haar vermoordde.

 9. Jojen Reed


  Jojen was een personage waar veel mensen op aan het wachten waren. Hij zou DE persoon zijn, die antwoord zou geven op de krachten van Brand, maar helaas heeft hij dit niet kunnen doen. Jojen was zeer gefocust op zijn doel om Bran te helpen met zijn krachten. Hij was zo gefocust dat hij zelf zichzelf ervoor opofferde. Hij werd meerder malen gestoken en uiteindelijk vermoord door zijn zus, waarna zijn lichaam werd opgeblazen zodat hij geen White Walker werd.

 10. Lysa Arryn


  De onstabiele zus van Catelyn Stark en de vrouw van Jon Arryn. Haar dood heeft Lysa zelf voor elkaar gekregen. Tuurlijk had ze een goede reden om Sansa aan te spreken op het feit dat ze Littlefinger aan het zoenen was, maar kom op nou... We weten allemaal dat je je niet moet bemoeien met de plannen van Littlefinger. Niks weerhoudt hem van zijn doel...

Reageer (9)

 • SCORPlO

  MY BOY OBERYN NOOO ;-;

  4 jaar geleden
 • Papiliones

  Heel leuk lijstje, maar sommige doden vond ik echt vreselijk! D:

  5 jaar geleden
 • Garou

  Leuk lijstje dit! (Maar een heleboel pijnlijke herinneringen die terugkomen...)
  Ik vind wel dat dat ene dochtertje van Stannis nog mist (ben even haar naam kwijt), dat vond ik echt een van de meest gruwelijke sterfgevallen.

  6 jaar geleden
 • ChiIdhood

  Erg leuk lijstje!

  Goede beschrijving

  6 jaar geleden
 • Nifflerina

  Btw, ik vind wel dat je Hodor hebt gemist!

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen