10 Onderschatte disneyfiguren

Iedereen kent de helden en heldinnen, de prinsen en prinsessen, de feeën, de leeuwen, de heksen, de geesten, de piraten, .... van Disney!
Sommigen krijgen alles aangeboden op een gouden schoteltje, anderen hebben het heel wat moeilijker.
Hier zijn tien disneyfiguren die het wel heel zwaar te verduren krijgen!

 1. Pleakley (Lilo & Stitch)


  bron: 33.media.tumblr.com

  Hij weet alles over de aarde... denkt hij. Als hij door ongelukkige omstandigheden met een crimineel mee moet om het levensgevaarlijke experiment 626 te vangen, beseft hij dat hij eigenlijk helemaal niets van deze vreemde en wrede planeet weet.
  Maar met de muggen is alles goed gesteld, of niet soms?

 2. Phobos and Deimos (Hercules)


  bron: s3-ec.buzzfed.com

  Deze twee drommels moeten oppermachtige demonen voorstellen, maar helaas is het iets anders met hen gesteld. Ze doen zo hun best, maar toch mislukt elke opdracht die ze uitvoeren. Het helpt ook niet als je iedere keer over je eigen voeten (of die van een ander) struikelt. Alsof dat nog niet erg genoeg is, moeten ze iedere keer weer de woede van Hades ondergaan!

 3. Zazu (The Lion King)


  bron: media.giphy.com

  Dan dien je de machtige koning al zoveel jaren, wordt je plots de babysitter van zijn verwaande zoontje. Ondanks al de irritaties, begin je toch van het verwende leeuwenwelpje te houden, verdwijnt hij en wordt je opgesloten in de ribbenkast van een dood dier. Alsof dat nog niet erg genoeg is, moet je ook nog zingen om niet opgegeten te worden.

 4. Aquata, Andrina, Arista, Attina, Adella en Alana. (The little mermaid)


  bron: i52.tinypic.com

  Ariël is de jongste en alles draait om haar. Haar zes zussen gehoorzamen goed, oefenen hard voor het koor én komen op tijd. Ze zijn ouder en wijzer en doen geen domme dingen, maar wie krijgt toch alle aandacht van papa Triton? Juist ja!

 5. Chica (The Emperor's New Groove)


  bron: media.tumblr.com

  Ze heeft misschien wel een schat van een man, maar deze is afwezig voor 4/5de van de film. Wie moet er dan voor die hyperactieve kinderen zorgen? Wie is er ondertussen ook nog eens hoogzwanger? Deze fantastische vrouw!

 6. Tinkerbell (Peter Pan)


  bron: media.tumblr.com

  Ze heeft alles over voor Peter, maar toch schuift hij haar zo aan de kant bij het eerste meisje dat hij ziet. Hoe durft hij! Jaloerse Tink laat zich echter niet op haar kop zitten, en schiet in actie. Spijtig dat ze bij de verkeerde gaat aankloppen.
  Uiteindelijk is ze toch een beetje de heldin van de film, maar heb je iemand haar zien bedanken? Ik niet hoor!

 7. King Stephen (Sleeping Beauty)


  bron: 4.bp.blogspot.com

  In Maleficent blijkt hij een grote zak te zijn die alleen op macht belust was, maar in de tekenfilm zien we een liefhebbende vader en rechtmatige koning. De man heeft net een prachtige dochter gekregen én hij heeft al een knappe prins voor haar gevonden. Dat betekent feest! Alleen jammer dat hij Maleficent niet heeft uitgenodigd. De man moet zijn dochter afstaan om haar te beschermen en zestien jaar lang ziet of hoort hij niets van haar. Dat blijkt dan ook nog eens geen enkele zin te hebben gehad, want de vloek komt toch uit.
  Als prins Philip haar wakker kust, is de ellende eindelijk gedaan. En de man heeft nog steeds zijn beker wijn niet kunnen drinken...

 8. Bagheera (Jungle Book)


  bron: media.giphy.com

  Deze zwarte panter leidde gewoon zijn eigen leven, tot hij het mandje vond waar baby Mowgli in lag. In plaats van hem op te eten, iets wat elk ander wild dier zou doen, brengt hij hem naar de wolven zodat het jongetje een kans krijgt om te overleven. Wanneer de beslissing valt dat het tijd wordt dat Mowgli naar zijn eigen soort gaat, neemt Bagheera deze gevaarlijke taak op zich. En toch krijgt die belachelijke beer alle lof! Een schande!

 9. Lady Kluck (Robin Hood)


  bron: 38.media.tumblr.com

  Deze vrouw/kip kan er wat van! Een hofdame of niet, ik zou niet in haar weg lopen. Helaas weten niet veel mannen dit en wordt ze zwaar onderschat. Ach ja, borst vooruit en eropaf!

 10. Card soldiers (Alice in Wonderland)


  bron: img2.wikia.nocookie.net

  Ze doen alles voor de Hartenkoningin. Doen ze ook maar iets verkeerd, dan gaat hun hoofd eraf. Toch blijven ze haar dienen, maar of dit dapper of stom is...

Reageer (21)

 • Schweetz

  Waarom heb ik dit lijstje nooit eerder gezien? Maar 1,3&6 waren de eerste die in mijn gedachten al naar boven kwamen zonder dit gelezen te hebben.

  4 maanden geleden
 • SCORPlO

  Tinkerbell en Pleakley!
  Al vind ik dat Tinkerbell helemaal niet zo onderschat is.

  4 jaar geleden
 • Papiliones

  Yup, dat zeker!

  5 jaar geleden
 • Effy_Stonem

  I agree!

  6 jaar geleden
 • Lisen

  Het is een schande! Ze moesten er maar eens wat aan doen.

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen