Als je echt gelukkig bent........

Als je echt gelukkig bent dan kun je overal tegen. Als je echt gelukkig bent dan zijn er meerdere wegen. Vind je weg. Leef je droom. Volg je hart, dan kom je er wel. Het leven is geen gok, het leven is geen spel. Er valt hier niks te winnen. En wie denkt van wel, kan meteen opnieuw beginnen.

Als je echt gelukkig bent, zijn er meerdere kansen. Als je echt gelukkig bent wil je zingen, springen, dansen. Alles doet er toe, en niemand doet je pijn. Je zeurt niet om geld. Een klein huis, je denkt 't Is klein maar fijn'. En zo hoort het leven ook te zijn.

Als je echt gelukkig bent, dan kun je alles verdragen. Het gehuil van een baby die honger heeft, en mensen met een pesthumeur. Halen jou niet naar beneden. En je bent tevreden. Met de spullen die je hebt. Je maakt nieuwe dromen, maar de toekomst is ver weg.

Als je echt gelukkig bent, dan ben je blij...de hele dag. Als je echt gelukkig bent verschoon je luiers met een lach. Als je echt gelukkig bent, zeg je iedereen goededag. En huppel je door het leven. Je weet, het duurt maar even.

Als je echt gelukkig bent, denk je niet aan het kwaad. Als je echt gelukkig bent, dank je God voor al dat bestaat. Je denkt niet aan oorlog, je denkt niet aan pijn. Je denkt aan plezier maken, met de mensen die bij je zijn.

Als je echt gelukkig bent, dan denk je 'Ik ben blij'. Ik hou van jou. En jij houdt van mij.

Als je echt gelukkig bent is gisteren verleden tijd. Vandaag een lege pagina, en morgen toekomst. Echt geluk dat is een vondst.

En voor wie het nog niet gevonden heeft: Gelukkig zijn is blij zijn dat je leeft. Gelukkig zijn is dat je niet neemt, maar geeft. Alleen een glimlach is al genoeg, een klein gebaar kan meer zeggen. Dan duizend diamanten.

Het leven is een tekenblok, met 36.500 bladen. Die je vol kunt tekenen. Met mooie, of verdrietige dingen. Met boze scheldwoorden. Maar weet, God kan je horen.

Als je echt gelukkig bent, dan voel je je nu blij. Als je echt gelukkig bent, is het makkelijk te zeggen:

'Gelukkig zijn is een pracht' en mens dat danst en lacht. Als je echt gelukkig bent, ga je ertegen aan met volle kracht.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen