(Waarom) lees jij wel of geen engelse verhalen?

Ik ben inmiddels 16 (op het VWO) en spendeer een groot deel van mijn tijd op sites zoals Tumblr en Wattpad (dit is een soort quizlet maar dan wereldwijd met alle talen, ook hier wordt het inmiddels overgenomen door fanfictie). Sinds kort ben ik weer in klein beetje actief hier, na echt maanden van verslaving.

Alle verhalen die ik lees komen van Wattpad wat betekend dat ze engels zijn. (Ik kies liever voor wattpad omdat de diversiteit van de verhalen gewoon veel groter is. Ik lees eigenlijk alleen nog maar in het engels, ook mijn boeken van john green zijn in het engels. (Ik schrijf mijn eigen verhalen ook in het engels) Hier zie ik, ondanks de grote hoeveelheid 'oudere' quizletters, bar weinig engelse verhalen en ik vroeg me af waardoor het komt. Dus, bij deze:

Waarom lees jij wel of geen engelse verhalen?



Ja. Ik lees vaak engelse verhalen, deze vind ik leuker dan nederlandse

Ja. Ik lees engelse verhalen, maar ik heb een voorkeur voor nederlandse.

*Andere Reden*

Nee. Ik lees geen engelse verhalen omdat mijn engels daar niet goed genoeg voor is.

Nee. Ik lees geen engelse verhalen omdat ik die niet leuk vind.

Nee. Ik lees geen engelse verhalen omdat zelf in het nederlands schrijf en daarom ook in het nederlands lees.

Reageer (8)

  • takiwatanga

    Mijn Engels is niet goed genoeg.

    1 decennium geleden
  • Louella

    Op quizlet lees ik meestal nederlands, omdat er weinig engelse verhalen zijn. Maar als ik boeken lees zijn ze meestal engels, omdat de vertaling soms gewoon slechter is...

    1 decennium geleden
  • Derks

    Ik lees wel eens Engelse verhalen, die begrijp ik ook wel, omdat ik nu al 5 jaar Engels heb (das niet zo veel, maar voor mij wel haha) maar als ik moe ben en ik wil iets Engels lezen dan kost dat mij meer moeite dan om even snel iets in het Nederlands te lezen.

    Plus, als je in het Nederlands schrijft, kun je het nog in Nederland uitgeven als je dat wil. Engelse verhalen uitgeven in Nederland gaat wat moeilijker... En ik wil niet dat mijn Nederlands verslechterd haha, ook al kan ik nu sommige dingen alleen maar in het Engels uitleggen omdat ik het in het Nederlands gewoon niet weet haha.

    1 decennium geleden
  • Emrys

    Ik lees al mijn normale boeken in het Engels omdat ik het normaal gewoon veel leuker vind. En op wattpad lees ik ook alles in het Engels. Q is de enige plek waarop ik Nederlands lees

    1 decennium geleden
  • Sketches

    Alles wat is lees is bijna Engels behalve op Quizlet. Dat komt alleen niet omdat ik Engelse verhalen beter vind maar omdat ik gewoon een veel groter aanbood engelse verhalen/boeken heb. En daar komt bij dat de helft van mijn familie uit Engeland komt en ik dus vloeiend Engels spreek en op verjaardagen meestal Engelse boeken krijg. So there you go. But don't think a story is better because of the language it's written in.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen