Hoeveel POV's in een verhaal?



Uit hoeveel POV's zou een verhaal mogen bestaan?

Dit is voor iedereen anders uiteraard maar dit doe ik ook ter verbetering van mijn verhalen die hier op Q komen te staan. Laat vooral een reactie achter.



1 POV (alleen de hoofdpersoon)

2 POV's. (in ieder geval de hoofdpersoon en zijn/haar partner. *hou het simpel*)

3 POV's. (hoofdpersoon, zijn/haar partner, hoofdpersoon's BFF * dit kan nog net*)

4 POV's. (een beetje afwisseling kan geen kwaad)

Mij maakt het niet uit. Zolang het maar bij het verhaal past zonder dat het saai/vervelend wordt. (de dag duurt anders te lang door de x aantal POV's.)

Reageer (4)

  • Spunlay

    Meerdere pov's kan heel interessant zijn. Een moord wordt spannender als die wordt beschreven vanuit het slachtoffer. Bij thrillers is het juist gebruikelijk om meerdere pov's te gebruiken en om dan ook nog te spelen met flashbacks.

    7 jaar geleden
  • Paardenvriend

    Het ligt er aan, het is niet dat je opeens random mensen moet gebruiken. Maar als je een paar duidelijk hoofdpersonen hebt kan he dat altijd doen. Vind ik.

    7 jaar geleden
  • CaptainChaos0

    opzich maakt het mijn niet uit zolang het niet verwarrend wordt.

    8 jaar geleden
  • inktzwart

    Ik probeer er niet meer dan twee te gebruiken, het liefste maar één, want als ik het verhaal ooit wil uitgeven zal meer misschien wat verwarrend zijn. Dit is soms best irritant, omdat je iemand eigenlijk wil laten uitleggen waarom hij of zij iets doet, maarja, aan de andere kant blijft het dan wel spannend, haha

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen