Hoe bang ben jij voor geloof?

Iedereen heeft wel eens twijfels zeker in de pubertijd, wat doe je met je geloof? Heb je genoeg vrienden en ben je er niet bang om vooruit te komen? Zou je het liefst je kruisje afdoen of niet een hoofddoek dragen of ben je juist trots? Zie jij jezelf als multicultureel, trouw aan je geloof of ben je er nog niet uit?

Mogelijke uitkomsten

JE BENT MULTICULTUREEL (18 x uitgekomen)

Je bent niet bang en interesseert je in meerdere geloven. Het is goed om je bewust te blijven dat mensen anders geloven dan jij doet. Wees nooit bang om je mening te laten zien of horen in de juiste situaties. Als je dit nog niet zeker weet vraag dit dan aan je leraar, je ouders of die vriend met een ander geloof. Dan kom jij er zeker uit.

JE BENT TROUW AAN JE GELOOF (46 x uitgekomen)

Je bent waarschijnlijk niet bang omdat je jouw eigen geloof vertrouwd. Maar het is goed om vanuit jouw geloof andere geloven en situaties te begrijpen. Vraag daarom kritische vragen tijdens een kringgesprek, over het waarom. Gebeurtenissen in je directe omgeving of in de wereld kunnen je soms vragen geven over je eigen geloof. Blijf jezelf trouw.

JE BENT ER NOG NIET OVER UIT (1 x uitgekomen)

De mensen om je heen geloven op een andere manier dan dat jij doet. Luister naar gesprekken van vrienden of kennissen of praat met je ouders over wat geloof is. Vraag het op school welke rol geloof speelt in actuele zaken in het nieuws. Het is belangrijk dat je een mening krijgt over geloof en wat er in de wereld om je heen speelt. Zo dat je het begrijpt en er niet bang voor hoeft te zijn.

Statistieken

Statistieken

Reageer (7)

  • Rawiyah

    @Kaniesha kijk eens op: nl.wikipedia.org/wiki/Rastafari

    1 decennium geleden
  • Rawiyah

    trouw aan mijn geloof... ik geloof niet eens

    1 decennium geleden
  • Noah98

    trouw aan mijn geloof

    1 decennium geleden
  • Toreador

    multiculti :D

    1 decennium geleden
  • Mocroyasmina

    trouw aan mijn geloof.
    leuke quiz!(Y)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?