Op welk Harry Potter personage lijk jij het meeste?

Wie kent Harry Potter niet? Wil jij nu te weten komen op wie jij lijkt? Maak dan deze quiz.

Mogelijke uitkomsten

Luna Lovegood (295 x uitgekomen)

Volgens J. K. Rowling is Loena een soort van "anti-Hermelien". Loena gelooft immers zaken die slechts gebaseerd zijn op geloof en Hermelien baseert haar meningen altijd op feiten en logica. Hermelien probeert Loena er diverse keren van te overtuigen dat haar overtuigingen onzin zijn, echter zonder enig succes. Loena vindt Hermeliens opvattingen bekrompen en Hermelien vindt Loena onnozel. Aan het einde van het vijfde boek lijkt Hermelien in te zien dat Loena zich niet laat overtuigen. Ondanks het feit dat Loena misschien een beetje "maf" is, kan ze bijzonder opmerkzaam zijn wat betreft de mensen om haar heen. Ze weet Harry diverse keren te verrassen met haar opmerkingsgave en aan botheid grenzende eerlijkheid.

Harry Potter (270 x uitgekomen)

Harry Potter komt naar voren als iemand die veel moed heeft, alles over heeft voor zijn vrienden en natuurlijk vaak in de problemen beland. En hij is en blijft een goede Quidditch speler!

Ronald Weasley (129 x uitgekomen)

Ron houdt van een goed spelletje Toverschaak en leert Harry schaken. Hij is erg bang voor spinnen, doordat zijn broer Fred ooit (toen Ron klein was) zijn teddybeer in een grote spin veranderde. Ron voelt zich regelmatig 'de mindere' in gezelschap. Hij staat -voor zijn gevoel althans- in de schaduw van zijn oudere broers; en is daardoor op zoek naar succes. Hij geniet ervan om in de publiciteit te staan, en reageert soms wat jaloers wanneer anderen in het middelpunt van de belangstelling staan, zelfs wanneer het bijvoorbeeld Harry of Hermelien betreft. Rons loyaliteit en vriendschap tegenover Harry en Hermelien is echter zeer groot, hij gaat voor ze door het vuur.

Hermione Granger (427 x uitgekomen)

Hermelien is leerling aan Zweinstein. Samen met Ron Wemel behoort ze tot de beste vrienden van Harry Potter en moedert regelmatig over het stel. Ze is een beetje bazig en een echte studiebol. Haar dorst naar kennis blijkt echter reuze handig te zijn in veel van de avonturen die ze beleeft, maar haar onzekerheid en angst om fouten te maken zorgen er soms ook voor dat de zenuwen de overhand nemen wanneer ze op de proef gesteld wordt.

Fred en George Weasley (170 x uitgekomen)

De tweeling (beide jarig op 1 april) zijn altijd wel in voor een geintje. Ze zijn bijzonder populair onder de fans, en veel van hun grappen zijn legendarisch, zowel in de verhalen als daarbuiten. Fred lijkt in sommige gevallen de meer dominante van de twee, maar over het algemeen doen ze alles samen. Ze waren Drijvers in het Zwerkbal-team van hun afdeling Griffoendor, totdat ze werden geschorst voor het leven door Dorothea Omber en dus stopten met Zwerkbal. Momenteel zijn ze de eigenaars van een Toverfopshop aan de Wegisweg. Ze zijn de enige van de Wemel-kinderen die het niet tot Klassenoudste of Hoofdmonitor hebben geschopt, tot grote teleurstelling van hun moeder. Hun gelijkenis is zó treffend dat zelfs hun moeder Molly ze niet uit elkaar kon houden: ze breide een trui voor ze, één met een F en één met een G erin gebreid. De tweeling, zoals altijd wel in voor een geintje, wisselde van trui en noemde zichzelf "Gred" en "Forge".

Draco Malfoy (181 x uitgekomen)

Draco Malfoy is de zoon van Lucius Malfidus en Narcissa Malfidus-Zwarts.

Hij is een leerling van Zweinstein in de afdeling Zwadderich. Hij is vals en sluw en maakt vaak schampere opmerkingen naar anderen toe. Al vanaf de eerste schooldag is hij de gezworen vijand van zijn jaargenoot Harry Potter. Malfidus is bevriend met Vincent Korzel en Karel Kwast.

Cho Chang (181 x uitgekomen)

Cho is een leerling aan de toverschool Zweinstein en een jaar ouder dan Harry. Ze is mooi en populair. Cho is zoeker in het Zwerkbal-team van Ravenklauw. Haar naam suggereert dat ze van Oost-Aziatische afkomst is. Cho is het eerste meisje op wie Harry verliefd wordt. Harry vraagt haar in het vierde boek mee naar het Kerstbal. in het vijfde boek kussen Harry en Cho.
Ze is een nogal huilerig type en erg gevoelig. Sommigen vinden haar zelfs aanstellerig.

Neville Longbottom (180 x uitgekomen)

In de eerste drie boeken wordt Marcel gezien als de onhandigste leerling van de school, maar in Harry Potter en de Vuurbeker komt de lezer achter de tragedie uit zijn verleden. Hij is ook één van de weinigen die Harry en Perkamentus gelooft wat betreft de terugkeer van Voldemort en sluit zich in het vijfde boek (Harry Potter en de Orde van de Feniks) dan ook aan bij de Strijders van Perkamentus. Zijn onhandigheid maakt plaats voor vaardigheid als hij hoort dat Bellatrix van Detta, de Dooddoener die verantwoordelijk is voor de toestand van zijn ouders, ontsnapt is uit Azkaban, de tovenaarsgevangenis.

Cedric Diggory (16 x uitgekomen)

Carlo Kannewasser, zoon van Barend Kannewasser, was student aan Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Hij was zoeker en aanvoerder van het zwerkbalteam van Huffelpuf. Zijn vrouwelijke medeleerlingen vinden hem uitzonderlijk knap. Innerlijk was het een nobele en eerlijke jongen. Toen Harry Potter hem geholpen had met een opdracht voor het Toverschool Toernooi, hielp hij Harry op zijn beurt met de volgende opdracht. Tijdens de eindopdracht van het Toernooi drong hij erop aan, dat niet hijzelf, maar Harry Potter in het middelpunt van de doolhof de Toverschool Trofee zou pakken, omdat Harry hem gered had van Viktor Kruml. Kannewasser werd enkele momenten later, nadat hij de Trofee samen met Harry had vastgenomen, vermoord door Heer Voldemort, waarna Harry moest toekijken hoe Voldemort herrees. De uiterlijke kenmerken van Kannewasser zijn: grijze ogen, donker haar, een rechte neus en uitzonderlijk knap.

Ginny Weasley (48 x uitgekomen)

Ze is de jongste van zeven kinderen uit het gezin van Arthur en Molly Wemel. Ze is klein gebouwd, heeft opvallend rood haar en groene ogen. Ze wordt soms vergeleken met een kat. Ze is een bedrieglijk goede heks voor een meisje van haar leeftijd, en wordt vooral geroemd om haar Vleddervleer-spreuk. Ze is de eerste vrouw die sinds een aantal generaties in de familie Wemel geboren wordt.

Statistieken

Statistieken

Reageer (74)

  • Snaaitje

    Hemione granger

    6 jaar geleden
  • Bink

    Cho chang

    7 jaar geleden
  • LunaLovegood_HP

    Hermione! Meestal ben ik Luna. Het zijn ook allebei mijn lievelings personages! (H)

    8 jaar geleden
  • regenwolkje

    Luna LoveGood :P

    9 jaar geleden
  • Drapplepotter

    fred en george, lijk altijd op harry maar die G's zijn ook wel awsome

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?