Welk hondenras past bij jou?

Gek op honden? Kijk hier welke hond het best bij jou past!

Mogelijke uitkomsten

Border Collie (1818 x uitgekomen)

Bij jou past een lieve, zeer slimme hond. De Border Collie is dat. Deze hond is erg sportief en wilt maar al te graag voor zijn baas werken. De Border Collie is het slimste ras ter wereld.

Labrador Retriever (8830 x uitgekomen)

Bij jou past een lieve, speelse en grof gebouwde hond die tegen een stootje kan. Bij jou past de Labrador Retriever. Een fijne gezinshond.

Teckel (3971 x uitgekomen)

Bij jou past een lieve, doldrieste hond. De Teckel is klein maar pittig en intelligent. Een echte wildjager en heel eigenwijs. Ze hebben veel gevoel voor humor en zijn schattig en stoer om te zien.

Rottweiler (582 x uitgekomen)

Jij hebt een Rottweiler als hond. Een stoere, robuuste waakhond. De Rottweiler is zeer trouw aan zijn baas en zal je altijd beschermen. Verder is het een goede kennelhond en kan je ook heerlijk met hem knuffelen!

Stabyhoun (1433 x uitgekomen)

Jij past bij een lieve, slimme jachthond. Deze Fries heeft een gemiddelde hoogte (50-55 cm.) en werkt graag voor je. Een echte knuffel waar je lekkere lange wandelingen mee kunt maken.

Golden Retriever (0 x uitgekomen)

Jij past echt bij een Golden Retriever. Knuffelen, tutten enz. Je hoeft geen superlange wandelingen te maken maar kan je lekker op de verzorging richten. Ze apporteren graag en Golden Retievers zijn slimme honden.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever (0 x uitgekomen)

Bij jou past een Nova Scotia Duck Tolling Retriever, oftewel: de Toller. De Toller is een slimme hond die het prettig vindt om voor zijn baas te werken. Ze zijn fijne gezinshonden en ze zijn gek op apporteren en zwemmen. Het is een hond met veel mogelijkheden.

Duitse Herder (635 x uitgekomen)

Bij jou past echt een Duitse Herder. De Duitse Herder is een zeer slimme hond. Het ras is over de hele wereld de meest gebruikte blindegeleidehond, lawinehond, speurhond, waak- en verdedigingshond en politiehond. Het heeft veel mogelijkheden.

Hollandse Herder (210 x uitgekomen)

Jij bent echt een baas voor de Hollandse Herdershond. Ze zijn zeer actief en willen graag wat van je leren. Ze kunnen echte uitblinkers worden in de hondensporten.

Kooiker (0 x uitgekomen)

Voor jou is het Kooikerhondje heel geschikt. Het Kooikerhondje is zeer gehecht aan zijn baas en is door zijn gevoelige aard soms wat lichtgeraakt. Je kunt heerlijk met hem rennen en ravotten. Zwemmen en apporteren vinden ze heerlijk!

Rhodesian Ridgeback (84 x uitgekomen)

Jij bent echt wat voor een Rhodesian Ridgeback, ook wel Pronkrug genoemd. Ze zijn in Afrika jachthonden op leeuwen. In Nederland waak- en gezinshond. Op de rug zit een strook haar die in tegengestelde richting van de rest van de vacht groeit. Ze zijn erg trouw en gehecht aan het gezin en zeer intelligent. Ze zijn erg sterk en soms wat eigenzinnig.

Pointer (0 x uitgekomen)

Jij past echt bij deze stoere jachthond. Ze zijn prachtig om te zien, en op deze foto zie je de hond aan het werk. Ze zijn erg groot (63 tot 69 cm) en zeer intelligent. Lekker spelen, ravotten en rennen, de hond is er uitermate geschikt voor. Ze hebben dan ook veel beweging nodig en zijn superlief.

Ierse Setter (1378 x uitgekomen)

Jij bent echt wat voor een Ierse Setter. Een grote hond met lang, golvend bruin haar. Ze zijn erg lief en slim, maar ook eigenzinnig. Je kunt lekker met hem rennen en ravotten. Ook een prima jachthond.

Vizsla (599 x uitgekomen)

Jij zou een goede baas zijn voor een Vizsla. Het is een slimme hond met een goede neus die graag werkt voor je. Hij heeft veel beweging nodig om zich lichamelijk en geestelijk gezond te voelen. Ze apporteren, jagen en zwemmen heel graag.

Grote Münsterländer (1332 x uitgekomen)

De Grote Münsterländer is wat voor jou. Ze zijn erg intelligent, lief, aanhankelijk, waaks, moedig en gehecht aan het gezin. Soms wat dominant, maar een goede neus en zeer werkwillig. Ze houden van zwemmen en apporteren en jagen. Wil je niet met hem gaan jagen, ga dan regelmatig lekker spelen, zwemmen, apporteren en ravotten.

Heidewachtel (2579 x uitgekomen)

Jij hebt een zwak voor de Heidewachtel. Oftewel: de Kleine Münsterländer. Deze honden zijn hetzelfde alleen wat kleiner (52 tot 56 cm). Ze houden van zwemmen, apporteren, jagen en hebben een groot uithoudingsvermogen. Ze zijn vrolijk, hard voor zichtzelf, intelligent en gehoorzaam. Ze willen het je maar al te graag naar de zin maken, dus wees niet te streng voor deze hond. Ze zijn heel sportief en echte jagers. Wil je niet jagen, doe dan een cursus met een hondensport en ga lekker dollen.

Bracco Italiano (0 x uitgekomen)

Jij bent iets voor een Bracco Italiano, oftwel: een Italiaanse Brak. Deze honden zijn zeer groot (58 tot 67 cm). Ze zijn ontzettend lief, grappig, evenwichtig, zachtaardig, gevoelig en rustig in huis. Ze zijn jachthonden voor gevederd wild en worden geestelijk pas laat volwassen. Pas wanneer hij 2,5 tot 3 jaar oud is. Ze zijn heel speels en gevoelig. Pak hem liefdevol en zacht aan en je krijgt een geweldige vriend. Wanneer je hem hard aanpakt is het enige wat je bereikt dat hij het vertrouwen in je kwijtraakt. Deze honden hebben heel veel beweging nodig.

Duitse Brak (0 x uitgekomen)

Jij past bij een Duitse Brak. Ze zijn erg vriendelijk, sociaal, aanhankelijk, gevoelig, nieuwsgierig, waaks, zelfstandig en redelijk gehoorzaam. De Duitse Brak is een snelle leerling met een goede neus. Ze zijn geweldig in de jacht. Voed ze zachthandig en met liefde op, dan krijg je het beste uit deze hond. Oak het nooit hard aan, want dan verpest je het open en vriendelijke karakter. Je kunt goed met de hond gaan jagen op haas, konijn en vos. Wil je niet gaan jagen, ga dan lekker zwemmen, apporteren, ravotten en rennen. Dat vindt hij heerlijk.

Flat Coated Retriever (158 x uitgekomen)

Jij bent het helemaal voor een Flat Coated Retriever. Het zijn grote honden met de kleuren zwart, leverbruin of blond. Al zien we blond niet graag. Flat Coateds zijn intelligent, vriendelijk, evenwichtig, trouw, volgzaam, groot aanpassingsvermogen. Ze zijn dol op zwemmen en soms een tikje eigenwijs. Ze zijn niet bijzonder waaks en blaffen weinig. Voed hem consequent op, ze doen graag wat voor je. Dit ras heeft veel beweging nodig. Ga dus apporteren, zwemmen en ravotten. Als je een dag geen tijd hebt is dat niet erg, want de Retriever past zich moeiteloos aan je aan. Laat hem niet lange tijd niks doen, het zijn werkhonden, en anders worden ze vervelend.

Statistieken

Statistieken

Reageer (171)

  • Leeuwlicht

    LABERADOR RETRIEVER JIPIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE





    (misschien een beetje te veel van het goede maar toch JIPPIE)

    6 jaar geleden
  • BethGoes

    Labrador retriever, maar ik wil liever een border collie

    7 jaar geleden
  • Bink

    Klopt nie echt. Ik heb zelf een kooikerhond maar dat was niet de uitkomst

    7 jaar geleden
  • FroIIo

    Border collie, vind het wel erg leuke honden : D
    Ik heb een teckel

    7 jaar geleden
  • AmeranthaGaia

    Rottweiler. Mheh. Ik ben meer van de retrievers. Al vind ik een Australian Kelpie nóg geweldiger. Toch vind ik het ontzettend knap met die ontzettend veel uitkomsten. Misschien zou je nog wat meer vragen kunnen toevoegen. (Gewoon een ideetje). Als stem een negen en een kudo.

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?