welke haai ben jij?

ben jij een kleine ee grote en gevaarlijke of mischien en onschuldige haai.

Mogelijke uitkomsten

blauwe haai (64 x uitgekomen)

Deze haai is goed te herkennen aan zijn mooie stroomlijn, grote ogen en erg lange borstvinnen. Ook heeft hij inderdaad een blauwige kleur, maar dat valt onder water minder op.
De blauwe haai komt in vrijwel alle zeeën voor, met uitzondering van de poolzeeën. Ze vertonen een seizoenstrek. Ook volgen ze vaak vissersschepen. Voor mensen kan deze haai gevaarlijk zijn.
Zoals veel haaien is deze soort levendbarend.
Wetensch. naam Prionace glauca
Engelse naam blue shark
Verspreiding oceanen w

citroen haai (43 x uitgekomen)

De citroenhaai heet zo vanwege zijn geel-achtige tot lichtbruin-grijze kleur. Het is een haai die ook in wat zoeter en niet zo schoon water kan leven. Hij is vaak in dierentuinen te zien en is één van de best onderzochte haaien.
Deze haai heeft stevige kaken. Hij jaagt vooral op vis , maar heel soms valt hij een mens aan.

Engelse naam lemon shark
Verspreiding westelijke en oostelijke Atlantische Oceaan, oostelijke Grote Oceaan
Voedsel vis, schaaldieren, schelpdieren
Lengte tot 3,

grote witte haai (70 x uitgekomen)

De grote witte haai is de de bekendste en meest gevreesde haaiensoort. De reputatie van menseneter is aangewakkerd door de film 'Jaws'. Van slechts een handvol badplaatsen (met name in Australië) is bekend dat er wel eens witte haaien in de buurt van de kust komen en mensen aanvallen. Gewoonlijk jaagt de grote witte haai alleen of in kleine groepjes in open zee op zeezoogdieren en vissen (waaronder andere haaien) of zoekt hij aas.
Grote witte haaien zijn levendbarend. Een vrouwtje krijgt per

reuzenhaai (37 x uitgekomen)

De reuzenhaai is de op-één-na grootste vis ter wereld
Toch is deze grote haai voor mensen totaal ongevaarlijk: hij leeft van kleine zeediertjes. Hij zwemt langzaam met zijn bek wijd open. Het zeewater stroomt door de grote kieuwspleten weer naar buiten. In de kieuwen zitten een soort borstels bedekt met slijm. Daarmee zeeft hij de zeediertjes uit het water en slikt ze daarna door. De borstels worden elke winter vervangen. In die tijd eet de reuzenhaai niet en laat hij zich niet zien.
Reuzenhaa

walvishaai (57 x uitgekomen)

De walvishaai is een haai en geen walvis. Wel voedt hij zich op dezelfde manier als veel walvissen: door plankton uit het zeewater te zeven. Vanwege deze voedingswijze is deze reusachtig grote haai - verreweg de grootste vis ter wereld - niet gevaarlijk voor mensen.
Bij het planktonzeven zwemmen de walvishaaien vaak rustig nabij het wateroppervlak rond. Daardoor kunnen duikers deze grote haaiensoort regelmatig ontmoeten.

Engelse naam whale shark
Verspreiding alle oceanen; vooral tropisc

Statistieken

Statistieken

Reageer (11)

  • fijota

    Witte haai, great. Wist ik wel (Bij laatste vraag heb ik die naam zelf aangekruisd omdat ik wist dat dat die haai was, wat ben ik toch silm ^^) Wel coowle quiz

    1 decennium geleden
  • carmen100497

    citroen haai

    1 decennium geleden
  • Jacksessed

    reuzehaai (hoera) i love it

    1 decennium geleden
  • Reepicheep

    Grote witte haai. Stoerheid x'D

    1 decennium geleden
  • SharOn30

    Grote witte haai!(6)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?