Heb jij het Binge Eating Disorder?

Ben jij bang dat je de eetstoornis Binge Eating Disorder (BED) hebt? Doe de test!

Mogelijke uitkomsten

Nee, jij bent geen binger. (11 x uitgekomen)

Nee, jij bent geen binger. Misschien dat je je soms dik voelt of zin hebt in chocolade (als je ongesteld bent bijvoorbeeld) maar dat is puur natuur. Wees ook niet bang als je je een keer laat gaan met de chipszak. Pas als je (dagelijks)grote hoeveelheden snoep en vet eten naar binnen schrokt zonder echt wat te proeven, kan je BED hebben.
Als dat zo is, neem dan iemand in vertrouwen en zoek samen hulp.

Waarschijnlijk ben jij geen binger. (20 x uitgekomen)

Waarschijnlijk ben jij geen binger. Hoewel je je regelmatig laat gaan, ben je geen binger. Pas op dat je niet gaat eten uit emotie. Als je voelt dat je trek krijgt in chocolade, mag je dat best nemen, maar niet iedere dag. Neem ook eens een appel. ALs de drang té sterk wordt, ga je aandacht dan op wat anders richten. Nagels lakken , tv kijken of bel iemand op. Zo help je jezelf er op een natuurlijke manier vanaf.

Waarschijnlijk ben jij wel een binger. (13 x uitgekomen)

Waarschijnlijk ben jij wel een binger. Je schrokt regelmatig grote hoeveelheden snoep en vet voedsel, met name in emotionele periodes, het liefst in je eentje?
Is dat jou op het lijf geschreven, dikke kans dat jij in een vroeg stadium van BED zit. Het hoeft niet perse zo te zijn, maar het is wel slim om even langs de huisarts te gaan, en het met een vertrouwenspersoon te bespreken.

Ja, jij bent een binger. (27 x uitgekomen)

Ja, jij bent een binger. Misschien heb je nog nooit van deze term gehoord, dan is het slim om nog wat info erover op te zoeken op internet. Ook kan je het beste zo snel mogelijk met iemand erover praten, want hoe langer het duurt, hoe moeilijker het is er van af te komen. Zoek professionele hulp,
samen met een vertrouwenspersoon (misschien vind je het eng om dit aan een vreemde te vertellen, maar realiseer jezelf dat dat wl het bste voor je is).

Statistieken

Statistieken

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?