Wie ben jij van de Egyptische goden?

Jee, een nieuwe quiz :)!
De derde in 3 dagen, ik ben echt goed bezig xD!
(laten we dan maar niets over het niveau van de quizzen zeggen... :P)
maar ik kwam op het idee door Esperta (iedereen, maak haar quizzjes, ze zijn tof en beter dan die van mij :D), die een quiz heeft over wie je bent van de Griekse goden. En aangezien de
Romeinse goden zuigen en ik een oud-Egypte expert ben (ik heb zelfs vrijwillig geschiedenis gekozen :P) een quiz over de Egyptische goden :D!!
Veel plezier (K)

Mogelijke uitkomsten

Jij bent Thot! (52 x uitgekomen)

Jij bent Thot!
Je bent de god van: de maan, de magie, de schrijfkunst en de wijsheid.
Je attributen zijn: een schrijftafel en een griffel.
Je dieren zijn: Ibissen (vandaar dat hoofd :P) en bavianen
Mythe: In de strijd tussen Seth en Horus, probeerde Isis het leven van haar broer Seth te redden. Horus werd daar zo kwaad om, dat hij het hoofd van zijn moeder Isis eraf hakte. Thoth heeft Isis toen magisch geheeld door haar een koeienhoofd te geven (ben je mooi klaar mee xD).

Jij bent Seth! (29 x uitgekomen)

Jij bent Seth!
Je bent de god van: de donder, de woestijn en de chaos (jee :D)!! Je word ook gezien als de vijand van de mens ^.^!
Je attribuut is: een scepter
Je dieren zijn: varkens en ezels.
Mythe: Seth was de broer van OSiris. Je vermoordde je broer Osiris om aan de macht te komen en hakte hem in 14 stukken die je in de nijl gooide. Maar helaas, je plan mislukte! Isis zocht namelijk alle stukken weer bij elkaar (ze vond alleen zijn edele delen niet :P) en bracht hem weer tot leven...
Speciaal: Je wordt nog steeds aanbeden in de Temple of Set, een vorm van modern satanisme.

Jij bent Amon-Re! (51 x uitgekomen)

Jij bent Amon-Re!
Je bent dé god, de schepper van de mens, de zonnegod :D!
Je attributen zijn: 2 hoge struisvogelpluimveren (als kroon, tof toch (cool))
Je dieren zijn: de ram en de nijlgans.
Mythe: Ik kan niet echt een mythe vinden, maar dat komt waarschijnlijk omndat jij boven al dat gekibbel van de andere goden staat :P

Jij bent Horus! (72 x uitgekomen)

Jij bent Horus!
Je bent de god die: een oogje op de farao houdt, en de mensen van Egypte moet beschermen tegen je kwade oom Seth ;), en de god van de lucht.
Je attributen zijn: een kroon en een scepter.
Je dier is: een valk.
Mythe: Uit vrees dat Seth je om het leven zou brengen liet Isis je in een papyrusmandje in het noorden van de Nijl te water, in de hoop dat je door iemand gevonden zou worden en opgevoed. Zo gebeurde het ook.

Uiteindelijk heb je zelf Seth vermoordt (Y)!

Jij bent Sechmet! (44 x uitgekomen)

Jij bent Sechmet!
Je bent de godin van: de oorlog, wraak en ziekte (gezellig ^.^), maar ook de beschermster van de zonnegod.
Je dieren zijn; leeuwinnen
Mythe: Volgens de Egyptische godsdienst was de zonnegod Amon-Re de eerste farao, maar hij werd oud en de mensen joegen hem weg. Hierop zond hij jou naar aarde, waar je je bloeddorst op de mensen botvierde. Uiteindelijk lieten de goden je een meer van bier drinken, waarvan je dacht dat het bloed was, om zo een eind te maken aan de slachtingen.

Jij bent Hathor! (73 x uitgekomen)

Jij bent Hathor!
Je bent de godin van: de iefde, de vreugde, de dans en de muziek (dance)
Je attribuut is: een zonneschijf.
Je dier is: de koe (meuhhh!! :P)
Mythe: Hathor voedde Horus op nadat Isis hem in de nijl had gegooid (oké, in een mandje had gelegd om hem aan Seth te laten ontkomen -.-).

Jij bent Isis! (38 x uitgekomen)

Jij bent Isis!
Jij bent de godin van: vruchtbaarheid en mysterie. Je wordt beschouwd als de grote moedergodein :D (een beetje balen als je een jongen bent :P)
Je attributen zijn: een troon en een papyrusstengel.
Je dieren zijn: Cobra's en havikken
Mythe: Ra begon oud te worden en kwijlde soms tijdens zijn slaap. Je ving daar wat van op, mengde het met stof en maakte er een slang met giftanden van. ZJe legde de slang op een pad waar Ra vaak wandelde en hij werd snel gebeten. Nog nooit had hij zo een vreselijke pijn geleden en wat hij ook deed, niets hielp. Hij riep alle goden bijeen om hem te helpen en jij, de Vrouwe der spreuken, Vernietigster van ziekte en Opwekster van de doden vroeg hem wat er mis was. Hij deed zijn beklag en je vroeg hem naar zijn Ware Naam, dat alleen kon zijn leven redden. Hij probeerde daar onderuit te komen, omdat je hem dan helemaal in je macht zou hebben. Hij zei daarom dat hij 's morgens Kheperi, 's middags Ra en 's avonds Tem was. Je trapte er echter niet in. Uiteindelijk werd Ra door de pijn gedwongen toe te geven. De Ware Naam was verborgen in zijn hart en dus moest je dat verwijderen. Ook moest de oude god zijn beide ogen, de zon en de maan afstaan aan je zoon Horus. Zonder hart en zonder ogen was Ra een god die afgedaan had en geen macht meer had. Zijn macht was nu in jouw handen en je gebruikte één van je toverspreuken om het gif t everwijderen. (goed gedaan zeg xD)

Jij bent Osiris! (2 x uitgekomen)

Jij bent Osiris!
Je bent de god van: dood en wedergeboorte, het dodenrijk en de aarde (geluksvogel :P), en je mag het hart wegen van mensen voor ze naar het hiernamaals gaan.
Je attributen zijn: een kroon en een staf en vlegel (die heb je gekruist voor je, want je waordt altijd afgebeeld als een mummie! :D)
Mythe: Je was de eerste en geliefdste farao van Egypte, maar je broer Seth was zo jaloers dat hij je vermoorde en in 14 stukken hakte. Gelukkig reisde Isis jarenlang om je lichaamsdelen terug te vinden: helaas vond ze ze allemaal behalve één, je edele delen, want die hadden de vissen opgegeten xD. Toen mummificeerde ze je tot één geheel en werd je weer levend :D!!

Jij bent Anubis! (32 x uitgekomen)

Jij bent Anubis!
Je bent de god van: de doden. Je beschermde de mummies tegen 'slechte invloeden' (...en ik had je nog zó gezegd niet met vreemden mee te gaan! xD)
Je attributen zijn: een was-scepter.
Je dier is: de jakhals
Mythe: Je schijnt het balsemen te hebben uitgevonden :D

Statistieken

Statistieken

Reageer (25)

  • Lypophrenia

    Isis:)
    Isis is ook de godin van de magie ;)
    En Osiris werd nadat Isis hem geholpen had blauw :)
    I (H) mythologie

    9 jaar geleden
  • _Horses_Horses_

    Horus .. (ik ben de farao soort van kwijt) :-)

    1 decennium geleden
  • Sidyana

    isis
    cool(cool)

    1 decennium geleden
  • Basim

    Sechmet! ik vind haar cool....

    1 decennium geleden
  • Iero

    Anubis haha

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?