Welk leesboek past bij jou?

Handig om op ideeën te komen voor een boek.

Mogelijke uitkomsten

Sproetenliefde - Maren Stoffels (24 x uitgekomen)

Amber is behoorlijk in de war. Ze is smoorverliefd op Thijs, haar leraar Nederlands. Als hij aan haar vraagt om de stille Robin aan het praten te krijgen zegt ze ook meteen ja. Maar het lijkt onbegonnen werk. Robin zegt al maanden geen woord, hoe moet zij hem dan ooit weer laten praten? En ze kan met niemand praten over haar liefde voor Thijs. Haar beste vriendin Ezra heeft het bijvoorbeeld veel te druk met haar vriendje om naar Amber te luisteren. Wanhopig schrijft Amber een kreet op de wc-muur in school: Ik ben verliefd op een leraar. Wat moet ik nou? Tot haar verbazing reageert iemand op haar kreet. Met de anoniemeling op de wc-muur deelt ze al haar problemen. Maar dan gaat ze op kamp: Een week lang in het bijzijn van Thijs en Robin en zonder de wc-muur. Hoe moet ze dat ooit uithouden?

Chatroom - Helen Vreeswijk (11 x uitgekomen)

Floor en Marcia zijn dikke vriendinnen. Marcia heeft een internetvriendje en spoort Floor aan om ook haar gegevens op een site te zetten. Ze leert Floor hoe ze moet omgaan met chatten, met de webcam en met te persoonlijke vragen. Floor vindt het niet echt leuk, tot ze door een modellenbureau uitgenodigd wordt voor een fotoreportage. Ze kan het bureau ervan overtuigen dat Marcia ook de moeite is zodat ze dit avontuur samen kunnen beleven. Maar wat begint als een droom, eindigt in een nachtmerrie...

Waanzin - Mel Wallis de Vries (29 x uitgekomen)

Kort na elkaar verdwijnen er vier meisjes. Spoorloos. De politie denkt dat ze zijn weggelopen en besteedt weinig aandacht aan de vermissingen. De zeventienjarige Claire is met haar vader naar Rotterdam verhuisd. Ze haat de stad en mist haar oude vriendinnen vreselijk. Ze ligt behoorlijk met zichzelf (en de nieuwe vriendin van haar vader) overhoop. Dan opeens is haar leven in gevaar. Een geheimzinnige man heeft het op haar gemunt. Claire raakt al snel verstrikt in een psychologisch kat-en-muisspelletje. Weet ze uit handen van de man te blijven? En is er een verband tussen de vier verdwenen meisjes en het verhaal van Claire? Pas tijdens de bloedstollende ontknoping komt Claire achter alle antwoorden.

Blauwe Plekken - Anke de Vries (30 x uitgekomen)

Judith is een meisje dat samen met haar broertje en moeder in 1 huis woont, haar vader kent ze niet want die is vertrokken toen Judith nog maar 3 jaar was. Judith wordt mishandeld door haar moeder terwijl ze juist alles voor de moeder doet. Ze verhuist vaak, omdat haar moeder vaak van baan verwisselt, daardoor moet Judith ook steeds naar een andere school.

De Tranen van de Moordenaar - Anne-Laure Bondoux (19 x uitgekomen)

Paolo woont met zijn ouders helemaal verlaten in het uiterste zuiden van Chili. Af en toe verschijnt er een verdwaalde reiziger, of een onderzoeker, maar meestal zien ze niemand. Wanneer Angel bij hen aankomt, een gezochte moordenaar, vermoordt hij zomaar Paolo’s ouders. Samen met Paolo probeert hij te overleven in die onherbergzame streek. Wanneer een nieuwe bezoeker langskomt, de rijke Luis die de wereld ingetrokken is, en graag een tijdje wil blijven, kan Paolo voorkomen dat Angel hem vermoordt. Zonder veel woorden proberen ze samen te leven. Tot ze uit pure noodzaak naar de veemarkt moeten. Dat verandert hun hele leven...

Oppassen - Annemarie Bon (21 x uitgekomen)

Wanneer Mette gaat oppassen bij een alleenstaande moeder met twee kinderen, blijkt dat het jongste kind niet meer leeft als de moeder terugkomt. Onmiddellijk wordt Mette in beschuldiging gesteld want het kind is geen natuurlijke dood gestorven. Mette weet dat zij het kind niets misdaan heeft, maar niemand lijkt haar te geloven. Ze willen zelfs haar fout goedpraten, want welke tiener reageert al eens niet hevig als een baby te veel huilt. Gelukkig gelooft Lars, een klasgenoot die verliefd is op Mette, haar volledig. Dankzij hem vindt Mette de moed om op zoek te gaan naar de ware toedracht. Ze ontdekt dat ze meer weet dan ze dacht en slaagt er zelfs in om haar ongeïnteresseerde advocaat voor haar zaak warm te krijgen. Zal ze haar onschuld kunnen bewijzen?

Statistieken

Statistieken

Reageer (17)

  • xMrisjj

    Blauwe Plekken. Klopt ook! Die is mooi. <3

    1 decennium geleden
  • CRAZYxx

    waanzin ga ik 11 januari 2011 boekbespreking over doen

    1 decennium geleden
  • marithai

    oppassen. ;D

    lijkt me wel leuk. (A)

    1 decennium geleden
  • xLeonie

    Waanzin love it! <3

    1 decennium geleden
  • ikstop

    Blauwe Plekken - Anke de Vries lijkt me leuk

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?