Welk paardenras past het best bij jou?

Iedereen die van paarden houdt Wil graag weten welk paard bij hem of haar past.(Y)

Mogelijke uitkomsten

arabier (137 x uitgekomen)

Een hoge intelligentie en een vurig karakter zijn de kenmerken van een Arabische volbloed. De Arabier is een gevoelig dier. De eigenaar moet eerst zijn vertrouwen winnen, waarna het paard alles voor hem wil doen. Zijn grote uithoudingsvermogen heeft hij overgehouden aan zijn geschiedenis als woestijnbewoner. Hij is mooi en sierlijk.

shetlander (756 x uitgekomen)

Veel mensen denken dat Shetlanders lastige en eigenwijze, vervelende pony's zijn. Dat is niet helemaal waar.Vaak worden ze schatig aan genomen waardoor ze alles mogen en geen goede opvoeding krijgen. Een Shetlander is werklustig, nieuwsgierig en leert graag nieuwe dingen. Ze zijn slim en mede door de nieuwsgierigheid willen ze wel eens aan de verkeerde kant van de omheining staan.

haflinger (27 x uitgekomen)

De Haflinger is een rustig en werkwillig paard. Hij is een eerlijk paard met een eigen wil, ook is het een paard om mee samen te werken. Hij is geen topsporter maar zal rustig zijn werk doen, wat van hem gevraagd wordt, zolang zijn grenzen niet overschreden worden. Ze zijn doorgaans onverstoorbaar, rustig en schrikken niet snel van hun omgeving. De Haflinger is een betrouwbaar maatje voor het leven.

fjord (5 x uitgekomen)

Fjorden staan bekend om hun werkwillige, soms wat eigenwijze karakter. Veel Fjorden hebben er een handje van om hun eigenaar of berijder uit te proberen. Een consequente aanpak is bij deze paarden zeker niet overbodig. Als een paard eenmaal doorheeft wie de baas is gaan ze voor je door het vuur, het zijn hele trouwe paarden.
Fjorden zijn kalm van aard.

kwpn paard (414 x uitgekomen)

Zijn lieve zelfverzekerde paarden.
Ze zijn goed in gebruik met springen,dresuur en fokken.
Dit paard kan ook voor recreatie gebruikt worden.

friese paard (94 x uitgekomen)

Het Friese paard heeft een uniek karakter. Het is een levendig paard, dat ook erg intelligent is. Het is trouw en eerlijk, en wil graag voor je werken. Het is ook nog eens ontzettend trots, wat soms tot een misverstand tussen ruiter en paard kan leiden, maar het paard zal niet snel een stap fout doen.

welsh (50 x uitgekomen)

De Welsh is een pittige pony met een eerlijk en werkwillig karakter. Bovendien zijn het slimme en leergierige dieren met een groot uithoudingsvermogen.

tinker (118 x uitgekomen)

De Tinker is rustig, koelbloedig en heeft een goed en eerlijk karakter. Daarnaast zijn ze zeer nieuwsgierig en dapper. Tinkers hebben een goed uithoudingsvermogen. De Tinker is van oorsprong een koudbloedras. Tinkers zijn vanwege deze eigenschappen geschikt voor beginners. Vanwege hun grote kracht zijn ze echter niet geschikt als kinderpony maar daar staat tegenover dat ze ondanks hun kleinere maat met gemak een zwaardere volwassene kunnen dragen.

apploosa (441 x uitgekomen)

De Amerikaanse Appaloosa’s zijn erg wendbaar en snel. Daarom werden ze vroeger in het Wilde Westen gebruikt voor het drijven van vee. Appaloosa’s zijn erg veelzijdig, daarom worden ze gebruikt in bijna alle diciplines van de paardensport. De snelle paarden worden gebruikt voor de renbaan, maar ook doen ze het goed met springen en dressuur. Tevens wordt mennen veel met deze veelzijdige paarden gedaan. Maar natuurlijk worden Appaloosa's ook gebruikt voor de westernsport. Daar kunnen ze de snelheid en wendbaarheid die ze bezitten erg goed gebruiken.

Statistieken

Statistieken

Reageer (8)

  • LoveHarryPotter

    Een kut shetlander

    Ik hou juist van rijden en halflingers

    6 jaar geleden
  • sumswag

    Volgende x ook naar de lengte vragen ! 😂 ik ben te groot voor een shet

    9 jaar geleden
  • Marengootje

    Een appalosa

    9 jaar geleden
  • Gunderson

    een tinker! die zijn echt leuk! Ik zou ook wel fjord of welsh gewild hebben

    9 jaar geleden
  • AmaryIIis

    KWPN...

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?