op wie lijk jij uit Star Wars: Ep I The Phantom Menace

Doe deze quiz en check op wie jij het meeste lijkt uit de film Star Wars: Ep The Phantom Menace.

Mogelijke uitkomsten

Qui-Gon Jinn (6 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Qui-Gon Jinn.

Qui-Gon Jinn was mogelijk de sterkste Jedi ooit. Hij behoort in elk geval tot de top 10 van sterkste Jedi's uit de geschiedenis. Hij heeft echter heel andere ideeën dan de meeste andere Jedimeesters. Zo focust hij niet te veel op de toekomst, maar geniet van het moment. Dit is volgens hem de enige manier om werkelijk De Kracht (The Force) te kunnen gebruiken. Hoewel andere Jedi hem respecteren, twijfelen ze vaak aan zijn onorthodoxe geloof. Dat is ook de reden dat Qui-Gon Jinn ondanks zijn reputatie als jedimeester geen lid is van de Jediraad.

Obi-Wan Kenobi (8 x uitgekomen)

Jij lijkt hte meest op Obi-Wan Kenobi.

Obi-Wan Kenobi begint als de leerling van Qui-Gon. Hij neemt daardoor ook het karakter van hem over. Hij werd jedimeester na het verslaan van Darth Maul. Hij trainde Anakin to Jediridder. Obi-Wan is zeer beroemd omdat hij als een van de weinige orde 66 heeft overleefd. Hij is ook een van de weinige die afstamd uit the clone wars.

Anakin Skywalker (23 x uitgekomen)

Anakin wordt door Qui-Gon Jinn ontdekt. Hij leeft op de planeet Tatooine samen met zijn moeder Shmi Skywalker als slaaf van schroothandelaar Watto. Qui-Gon merkt dat Anakin ongekende reflexen heeft wat hem aanmerkt als potentieel Jedimateriaal. Qui-Gon komt er achter dat Anakin ongelooflijk veel midichlorians in zijn bloed heeft, hetgeen dat jedi's gevoelig maakt voor de force, meer dan ooit gemeten. Omdat Anakin geboren is zonder vader denkt Qui-Gon dat hij verwekt is door de force zelf, en heeft hij het vermoeden dat Anakin de Chosen one is. Anakin mag mee met Qui-Gon om Jedi te worden, nadat hij bevrijd werd uit zijn slavernij door een weddenschap met Watto. De Jediraad vindt echter dat Anakin te oud is om nog opgeleid te worden; bovendien zou hij later wel eens een gevaar kunnen gaan betekenen. Anakin mist zijn moeder erg waardoor hij zeer angstig is.

Angst leidt tot woede. Woede leidt tot haat. Haat leidt tot pijn. Pijn leidt naar de Duistere Kant. (Citaat van Yoda uit Episode I)
Anakin wordt nadat Qui-Gon sterft toch opgeleid door diens leerling Obi-Wan Kenobi.

Padmé Amidala (6 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Padmé Amidala.

Gedurende de handelsoorlog van Naboo, proberen de Neimoidians om Amidala een overeenkomst te laten tekenen om illegale activiteiten legaal te maken. Zij weigert en wordt gevangengenomen. Ze wordt bevrijd door Jedi-ambassadeurs die haar meenemen naar Coruscant waar ze wordt bijgestaan door Senator Palpatine.

Op Coruscant leert Amidala de inefficiëntie van galactische politiek. Op advies van Senator Palpatine, dient Amidala een motie van wantrouwen in tegen Supreme Kanselier Valorum. Senator Palpatine krijgt zo de gelegenheid om diens functie over te nemen.

Ze heeft genoeg van de senaat, en keert terug naar Naboo. Met hulp van de inheemse Gungans wordt de hoofdstad van Naboo bevrijd. Tijdens deze strijd, infiltreert Amidala haar eigen paleis en dwingt de Neimoidiaanse onderkoning Nute Gunray tot overgave. De Neimoidians, zonder hun verslagen legers, gaven zich over.

Shmi Skywalker (3 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Shmi Skywalker.


Als Qui-Gon Jinn samen met Jar Jar Binks, Padmé Amidala en R2-D2 aankomen in Tatooine worden ze door Anakin meegenomen naar het huisje van Shmi en Anakin. Anakin stelt zijn moeder voor aan zijn nieuwe vrienden en vraagt zijn moeder of hij zijn vrienden mag helpen door mee te doen aan de Boonta Eve Podrace, en, als hij wint, het prijzengeld aan Qui-Gon te geven. Na wat aarzeling gaat Shmi er mee akkoord.

Qui-Gon wedt met Watto dat Anakin zal winnen, met als zijn inzet Anakin's podracer. Qui-Gon vraagt of Shmi en Anakin de inzet van Watto kunnen zijn, maar Watto weigert dit omdat hij twee slaven te veel vindt voor een enkele podracer. Hij dobbelt met Qui-Gon waardoor Anakin zijn inzet is.

Anakin wint de race. Shmi moet dus achterblijven als Qui-Gon Anakin wint van Watto en hem meeneemt om hem te kunnen opleiden tot Jedi.

Yoda (2 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Yoda.

Yoda is al meer dan 800 jaar oud. The Dark Side begint in deze periode meer macht te krijgen. Yoda waarschuwt vaak voor de gevaren en onduidelijkheden van de Duistere Kant. Ondanks zijn grote beheersing van The Force lukt het Yoda echter niet om erachter te komen dat Darth Sidious de grote man achter de Duistere Kant is. Op het moment dat de Jedi-meester Qui-Gon Jinn gedood wordt door Darth Maul, voelt Yoda dat er nog een Sith is.

Mace Windu (0 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Mace Windu.

Mace Windu is één van de sterkste overblijvende Jedi in de jediraad. Hij is even sterk als Yoda wijs is. Voor de Jedi is hij hun belangrijkste vertegenwoordiger in de politiek. Mace Windu is een seniorlid van de raad, en heeft derhalve een zeer sterke positie. Alleen Yoda staat boven hem.

Senator Palpatine (9 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Senator Palpatine.

Palpatines politieke groei begint tijdens de handelsblokkade tegen de planeet Naboo. Op aandringen van de duistere Sith Lord, Darth Sidious, zijn de leden van de Handelsfederatie de vredelievende planeet binnengevallen en hebben de controle overgenomen. Koningin Amidala weet te vluchten naar de hoofdplaneet van de Galactische Republiek, Coruscant, waar ze samen met Senator Palpatine de belangen van haar planeet zou verdedigen.

In de Senaat heeft men weinig oor naar de gebeurtenissen op Naboo, en dreigt alles in bureaucratisch gedoe te verzanden. Op aanraden van Palpatine brengt koningin Amidala een motie van wantrouwen in tegen de huidige grootkanselier Valorum, die door Palpatine als corrupt en zwak wordt omschreven. Deze motie wordt in de Senaat al gauw gesteund door andere senatoren en Palpatine wordt gekozen als één van de drie kandidaten om kanselier Valorum op te volgen.

Door zijn charisma, maar vooral door de vele sympathiestemmen vanwege de blokkade van zijn thuisplaneet, wordt Palpatine uiteindelijk de nieuwe grootkanselier van de Galactische Republiek. Op de festiviteiten voor de bevrijding van Naboo wordt Palpatine voor het eerst als grootkanselier aangesproken en maakt hij een eerste kennismaking met Anakin Skywalker, een veelbelovende Jedi met uitzonderlijke inzichten in de Kracht. Hij belooft Anakins carrière met grote interesse te volgen.

Kanselier Palpatine belooft de Republiek vrede en voorspoed te brengen, met de hulp van koningin Amidala.

Supreme Kanselier Valorum (2 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Supreme Kanselier Valorum.

Finis Valorum is de Grootkanselier van de Galactische Republiek, maar wordt, door problemen met de Handelsfederatie, afgezet en opgevolgd door Senator Palpatine.

Sabé (0 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Sabé.

Sabé is de dubbelganger van Koningin Padmé Amidala.

Jar Jar Binks (0 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Jar Jar Binks.

Jar Jar is een Gungan van de planeet Naboo. Hij heeft een reptiloïde lichaamsbouw, een lange razendsnelle grijptong en een onhandige dispositie

R2-D2 (0 x uitgekomen)

Jij lijkt hte meest op R2-D2.

R2 begon als een standaard Astromechdroid wiens taak het was om op de grotere schepen, schade te repareren zelfs tijdens een gevecht. Hij diende op Padmé Amidala’s ruimteschip. Nadat hij hen had geholpen door de blokkade van de Trade Federation te komen, besloot Padmé R2 tot haar persoonlijke robot te benoemen.

C-3P0 (0 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op C-3PO.

C-3PO is gebouwd door Anakin Skywalker toen die nog maar een klein jochie was en met zijn moeder op Tatooine woonde. Hiervoor gebruikte Anakin onderdelen van oudere robots die hij op Tatooine vond. In The Phantom Menace is te zien dat C-3PO bijna klaar is. Alleen heeft hij in deze film nog geen volledige buitenkant waardoor zijn draden en schakelsystemen zichtbaar zijn. Zijn rol in deze film is nog maar klein daar hij op Tatooine blijft wanneer Anakin met Obi-Wan Kenobi en Qui-Gon Jinn meegaat.

Darth Maul (5 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op darth maul.

Darth Maul is een Zabrak die leefde op de planeet Irodinia. Hij weet niets meer van zijn verleden omdat hij als klein kind werd gekidnapped door Darth Sidious en opgeleid tot een Sith, de vermoedelijk eerste leerling van Darth Sidious. Van kinds af heeft hij enkel getraind in de gevechtskunsten van de Sith. Darth Maul kent hierdoor geen emoties, enkel haat. De dodelijke Maul is in tegenstelling tot zijn opvolgers, Tyranus en Vader, meer een gereedschap om de Jedi te bevechten, dan een echte opvolger voor Darth Sidious.

Darth Maul is een uitstekende vechter, één van de weinige die lichtzwaard Vorm VII heeft weten te beheersen. Darth Mauls stijl bestaat erin om de lichtzwaard aanvallen te combineren met acrobatische bewegingen, gevechtkunsten en lijf-aan-lijf gevechtstijllen. Hij is ook getraind in de Teräs Käsi (een uiterst sterke gevechtstijl) en Jar'Kai (een lichtzwaard in elke hand) stijl van vechten. Darth Maul maakte zijn lichtzwaard naar het voorbeeld van Exar Kun, een dubbel lichtzwaard. Een wapen die weinig tegenstanders verwachten en kennen en dus uiterst moeilijk om tegen te verdedigen. Wat Darth Maul zonder twijfel tot één van de sterkste en veelzijdigste vechters in het heelal maakt.

Darth Maul is ook getraind in mechanica. Zijn voertuigen en robots heeft hij allemaal zelf ontworpen.

Om zijn totale toewijding aan de Duistere Kant te tonen heeft hij zwarte Sith-tatoeages over zijn hele lichaam laten aanbrengen.

Darth Maul heeft voor zijn meester verscheidene aanslagen gepleegd en personen vermoord, waaronder Jedi. Maar niemand heeft de link kunnen leggen tot bij Darth Maul, omdat niemand van zijn bestaan afwist.

Nute Gunray (2 x uitgekomen)

Jij lijkt het meest op Nute Gunray.

Nute Gunray's Trade Federation heeft de planeet Naboo geblokkeerd van de handelsroutes; Qui-Gon Jinn en Obi-Wan Kenobi komen om te onderhandelen. Wanneer Gunray ontdekt dat het hier om Jedi-ridders gaat, besluit hij na (geheim) overleg met Darth Sidious om ze te doden. De Jedi ontsnappen, maar Naboo wordt binnen een dag veroverd, en Gunray neemt zitting in het paleis te Theed. Nadat de planeet aan het eind van de film uiteindelijk heroverd is, wordt Gunray weggevoerd naar Coruscant om terecht te staan.

Statistieken

Statistieken

Reageer (4)

  • HiIson

    Anakin Skywalker
    En ik geef vrouw en Gun Gun aan. :P

    1 decennium geleden
  • xlynnx

    anakin,, maar ik ben toch een meisje!
    ik wil padmé zijnn!:(

    1 decennium geleden
  • Aemond

    Anakin Skywalker...

    Leuke quiz ^^

    1 decennium geleden
  • TheJoker

    Nute Gunray

    Ach de kwstie van het geld doet het hem

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?