Ga je de film kijken of boeken lezen?.

Ga je de film bekijken of boeken lezen??..

Zal ik er een story van Hongerspellen maken??..

Mogelijke uitkomsten

Ja. (30 x uitgekomen)

Nee (27 x uitgekomen)

? (0 x uitgekomen)

Er komt ook een film van. in 2012 23 maart in nederlandse bioscoopen.

HET VERHAAL

De 16-jarige Katniss Everdeen woont samen met haar moeder en zusje in het twaalfde en armste district van Panem. Sinds de dood van haar vader verzorgt ze het gezin. Samen met haar beste vriend Gale jaagt ze illegaal in de bossen en ruilt zij haar prooien voor ander voedsel. Katniss leidt een hard en armoedig leven in het twaalfde district, maar de onvoorwaardelijke liefde voor haar kleine zusje Prim houdt haar op de been.

Dan is het de dag van de boete; het begin van De hongerspelen. Een spel dat door het welvarende Capitool is verzonnen om de bevolking van de twaalf districten te straffen voor de burgeroorlog en ervoor te zorgen dat zij nooit meer in opstand komen. Elk jaar worden 24 kinderen, een jongen en een meisje uit elk district, geselecteerd (ook wel tributen genoemd) om in een gemanipuleerde arena met elkaar te vechten om leven en dood. Alles wordt op televisie uitgezonden en de bevolking van Panem moet verplicht kijken; velen van hen zien het zelfs als pure vermaak. Maar voor Katniss is het minder grappig als haar geliefde zusje wordt geselecteerd en zonder twijfel neemt ze haar plek in.

Katniss vertrekt samen met Peeta (de geselecteerd jongen uit haar district) naar het Capitool en wordt daar klaargestoomd voor de arena. Ze worden gestyled en ondergaan interviews, om zo het publiek en de sponsoren voor zich te winnen, want er wordt flink gewed op de tributen tijdens het spel. Maar hoeveel kans maakt een arm meisje tegen de sterke tributen uit de hogere en rijkere districten die hun hele leven al zijn getraind voor dit moment. Eén ding is zeker: Katniss gaat er alles aan doen om haar zusje weer in haar armen te kunnen sluiten.

Statistieken

Statistieken

Reageer (8)

  • Cloudtail

    Rue en Tresh

    1 decennium geleden
  • MissDior

    Katniss(H)
    Peeta(H)
    Prim(H)
    Rue(H)

    1 decennium geleden
  • xReadnettlex

    jaduhhh ga ik naar de film (ik heb niets voor niets een hongerspelenstory http://www.quizlet.nl/chapters/504286/hoofdstuk-1/) en ik ben een nogal hele grote fan van FINNICK (H) EN ANNIE EN CATO (ja ook hem hij is gewoon AAwesome... buiten de feit dat hij katniss bijna vermoord heeft (A) )

    1 decennium geleden
  • LeKKerBeKxd

    peetaaaaaaaa !

    1 decennium geleden
  • Illea

    Gale liefde :$

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?