Welk paarden ras ben jij?

Altijd al willen weten welk paardenras jij bent?
Doe dan nu deze quiz(H)

Mogelijke uitkomsten

Arabier (9 x uitgekomen)

Een grote intelligentie en een vurig karakter zijn de kenmerken van een Arabische volbloed. De Arabier is een gevoelig dier. De gebruiker moet eerst zijn vertrouwen winnen, waarna het paard alles voor hem wil doen. Zijn grote uithoudingsvermogen heeft hij overgehouden aan zijn geschiedenis als bewoner van woestijngebieden.

Andalusiër (20 x uitgekomen)

Het elegante PRE-paard is temperamentvol en moedig, en daarnaast zeer meegaand. Het karakter van de PRE is zo zachtaardig, dat de hengsten in Spanje zelden of nooit worden gecastreerd. Het paard is bijzonder wendbaar en heeft een natuurlijk vertrouwen in zijn begeleider of berijder. Dit maakte hem een uitstekende bondgenoot in oorlogstijd, en de PRE bewijst vandaag de dag nog steeds zijn nut bij het stierengevecht. Het is een eerlijke, trotse en intelligente partner voor de mens, een paard dat graag werkt en snel leert. Dit paard vertoont zelden wangedrag in de stal.

Fries (8 x uitgekomen)

De Fries is vriendelijk, levendig maar mak, intelligent, leergierig en trouw. Verder is hij een gewillige werker. Ook heeft het fries paard een koel hoofd en is daardoor zeer geschikt voor recreatief rijden en buitenritten en is ook zeer geschikt voor dressuur vanwege de hoge knieactie en zijn betrouwbare gedrag.

kwpn (1 x uitgekomen)

gericht voor de dresuur

Haflinger (0 x uitgekomen)

De haflinger is een middelgroot paard (stokmaat varieert van 1.35-1.55 m) met blonde manen en staart. Kleur: vos, alle tinten zijn toegelaten: van melkvos tot koolvos, maar met weinig wit aan de benen. Manen en staart moeten blond of grijs zijn. Bij voorkeur dubbele manen. De manen van Haflingers worden niet geknipt of geschoren. Ondanks zijn kleine stokmaat wordt het ras op grond van zijn lichaamsbouw tot de paardenrassen gerekend en niet tot de ponyrassen.

fjord (0 x uitgekomen)

werkwillig, koelbloedig, enthousiast en nieuwsgierig. Maar kan ook zeer koppig zijn. Doorgaans betrouwbaar en rustig. Een prettig familiepaard.

Shetlander (8 x uitgekomen)

Shetlanders worden nogal eens ervaren als eigenwijze en lastige pony's, dit heeft meestal met de opvoeding te maken. Vaak worden de pony's als veulen gekocht en niet goed opgeleid. Als een veulen geen goede, consequente opvoeding krijgt dan leidt dat tot karakterproblemen. Shetlanders zijn werklustig, nieuwsgierig en leren graag nieuwe dingen. Ze zijn slim en mede door hun nieuwsgierigheid willen ze wel eens aan de verkeerde kant van de omheining staan.

Statistieken

Statistieken

Reageer (2)

  • Megaeraaa

    Shetlander(Y)

    3 jaar geleden
  • Lexia

    Andalusiër (H)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?