Wat voor ziektes heb jij?

Iedereen wordt wel eens ziek.
En dat is ook helemaal niet erg, maar als je vaker ziek bent dan andere heb je misschien een lagere weerstand dan andere. Deze quizlet helpt je om te kijken of jouw weerstad goed, slecht of oke is.

Mogelijke uitkomsten

Gezond (52 x uitgekomen)

Je hoeft je geen zorgen te maken om je gezondheid.
Als je ziek bent was je weerstand waarschijnlijk laag. En het zal waarschijnlijk gewoon weer overgaan. Als je gezond blijft eten, je zelf goed verzorgt dan komt het waarschijnlijk allemaal goed!

Oke (32 x uitgekomen)

Je bent niet weinig ziek, maar ook niet vaak.
Je moet wel oppassen met je gezondheid. Niet als het 10 graden is in een T-shirtje naar buiten huppelen. Eet gezond, verzorg jezelf goed, en zorg voor de juiste vitaminen. Zo blijf je gezond, en word je minder snel ziek.

Zwakke weerstand (4 x uitgekomen)

Je hebt vaker last van hoofdpijn, buikpijn of andere kwaaltjes. Dit kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben. Misschien heb je een erg lage weerstand en is het gewoon aangeboren. Of misschien eet je te vet, te veel of te weinig. Ook moet je je lichaam goed schoon houden door veel water te drinken en op tijd te douchen. Zo maak je, je zwakke weerstand al weer een beetje beter!

Ziek (4 x uitgekomen)

Je voelt je vaak zwak, moe, misselijk of duf.
Misschien moet je eens naar de dokter, want misschien ben je wel ziek. Het kan ernstig zijn of heel makkelijk te verhelpen. En dan ben je er zo van af!

Statistieken

Statistieken

Reageer (9)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?