Wat betekend jou droom? Part II

Vanwege het succes van mijn eerste quiz heb ik besloten een 2e deel te maken.
Dit deel gaat enkel over dieren die voorkomen in je droom.


Iedereen droomt elke nacht tijdens zijn slaap, maar wat veel mensen niet weten is dat de meeste van deze dromen een betekenis hebben die te achterhalen is als je maar weet waar je naar moet kijken als je ’s ochtends je droom herleeft. Dromen zijn ontzettend veelzijdig en kunnen dienen als boodschapper van jouw onderbewuste. Doordat het onderbewuste zich uit in dromen kun je veel gelukkiger worden als je dromen juist interpreteert. Je moet dan wel echt aan de slag gaan met de dingen die je tegenkomt en je onderbewuste dwars zitten. Het kan erg lastig zijn om hier achter te komen, maar uiteindelijk zal het lukken. Ben je nu nieuwsgierig naar jouw droom met dat ene dier en kun je er zelf niks van maken, dan is deze quiz iets voor jou.

Mogelijke uitkomsten

Dieren in het algemeen. (52 x uitgekomen)

Als je tijdens het dromen dieren tegenkomt wil je natuurlijk weten wat deze dieren betekenen. Dieren in een droom staan voor primitieve verlangens en de daarmee gepaard gaande seksuele natuur van ieder mens. Nu verschilt het natuurlijk per dier welke betekenis er precies achter een droom schuil gaat, maar dromen over dieren zijn te herleiden door middel van de fysieke eigenschappen van een dier. Om hier even kort op in te gaan een voorbeeld. Als je droomt over een valse hond die erg bedreigend overkomt dan voel je je door iets of iemand bedreigt. Als je met een dier in gevecht bent gedurende jouw droom betekend dit dat je worstelt met iets wat je liever verdringt. Bij de zoektocht naar een betekenis van een droom is het bij dieren het makkelijkst deze te zien als een menselijk instinct. Zo duidt angst voor bepaalde wezens op te weinig zelfkennis of angst voor een gebeurtenis, je moet vooral niet te moeilijk denken.

Boerderij dieren. (16 x uitgekomen)

Droom je juist elke dag over onschuldige boerderijen in plaats van bedreigende wilde dieren, dan ben jij klaar om te groeien en de potentie in jou te gaan onderzoeken. Je bent er dan klaar voor om te gaan ontdekken en jezelf te gaan ontplooien.

Wilde dieren. (59 x uitgekomen)

Probeer je ook vooral niet te veel te focussen op alleen het dier, want de rest van de droom is ook erg belangrijk. Het gevoel dat een droom geeft is van groot belang bij de vertaling van de droom. Als een droom bedreigend overkomt betekend dit dat jij het gevoel hebt dat je niet alle situaties in jouw leven in de hand hebt. Hiertegenover staat dat als je een wild dier temt dat je goed in je vel zit en alle situaties aan kan. Door dit gevoel kun je alles goed overzien en wordt je succesvol zolang je eerlijk blijft en dit gevoel behoudt.

Wordt je nou juist aangevallen door een wild dier en je overwint het gevecht door het dier te doden dan zul je ook in het leven de gevechten met concurrenten aangaan en winnen. Zoals je ziet is er een verschil tussen het temmen en het doden van het wilde dier, het lijken kleine verschillen maar deze details zijn wel degelijk belangrijk voor een juiste interpretatie van de droom.

Vriendelijke dieren. (13 x uitgekomen)

Ook kun je nog dromen over het doden van een vriendelijk dier zoals een konijn, mus, fazant etc.. Een voorbeeld is dat je per ongeluk een eekhoorn dood rijdt tijdens een rit in een auto die jij bestuurd. Als dit het geval is dan gaat het niet helemaal goed met jou. Je doet dan elke dag iets waar je eigenlijk moreel tegen bent. De droom laat zien dat je eigenlijk elke dag een stukje van jezelf negeert waardoor je het uiteindelijk verliest/ doodt omdat het verdwenen is. Verloochen jezelf dus niet door iets te doen waar je tegen bent of dit nou bewust of onbewust is.

Pratende dieren. (12 x uitgekomen)

Een andere veel voorkomende categorie dieren die in dromen voorkomen zijn pratende dieren. Pratende dieren kunnen gezien worden als een koerier van het onderbewuste. Pratende diere brengen direct een bericht over van iets waar je jezelf niet van bewust bent, maar waar je ongemerkt wel erg mee kan zitten. De boodschap van zo een koerier kun je ontwarren door goed te letten op wat het dier zegt. De kern van het bericht is meestal dat je op je eigen instincten en vermogens moet vertrouwen.
Verder heb je nog dromen waarin dieren andere dieren aanvallen. Deze dromen geven aan dat je onderbewuste het gevoel heeft dat er een conflict is of aan het ontstaan is met iemand die je goed kent en je erg dierbaar is.

Een andere betekenis van deze droom is dat je het niet aandurft om jezelf te laten zien. Of omdat je denkt dat jouw verlangens en emoties niet begrepen worden door anderen of omdat je denkt dat anderen niet weten hoe ermee om te gaan.

Dode dieren. (2 x uitgekomen)

Bij dromen die gaan over dode dieren heb je bewust of onbewust het idee dat je een onderdeel van jezelf onderdrukt, je kunt je niet uiten zoals je wil en je voelt je daardoor onderdrukt. Je mist iets van jezelf en het is de bedoeling dit gemis te vinden en naar boven te halen om volledig gelukkig te kunnen worden.

Laboratorium dieren. (2 x uitgekomen)

Deze dromen zijn misschien nog wel het makkelijkst te interpreteren. Op laboratoriumdieren wordt geëxperimenteerd en dit is precies wat deze dromen ook van jou verlangen. Je moet gaan experimenteren met allerlei karaktereigenschappen, jezelf ontplooien, grenzen opzoeken en nieuwe dingen proberen. Overwin je angsten, maak eens andere keuzes. Als je droomt over experimenten op dieren ervaar je moeilijkheden in het uitvoeren van ideeën en bepaalde doelen. Voorkom je echter dat de dieren aan experimenten worden blootgesteld dan kun je verzet bieden aan alles waar het dier voor staat.

Statistieken

Statistieken

Reageer (10)

  • ElfjeIvy

    Pratende dieren, klopt, droom ik over. Vooral over paarden(Pegasussen en unicorns), wolven en ijsberen

    7 jaar geleden
  • Deadly_Silence

    Wilde en dode dieren... Vooral wolven eigenlijk

    9 jaar geleden
  • Farid

    Ik droom NOOIT OVER DIEREN

    ik vond het niet zo goed en ga kijken of deel 1 beter is

    9 jaar geleden
  • Miesmuizer

    Ik droom nooit over dieren.

    9 jaar geleden
  • Hermeliencool

    Kudo gegeven!

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?