Welk paardenras past bij jou?

Wie wil er nu niet weten welk paardenras er bij hem/haar past? Hier kom je het te weten! Elk paardenras kan bij jou passen, hier kom je te weten welke precies!

Mogelijke uitkomsten

Andalusiër (4 x uitgekomen)

Dit spaanse paard wordt veel gebruikt voor vrijheidsdressuur, dressuur,... Het is een betrouwbaar paard die graag werkt.

Appaloosa (8 x uitgekomen)

Dit is een veelzijdigheidspaardje geschikt voor veedrijven, springen, buitenritten, dressuur,... Het is een lief paard dat graag vertroetelt word.

Arabier (26 x uitgekomen)

Dit is een pony met een pittig karakter, zeker niet geschikt voor een beginnende ruiter. Deze pony laat zich niet doen en zal weleens met je voeten durven spelen.

Camargue (40 x uitgekomen)

Een geschikt paard voor buitenritten, veedrijven. Ook voor een beginnende ruiter in veelzijdigheid is dit paardje geschikt. Een zeer loef paardje!

Connemara (1 x uitgekomen)

Een pony dat geschikt is voor de rij en mensport. Veelzijdigheidspony voor zowel een beginners- als een gevorderde ruiter.

Engels volbloed (10 x uitgekomen)

Een paardje met een pittig karakter. Voor de gevorderde ruiter. Geschikt paard voor buitenritten, de rensport en soms ook een jumping mee te doen.

Fjord (3 x uitgekomen)

Dit is een veelzijdigheidspaardje meestal een beetje loom en lomp, daardoor zijn de meeste beginnende ruiters dol op fjorden maar natuurlijk zijn er soms ook wat pittige fjorden voor de gevorderden!

Fries (4 x uitgekomen)

Een paardje zeer geschikt voor dressuur! Soms eens een buitenrit of cavaletti. Voor zowel de beginnende als de gevorderde ruiter.

Frans rijpaard (8 x uitgekomen)

Geschikt voor eventing, buitenritten, jumping, dressuur, veelzijdigheid. Het is een paardje dat zeer betrouwbaar is en geschikt is voor een ruiter met harde en zachte hand.

Haflinger (5 x uitgekomen)

Een pony dat zeer betrouwbaar is, geschikt als manège pony. Geschikt voor alle ruiters die van een lief zachte pony houden.

Holsteiner (3 x uitgekomen)

Een paardje waar wel wat pit in zit, maar soms ook heel braaf kan zijn. Het zeer geschikt voor de mensport en veelzijdigheid.

Ijslander (6 x uitgekomen)

Deze pony is een gangenpaard waar het vooral draaft. Een dressuurpony, ook wel geschikt voor beginners op een buitenrit met toch een klein pittig kantje

KWPN (koninklijk warmbloed paard nederland) (29 x uitgekomen)

Dit ras is zeer bekent in de paardensport, zowel in het springen als de dressuurdisciplines. Dit paardje is een goede werker die graag ver gaat in zijn discipline.

Mustang (9 x uitgekomen)

Dit is een western paard met een pittig karakter voor zowel western als buitenritten en nog veel meer. Natural horsemanship is bij western paarden heel belangrijk voor de band en de sport zelf.

New Forest (2 x uitgekomen)

Dit ras wordt vaak gebruikt in maneges, omdat deze pony niet te groot is, geschikt voor alle ruiters en disciplines.

Pinto (0 x uitgekomen)

Dit paard is zeer leergierig, het kan eens proberen met je voeten te spelen en dit ras is geschikt voor half-gevorderden en in de natural horsemanship is dit ras ook zeer geschikt.

Quarter Horse (7 x uitgekomen)

Dit western pony- paardje is geschikt voor alle ruiters, rustig en pittig kantje. Veedrijven, alle disciplines maar vooral western.

Shetlandpony (shetlander) (2 x uitgekomen)

Een klein pony waar je vele disciplines mee kan doen zoals vrijheidsdressuur, racen, springen, dressuur, mennen,... Dit pony'tje heeft een pittig en eigenwijs karakter, maar kan ook heel lief zijn. Het is lief in omgang en wordt graag verzorgt.

Statistieken

Statistieken

Reageer (5)

  • arriemert

    fjordjuhhhhhhhhhhhh <3 love it

    7 jaar geleden
  • Chorserider

    Danku allemaal en haflinger heb er niet aan gedacht... Je hebt veel paardenrassen

    9 jaar geleden
  • Eveliendeboef

    quarter horse, leuk hoor, maar mijn lieveling haflinger staat er nier bij!!

    9 jaar geleden
  • Lucem

    Mustang (H)
    Andalusiers zijn ook wel mijn type, als het een beetje een eigenwijsje is.

    9 jaar geleden
  • AngelWriting

    Mustang (H) geweldige paarden. Rijden ook zalig zonder zadel :) super quiz kuddo van mij dit is de mustang van onze manege, hij heet freedom en hij kwam bij ons omdat hij was mishandeld en verhandeld naar nl (ik rij en werk bij een stichting voor mishandelde paarden)

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?