Welke Griekse god(in) ben jij?

Welke van de 12 Olympische goden ben jij?

Mogelijke uitkomsten

Aphrodite (2 x uitgekomen)

Aphrodite is dan wel de mooiste onder de godinnen ze gebruikt die haar schoonheid wel voor duistere doeleinden. Ze is ook onberekenbaar en weinig cultureel onderlegd. Het enige dat Aphrodite interesseert is het bedrijven van de liefde. Ook wis ze zeer verleidelijk en soms onoprecht.

Zeus (6 x uitgekomen)

Zeus is de oppergod, hij heeft dus heel veel macht en is een leiderstype. Toch is hij zeer ontrouw, vooral in de liefde.

Hera (6 x uitgekomen)

Hera had een opmerkelijk slecht karakter. Ze stond bekend als heerszuchtig, trots, wreed, jaloers, en achterbaks. Ook was ze erg twistziek. Maar toch was ze een trouwe echtgenoot van Zeus en vergaf hem voor zijn vele aardse affaires met sterfelijke vrouwen.

Athene (14 x uitgekomen)

Athene is een veelzijdige godin, ze is ze de oorlogsgodin, de godin van wijsheid en wetenschap, en een beschermster van steden over heel Griekenland. Ze is dus wijs en houdt van gevechten en strijden voor een doel puur om het te beschermen. Ze strijdt slim en denkt goed na voor ze aan de strijd begint.

Ares (14 x uitgekomen)

Ares is een oorlogsgod, maar anders dan Athena. Hij is heel impulsief en denkt niet na voor hij in gevecht gaat. Hij is stoer en heeft geen schrik.

Hefaistos (24 x uitgekomen)

Hefaistos is een werker en de smid van prachtige, maar ook nuttige dingen. Hij is dan wel kreupel en lelijk, maar toch creatief en handig.

Hermes (6 x uitgekomen)

Hermes is de bode. Hij helpt iedereen letterlijk op weg en kent overal zijn weg. Hij begeleidt iedereen op elke weg, dus ook op het slechte pad of naar hun ondergang.

Artemis (12 x uitgekomen)

Zij is godin van de maagden en de ongehuwden, want ook zij wou nooit trouwen of was nooit verliefd. Ze was vrij jongensachtig en hield van jagen en de bossen, de vrijheid, en niet van de luxe.

Apollo (10 x uitgekomen)

Apollo is mooi, maar ook ijdel en houdt er niet van als zijn kunde in twijfel wordt getrokken. Hij houdt van muziek, hij is er dol op, maar ook op jagen met zijn zus Artemis. Familie is wel belangrijk voor hem.

Poseidon (5 x uitgekomen)

Poseidon is een woeste god. Hij is verantwoordelijk voor alle natuurrampen, die hij meestal in een opwelling laat plaatsvinden. Hij heeft dus vaak woede uitbarstingen die hij tot uiting laat komen in stormen, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen,... Hij is wel een doorzetter, hij geeft het niet zomaar op.

Hestia (41 x uitgekomen)

Hestia is een statige en vriendelijke vrouw. Ze is de godin van het haardvuur, en dat kan betekenen dat je vurig en temperamentvol bent, maar Hestia is juist warm van aard en familie, het gezin is belangrijk voor haar.

Demeter (2 x uitgekomen)

Demeter heeft groene vingers! Ze is dan ook godin van het platteland en verantwoordelijk voor de oogst. Wel is ze heel emotioneel en weet ze met haar verdriet geen blijf. Als ze verdrietig is, wordt de aarde dor en droog, gewoon vanwege haar verdriet.

Statistieken

Statistieken

Reageer (7)

  • hellwolfcosplay

    Artemis
    Zeker weten wel ik hou van het bos enzo

    9 jaar geleden
  • xMissMysticx

    Hestia (:
    Leuke quiz trouwens! KUDOOO

    9 jaar geleden
  • Medb

    Athene (:

    9 jaar geleden
  • Elsketjee

    Ares, ik ben een meisje dus ik kies liever voor Athena of Artemis

    9 jaar geleden
  • DemonishOcelot

    Artemis. Klopt!
    Maar over dat maagd twijfel ik (geen zorgen, i didnt do it) en ik ben al vaak genoeg verliefd geweest.
    Ik ben ook meer een jongenmeisje. Jagen lijkt me erg leuk en pijl en boog is awesome...
    Vrijheid gaat boven alles en ik haat luxe.

    Kudoo!!! (H)

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?