Slytherins House Pride

De vier afdelingen van Harry Potter, ik denk dat bijna iedereen die wel kent. Gryffindor, Ravenclaw, Hufflepuff en Slytherin.
Ik wil het graag hebben over die laatste, Slytherin.
Veel mensen verkeren in de veronderstelling dat dat de afdeling is voor de ''slechte'' tovenaars. Dat wij Slytherins alles doen met de zwarte magie. Ik wil die rumoeren graag uit de wereld helpen. Het is waar dat Sllytherin zijn deel van slechte tovenaars heeft geleverd, dat is waar. Maar de andere afdelingen evengoed, maar dat vinden ze alleen niet zo leuk om toe te geven.
Pas jij in Slytherin? Ben jij goed genoeg, om later te kunnen groeien tot één van de besten?
Kom er maar achter.


Deze Quiz is voor: Harry Potter Themawedstrijd • House Cup

Mogelijke uitkomsten

Slytherin (50 x uitgekomen)

Jazeker, jij zit bij Slytherin!

Deze afdeling, wordt door de Harry Potter series heen vooral beschreven als de afdeling die alle slechte heksen en tovenaars heeft gehad. Veel mensen associëren Slytherin met het slechte. Maar eigenlijk valt dat best wel mee!
Zoals de sorting hat al zingt;
Misschien voel je je pas werkelijk thuis,
Als je naam bij Zwadderich prijkt.
Die sluwe lui schuwen echt niets,
Als hun doel maar wordt bereikt.

Ik weet zeker dat je medeleerlingen blij zijn, om jou bij hun afdeling te verwelkomen. Deze sterke afdeling, lijkt heel erg het symbool te zijn voor het duister. Maar, voor wie goed luistert naar het lied, merkt dat het vooral gaat om ambitie. Bij Slytherin horen de mensen die iets willen bereiken, en niet bang zijn om te stoppen. Zij komen dan ook vaak waar ze uit willen komen. En laten we eerlijk zijn, zonder ambitie kom je nergens. Misschien ben je niet tevreden met je uitkomst, omdat je vind dat je bij Gryffindor hoort, het huis waarmee veel mensen het goede associëren. Maar Slytherin is echt zo slecht nog niet! Bovendien, dit is de afdeling waar de grote Merlin zelf heeft gezeten. Ja, die ja! Wat nou, dit is de slechte afdeling, ga je mond maar gauw spoelen!
En vergeet bijvoorbeeld de pureblood Andromeda Black niet! Uit Slytherin, getrouwd met een muggle, en een geweldige vrouw. Ja, zonder twijfel, dit is een prachtige afdeling om bij te horen!

Nee. (12 x uitgekomen)

Mooi geprobeerd, maar nee. Jij past niet bij Slytherin, tenzij je misschien je principes een beetje aanpast. We hoeven geen luiwammesen in onze afdeling, vriendelijk bedankt.
Je lak aan de regels mag nog wel iets bijgeschaafd worden, misschien dat je je in Gryffindor willen hebben. Ik maak natuurlijk maar een grapje, maar er is echt niest mis met de regels eens breken, zo af en toe. Als je alle regels aanbidt, mis je al het plezier!
En, slim zijn is niet alles! Intelligentie, zonder ambitie, is als een vogel zonder vleugels. Onthoud dat!
Veel plezier op Hogwarts school for Witchcraft and Wizardry.
Voor de indeling van de huizen, alle vier, klik dan even hier.

Statistieken

Statistieken

Reageer (7)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?