Ben jij een echte kunstenaar?

Ben jij een door god uitverkoren genie of een hobbyist? Een snob of een hater? Kom erachter met deze informatieve en op ware feiten gebaseerde quiz!

*Deze quiz is gebaseerd op vooroordelen en clichè's die er bestaan over kunst (hij is dus niet serieus bedoeld).

Ik heb deze quiz gemaakt voor een opdracht over kunsttheorie. Wat een nerd!

Mogelijke uitkomsten

De echte kunstenaar (33 x uitgekomen)

Jij bent een melancholiek genie, ongewaardeerd in je eigen tijd en hopeloos verwikkeld in je eigen zielenroerselen. Geen zorgen, als je eenmaal tragisch bent overleden zullen de mensen wel zien hoe fantastisch en bezield je werk eigenlijk is.

De illustrator (20 x uitgekomen)

Het lijkt alsof niemand precies weet wat dat eigenlijk betekent? Ben je een kunstenaar? Iemand die gewoon mooie plaatjes maakt en daar toevallig geld mee verdient? Iemand met een ambacht? In ieder geval weet iedereen dat je er niet bepaald een genie voor hoeft te zijn : )

De professional amateur; ook wel de hobbyist (4 x uitgekomen)

Jij maakt dingen gewoon omdat je het leuk vind om ze te maken, maar je wil er wel goed in zijn. Gelukkig heb je tegenwoordig allerlei programma's en materialen die je kunt gebruiken om je dromen te waar te maken.

De gemiddelde burger (12 x uitgekomen)

Jij hebt over het algemeen niet zo veel interesse in kunst. Meestal begrijp je er toch niet zoveel van. Kunst is volgens jou meer voor speciale mensen die het wél snappen, al vind je het wel belangrijk om zelf creatief te zijn (bijvoorbeeld op je werk).

De iconoclast (0 x uitgekomen)

Stiekem heb jij een beetje een hekel aan kunst. Het meeste begrijp je niet en vaak ziet het eruit alsof een kind van vier het had kunnen maken. Jij zit de hele dag te zwoegen aan je echte baan, terwijl die kunstenaars maar een beetje wijn zitten te zuipen en wat verf op een doek spetteren, wat ze vervolgens voor miljoenen verkopen. En dan willen ze ook nog subsidies van de overheid! Nee, jou zul je niet snel een penseel of beitel op zien pakken.

Statistieken

Statistieken

Reageer (6)

  • King_Boo

    die antwoorden zijn een perfecte beschrijving :')

    7 jaar geleden
  • Havikstorm

    ikke een echte kunstenaar!

    7 jaar geleden
  • Ristridin

    illustrator! Als ik de beschrijving zo hoor ben ik ook liever een illustrator dan een echte kunstenaar xD :Y)

    7 jaar geleden
  • Effy_Stonem

    De gemiddelde burger.

    7 jaar geleden
  • FearlessFire

    Een echte kunstenaar. Klinkt goed haha!

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?