Welk paardenras ben jij? (veel uitkomsten!)

Welk paardenras ben jij? Laat een reactie en een cijfer achter!
Wil je ook een van deze quizen doen:
https://www.quizlet.nl/quiz/418279/welke-dag-van-de-week-ben-jij/
https://www.quizlet.nl/quiz/418273/wat-was-je-in-je-vorige-leven/
http://www.quizlet.nl/quiz/417697/welke-ricolasmaak-ben-jij/
http://www.quizlet.nl/quiz/417684/hoe-zou-jij-het-vinden-als-school-alleen-nog-maar-uit-soep-zou-bestaan/
http://www.quizlet.nl/quiz/417540/welke-soort-roofvogel-ben-jij/
http://www.quizlet.nl/quiz/417151/wie-van-mijn-katten-ben-jij/
http://www.quizlet.nl/quiz/416628/wie-ben-jij-van-bobs-burgers/
http://www.quizlet.nl/quiz/416213/hoeveel-weet-jij-over-zuidkorea/
http://www.quizlet.nl/quiz/415693/welke-soort-paradijsvogel-ben-jij/

Mogelijke uitkomsten

Berber (8 x uitgekomen)

De berber is een woestijnpaard dat zijn oorsprong vindt aan de Barbarijse kust van Noord-Afrika. Het warmbloedras beschikt over enorme gehardheid, een groot uithoudingsvermogen, een vurig temperament en een gewillig karakter. Dit paardentype is in de loop der eeuwen van enorme invloed geweest op vele andere paardenrassen.
Ras warmbloed
Type renpaard
Herkomst Maghreb
Gebruik rijpaard, rasveredeling
Stokmaat 145 en 160 cm

Aegidienberger (0 x uitgekomen)

De Aegidienberger is een nieuw paardenras uit Duitsland. Het gangenpaard ontstond in 1981 uit een kruising van een Paso Peruano met een IJslands paard. Het huidige ras voert overwegend IJslands bloed en werd erkend door het het Rijnlandse paardenstamboek en het Duitse ministerie voor landbouw, milieu en ruimtelijke ordening.
Type gangenpaard
Herkomst Duitsland
Ontstaan in 1981
Gebruik vrijetijdspaard
Stokmaat 143 - 152 cm
Hoofd ponyhoofd
Kleuren zwart, bruin, vos
Beharing lange manen en staart
Behang weinig kootbeharing

Akhal-Teke (6 x uitgekomen)

De Akhal-Teke (Turkmeens: Ahalteke) is een paardenras van uit Turkmenistan, waarvan ze het nationale symbool zijn. Deze paarden behoren tot de edelste ter wereld en staan bekend om hun snelheid en uithoudingsvermogen. De 'gouden paarden' zijn aangepast aan sterk wisselende klimaatomstandigheden. Er wordt vermoed dat ze tot de oudste nog bestaande paardenrassen behoren. Het totale bestand aan Akhal-Tekes wordt geschat op 3500 exemplaren, waarvan de meeste in Turkmenistan en Rusland en kleinere bestanden in Duitsland en de Verenigde Staten.
Ras warmbloed
Type renpaard
Herkomst Turkmenistan
Bijzonderheden metaalachtige glans
Stokmaat 143 - 163 cm
Hoofd edel
Benen hard
Karakter temperamentvol

American Albino (1 x uitgekomen)

Het American Albino Horse staat ook bekend als het American Creme and White Horse. Het American Albino Horse is geen ras maar een type. Er wordt voornamelijk op kleur en uiterlijk gefokt en niet volgens bepaalde bloedlijnen. Het is een beperkte fokkerij die voornamelijk in Noord-Amerika plaatsvindt.

Andalusiër (0 x uitgekomen)

De Andalusiër is een eeuwenoud paardenras afkomstig uit de streek rond Sevilla in Andalusië. Dit Spaanse ras vertoont sterke genetische overeenkomst met het Portugese paardenras de Lusitano en is in de loop der eeuwen van grote invloed geweest op verschillende paardenrassen elders in Europa. Dit paard is door zijn barokke uiterlijk een graag geziene gast bij paardenshows en andere hippische evenementen.

Appaloosa (0 x uitgekomen)

De Appaloosa wordt op de eerste plaats gekenmerkt door zijn opvallende, gevlekte vacht. De paarden van dit ras zijn heel veelzijdig en hebben vele goede eigenschappen: grote wendbaarheid, taai uithoudingsvermogen, een goed karakter. De paarden hebben een gedrongen lichaam, goede benen en harde hoeven. Het hoofd is edel. De stokmaat van het ras ligt gemiddeld tussen de 142 en 152 centimeter. Het hoofd is breed en de ogen zijn sprekend en levendig. De oren zijn zoals bij alle Amerikaanse paarden klein en spits, de hals is gespierd en de borst breed. De manen en staart zijn van een zijdeachtige kwaliteit. De paarden hebben een uitstekende galop.

Arabier (2 x uitgekomen)

De Arabische volbloed ook wel arabier genoemd, is een paardenras dat afstamt van Arabische paarden uit Noord-Afrika en het Nabije Oosten. Het paard zelf vindt zijn oorsprong in het Arabische schiereiland, die vervolgens mee is genomen naar Noord-Afrika in de achtste eeuw. Het ras is meer dan vijfduizend jaar oud en wordt zeer lange tijd gericht gefokt. Tegenwoordig worden Arabische volbloeden over de hele wereld gefokt.

Ardenner (8 x uitgekomen)

De Ardenner is een koudbloed paardenras afkomstig uit de Ardennen, om precies te zijn het bergachtige gebied op de grens van België, Frankrijk en Luxemburg. De stokmaat van dit trekpaard ligt tussen de 150 en 160 centimeter voor merries en tussen de 150 en 162 centimeter voor hengsten. In Frankrijk worden soms hogere stokmaten toegelaten. Het ras komt voor in de kleuren bruin, bruinschimmel, grijs en vos, heel zelden ziet men ook zwart.

Beiers warmbloed (3 x uitgekomen)

Het Beierse Warmbloed is een paardenras uit Zuid-Duitsland. Deze is ontstaan uit een ouder type Beiers Warmbloed genaamd de Rottaler. Sinds de mechanisatie halverwege de 20e eeuw, heeft de Bavarian Regional Horse Breeders Society haar zinnen erop gezet om een rijpaard te ontwikkelen voor Olympische disciplines en voor recreatief rijden. Dit hebben ze gebaseerd op andere Europese warmbloedlijnen.

Belgisch Warmbloedpaard (2 x uitgekomen)

Het Belgisch Warmbloedpaard (BWP) is een sportpaard dat geregistreerd wordt door de Vzw Belgisch Warmbloed Paard. Het is een jong, maar toch zeer succesvol paardenras dat ontstond uit kruisingen van diverse andere Europese paardenrassen.

Boulonnais (2 x uitgekomen)

De Boulonnais is een zwaar trekpaard uit de regio Boulogne (Picardië) in het noordwesten van Frankrijk.

Brumby (1 x uitgekomen)

De Brumby is een ras van verwilderde paarden en pony's die voorkomen in verschillende delen van Australië. Het ras ontstond uit weggelopen en losgelaten dieren van kolonisten, die naar Australië waren meegebracht als gebruikspaarden en is daardoor vergelijkbaar met de Amerikaanse mustang.

Camargue (1 x uitgekomen)

De Camargue is een oud paardenras dat voorkomt in de Camargue in Zuid-Frankrijk. Al eeuwen, mogelijk zelfs duizenden jaren, leven deze kleine paarden in halfwilde kuddes in het drasland van de Rhônedelta. Daar hebben ze het uithoudingsvermogen en de wendbaarheid ontwikkeld waar ze vandaag de dag om bekendstaan.

Clydesdale (3 x uitgekomen)

Ras koudbloedras
Type trekpaard
Herkomst Schotland
Ontstaan in 1877
Gebruik trekpaard
Stokmaat 163-193 cm
Kleuren soms zwart, vaak bruin
Aftekeningen toegestaan
Behang weelderig
Karakter rustig

Engelse volbloed (6 x uitgekomen)

De Engelse volbloed is een van oorsprong Brits paardenras. In het Engels wordt dit ras de 'Thoroughbred' genoemd. Thoroughbred is afgeleid van de Engelse woorden thorough, dat “door en door” of “volledig” betekent en bred dat hier "gefokt" betekent. Net als het Nederlandse voorvoegsel vol- verwijst het eerste deel van de Engelse naam naar de zorgvuldigheid en zuiverheid van het fokprogramma van de volbloed.

Falabella (2 x uitgekomen)

Falabella's zijn voor paarden uiterst klein; de stokmaat van de falabella is maximaal 87 cm. Het paardje lijkt wat betreft zijn proporties en zijn overige lichaamsbouw veel meer op een paard dan op een pony. Vele kleuren komen voor: bruin, zwart en, in mindere mate, bontgevlekt en palomino. Het karakter wordt omschreven als: zeer intelligent en leergierig, aanhankelijk en oplettend. De levensduur van de falabella bedraagt bij benadering tussen de vijfentwintig en vijfendertig jaar.

Fjord (2 x uitgekomen)

De fjord of het fjordenpaard is een van de drie inheemse paardenrassen van Noorwegen en ook een van de oudste en zuiverste rassen ter wereld. Het fokken gebeurde voornamelijk in het westen van het land. Over de oorsprong van het ras is niet veel bekend.

Fries paard (9 x uitgekomen)

Het Friese paard is het oudste inlandse raspaard van Nederland. Zijn wortels gaan ver terug in de tijd. Al in de 13e eeuw was de Fries bekend en het paard vertoont het nog steeds overeenkomsten met zijn verre voorouders.

Friese paarden werden waarschijnlijk al meer dan drieduizend jaar geleden gebruikt. Uit bronnen blijkt dat de Romeinen het ras zeer waardeerden. Ze namen de Fries mee als oorlogspaard voor veldtochten in Brittannië. Ook in de middeleeuwen werd de Fries vooral als krijgspaard gebruikt. Gedurende de Tachtigjarige Oorlog leverden kruisingen met Spaanse paarden, voornamelijk Andalusiërs, een actief en veelzijdig type Fries op.

Gelderlander (5 x uitgekomen)

De Gelderlander is een krachtig warmbloed paardenras dat werd gefokt in de provincie Gelderland in Nederland. Het ras heeft een eigen fokrichting binnen het Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland (KWPN).

Hannoveraan (0 x uitgekomen)

De Hannoveraan is een warmbloedpaard uit Duitsland. Dit paardenras behoort tot de beste sportpaarden ter wereld. Paarden van dit ras worden gebruikt voor zowel springen als dressuur.

Haflinger (1 x uitgekomen)

De haflinger is een paardenras. Haflingers komen van oorsprong uit Zuid-Tirol uit het dorpje Hafling, vandaar de naam Haflinger. Dit ras staat bekend om zijn soberheid. Dit betekent dat het geen hoge eisen stelt aan zijn voeding om op gewicht te blijven. Haflingers werden vaak gebruikt als trek- en lastpaarden in de bergen. Ze worden in Tirol ook vaak ingezet voor de arrenslee.

IJslander (6 x uitgekomen)

De ijslander of het IJslandse paard is een paardenras uit IJsland, waar deze gangenpaarden al meer dan duizend jaar zonder invloed van buitenaf worden gefokt.

Tinker (3 x uitgekomen)

De Tinker is een middelgroot, meestal bont paard afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Bont betekent dat het paard meerdere kleuren heeft. De kleuren zijn bijna altijd wit met bruin of wit met zwart. Er zijn echter ook egaal gekleurde Tinkers. De Tinker staat bekend als een sterk, rustig en betrouwbaar dier.

Knabstrupper (0 x uitgekomen)

De Knabstrupper is een paardenras, dat officieel uit Denemarken komt. Het wordt gezien als een barokpaard. De vacht is vaak gestippeld, in sommige gevallen egaal. De stokmaat is vaak tussen de 1,52 tot 1,60 meter. Hij wordt vaak verward met de American Appaloosa. Dat ras heeft echter zijn oorsprong in de Verenigde Staten van Amerika en, anders dan de vachtkleur, kent het geen overeenkomsten met de Knapstrupper. Het hoofd van de Knabstrupper heeft een opvallende welving bij de keel. Het profiel van het hoofd is recht en de snuit is wat vierkant. De manen en de staart van de Knabstrupper zijn vaak kort en dun. Een bekende Knabstrupper is Witje, het paard van Pippi Langkous.

Marwari (2 x uitgekomen)

Het Marwaripaard komt uit de Indiase regio Marwar in de deelstaat Rajasthan. De Marwari stond in het verleden vooral bekend als een uitmuntend krijgspaard. Een in het oog springend kenmerk van het ras bestaat uit zijn typische naar binnen gekrulde oren.

Het huidige Marwaripaard stamt af van de uitstekende cavaleriepaarden die de regerende families en krijgers in de geschiedenis van het feodale India onafgebroken dienden sinds het begin van de raszuivere fokkerij rond 1200. Hun faam was ongeëvenaard. In het boek Political History of India roemt kolonel J.C. Brooke de paarden door te melden dat de regio Shekhawati, waar de Marwatipaarden veel gefokt werden, voor de rekrutering van legerpaarden de beste regio in heel India was.[1]

Het paard werd ook gebruikt als licht trekpaard in de landbouw en als lastpaard. Het kan gebruikt worden als tuigpaard in de mensport en als rijpaard voor springen en dressuur. Sommige worden gebruikt voor polo. Veel exemplaren van het ras vertonen een natuurlijke aanleg voor telgang.

Percheron (1 x uitgekomen)

De Percheron is een Frans ras van koudbloedpaarden afkomstig uit de voormalige provincie Perche, waaraan het zijn naam ontleent. Dit ras behoort tot de meest bekende van de Franse trekpaarden. Het werd oorspronkelijk gefokt als krijgspaard, werd in de achttiende en negentiende eeuw ingezet als koetspaard voor de postkoets en diende in het begin van de twintigste eeuw als zwaar landbouwtrekpaard.

Shetlandpony (8 x uitgekomen)

De shetlandpony of shetlander is een klein maar krachtig ponyras, dat zijn naam ontleent aan de Shetlandeilanden in het uiterste noorden van Schotland. Shetlandpony's behoren tot de kleinste pony's ter wereld. De falabella is een nog kleiner paardenras maar wordt niet tot de pony's gerekend.

Vlaams paard (4 x uitgekomen)

Het Vlaams paard is een ras van koudbloedpaarden, van oorsprong afkomstig uit Vlaanderen.

Zwitsers warmbloed (1 x uitgekomen)

Het Zwitsers warmbloed is een paardenras in de groep van de warmbloedrassen. De paarden zijn zowel geschikt als rijpaard en koetspaard. Ze zijn zeer verschillend van karakter en ze komen in allerlei kleuren voor.

Statistieken

Statistieken

Reageer (1)

  • Marisha

    Akhal-Teke :)

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?