Sporttest: Welke sport past het beste bij mij?

In deze test kom je er achter welke sport het beste bij jou past, op basis van de door jou aangegeven eigenschappen en voorkeuren. De uitkomsten worden nog verder uitgewerkt. Deze test is ter vervanging van de eerder door mij gemaakte sporttest waar de uitkomsten kapot zijn gegaan.

Mogelijke uitkomsten

American Football (77 x uitgekomen)

Je hebt aangegeven dat je graag buiten wil sporten en daarbij niet bang bent om vies te worden. Je speelt graag op een veld en je hebt geen problemen met het lichamelijke contact met je tegenstanders.

Ook speel je graag met een bal en draag je graag de voorgeschreven extra beschermende kleding wetende: een helm, schouderpads, gebitsbeschermer, kruisbeschermer, en een broek met daarin 7 pads die je staartbeentje, heupen, bovenbenen en knieën beschermen. Al deze kleding is voor een speler verplicht om te dragen tijdens een wedstrijd en vaak ook tijdens de trainingen.
Verder zijn stevige schoenen met noppen aanbevolen. Deze bescherming is nodig omdat dit een full contact sport is waarbij je getackeld mag worden (lees: op de grond gedrukt worden door een andere speler) en om botbreuken en kneuzingen te voorkomen. Zie de foto voor de beschermende kleding

American Football is een Tactische sport waar snelheid en techniek belangrijk zijn. In de trainingen wordt hier dan ook veel tijd en aandacht aan geschonken. Tijdens de trainingen zul je ook oefeningen doen die je ook in de sportschool doet zoals push ups, spieren rekken, buikspieroefeningen, evenwichtsoefeningen. Dit om te zorgen dat je een goede conditie krijgt en uithoudingsvermogen opbouwt.

Ook zul je tijdens trainingen heel vaak bezig zijn met oefeningen om je voeten sneller en preciezer te laten worden. Verder wordt je getraind op situaties in wedstrijden en worden er oefenwedstrijden tijdens de trainingen gehouden. Verder staan bij deze sport respect voor elkaar en discipline hoog in het vaandel. De sport geeft het team een soort familie gevoel. Veel spelers gaan naast hun training ook nog trainen bij de sportschool, een football club geeft dit advies vaak aan haar spelers.

De sport kent verschillende posities. Iedere speler heeft zijn of haar eigen positie in het spel. Zo heb je de positie Quaterback, Lineman, Offense line, Running Back, Kicker etc.

Bij de sport horen ook regels. Voordat je een wedstrijd kan spelen moet je eerst deze regels leren en weten hoe ze moeten worden toegepast.

In Nederland is de sport niet zo groot, er zijn dan ook een handjevol locaties in het land waar je de sport kan spelen. Dit kan onder andere in: Almere, Amersfoort, Amsterdam (2x), Apeldoorn, Arnhem, Den Haag, Enschede, Groningen, Utrecht, Purmerend, Rotterdam, Spijkenisse, Eindhoven, Tilburg, Maastricht, Alphen aan den Rijn, Nijmegen en in Middelburg. Voor meer informatie over American Football kun je terecht op de website van de AFBN; http://afbn.nl

Voetbal (29 x uitgekomen)

Je hebt aangegeven dat je graag buiten wil sporten en daarbij niet bang bent om vies te worden. Je speelt graag op een veld en je hebt geen problemen met het dragen van beschermende kleding bij deze sport. Ook ben je graag bezig met een sport waarin met een bal gespeeld wordt en speel je graag in een team. Voor deze sport ben je veel op het voetbalveld te vinden en train je gemiddeld zo'n 2 tot 3 keer per week en speel je een keer per week een wedstrijd. De kleding voor deze sport is vrij simpel: Het shirt, short en de sokken worden geleverd door de club. Je hoeft zelf alleen maar scheenbeschermers en voetbalschoenen te kopen. Je kan deze sport dus al spelen voor minder dan €200,- per jaar. Het grootste deel van de sportende bevolking in Nederland heeft deze sport wel eens gespeeld. en bijna ieder plaats heeft wel een lokale voetbalvereniging waar je van harte welkom bent voor een eerste training.

Hockey (106 x uitgekomen)

Je hebt aangegeven dat je graag buiten wil sporten en daarbij graag op een veld speelt. je hebt geen problemen met het dragen van beschermende kleding bij deze sport en ook ben je graag bezig met een sport waarin met een bal gespeeld wordt en speel je graag in een team. Voor deze sport ben je veel te vinden op de hockeyvelden en train je gemiddeld zo'n 2 tot 3 keer per week en speel je een keer per week een wedstrijd. De kleding voor deze sport; shirt, short en sokken worden geregeld door de club. Zelf hoef je alleen een hockeystick, gebitsbeschermer, scheenbeschermers en hockeyschoenen te kopen. voor ongeveer €200,- kan je deze sport spelen. Deze sport kan je in bijna elke gemeente wel uitoefenen

IJshockey (12 x uitgekomen)

Je hebt aangegeven dat je graag binnensport en het maakt niet uit of je tijdens het sporten andere spelers moet aanraken. Ook heb je aangegeven dat je graag beschermende kleding draagt bij het uitoefenen van de sport. Om te mogen trainen, of een wedstrijd te spelen heb je veel beschermende kleding nodig. Het gaat om de volgende beschermende kleding: Schaatsen, Helm, Schouderpads, Handschoenen, IJshockeystick, Gebitsbeschermer, Kruisbeschermer, Elleboogbeschermers, Knie- en scheenbeenbeschermers, Sokken voor over de scheenbeschermers. Al deze middelen dienen door de speler worden aangeschaft. Het is natuurlijk geen wonder dat dit hierdoor niet de goedkoopste sport is. De sport is snel en dynamisch en spelers moeten de techniek van de sport goed beheersen. De sport wordt op maar weining plekken in Nederland gespeeld

Waterpolo (2 x uitgekomen)

Je hebt aangegeven dat je het liefst binnensport in teamverband en daarbij zo min mogelijk beschermende kleding wil dragen. Ook wil je graag een balsport spelen en vind je contact met andere spelers geen probleem. Voor waterpolo heb je de volgende (beschermende) materialen nodig: een badmuts met oorbeschermers (via vereniging), een (eigen) zwembroek (kan via vereniging) en een kruisbeschermer voor het opvangen van de klappen. Doordat er maar weinig materialen voor deze sport hoeven worden aangeschaft is deze relatief goedkoop

Basketball (1 x uitgekomen)

Basketball

Wedstrijdzwemmen (2 x uitgekomen)

Wedstrijdzwemmen

Schaatsen/skeeleren (0 x uitgekomen)

Schaatsen/Skeeleren

Wielrennen/Mountainbiken (1 x uitgekomen)

Wielrennen/Mountainbiken

Handbal (1 x uitgekomen)

Handbal

Volleyball (4 x uitgekomen)

Volleyball

Judo (121 x uitgekomen)

Judo

Vechtsport (33 x uitgekomen)

Vechtsport

Fitness (8 x uitgekomen)

Fitness

Rugby (5 x uitgekomen)

Rugby

Tennis (8 x uitgekomen)

Tennis

Baseball/Honkbal (34 x uitgekomen)

Baseball/Honkbal

Hardlopen (11 x uitgekomen)

Hardlopen

Badminton (61 x uitgekomen)

Badminton

Dansen (15 x uitgekomen)

Dansen

Turnen (21 x uitgekomen)

Turnen

Statistieken

Statistieken

Reageer (1)

  • IrisThePiris

    Wow, erg veel moeite in deze quiz gestopt of niet? Wel 'n hele leuke!

    5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?