Welke Romeinse god ben jij?

De Romeinen hadden goden voor van alles en nog wat: een god voor de wijn, een god voor dieven, een godin van het geluk... Naast zijn eigen werkterrein had elke godheid ook nog zijn eigen attributen en waren sommige planten en dieren specifiek aan één god of godin gewijd. Ontdek via deze quiz op welke god of godin jij het meeste lijkt.

Mogelijke uitkomsten

Jupiter (7 x uitgekomen)

Jij bent de grote baas, de oppergod met zijn machtige wapen: de bliksem. De arend is je favoriete vogel en de eik je lievelingsboom. Je bent getrouwd (met je zus!), maar hebt kinderen bij vele vrouwen, zowel bij onsterfelijke godinnen, als bij sterfelijke vrouwen. Soms valt je oog ook wel eens op een knappe jongeman! Om bij al je avonturen je vrouw te misleiden, verander je jezelf vaak in een dier.

Juno (3 x uitgekomen)

Jij bent de koningin van de goden, want je bent getrouwd met de oppergod (die ook je broer is!). Je man bedriegt je vaak, dus ben je heel wat tijd kwijt met wraak nemen op die minderwaardige vrouwen.
Je lievelingsvogel is de pauw. Omdat je weet dat getrouwd zijn zwaar kan zijn, ben jij de beschermster van het huwelijk.

Mars (3 x uitgekomen)

Als vader van Romulus, ben jij de vader van alle Romeinen. Mannelijk, krachtig en vruchtbaar als je bent, bescherm je de gewassen op de velden en ga je voorop in de strijd met de vijand. De specht en de wolf zijn je lievelingsdieren.

Minerva (7 x uitgekomen)

Godin van wijsheid (je werd immers geboren uit het hoofd van de oppergod!) en de ambachten. Je bent zelf een uitstekend weefster. Als meest wijze van de goden, besloot je maagd te blijven en niet te trouwen. Overigens sta je ook in de oorlog je mannetje, maar dan alleen om een aanval af te slaan.
Je lievelingsvogel is de uil en je vond eigenhandig de olijfboom uit!

Neptunus (4 x uitgekomen)

De zee, daarover heers jij met je drietand. Je houdt van dolfijnen, maar ook van stieren en paarden; allemaal krachtig, net als jij. Wanneer je boos wordt, kan je de aarde doen beven. Je hebt vele kinderen, waaronder goden, halfgoden en monsters (zoals de éénogige Cyclopen).

Vulcanus (0 x uitgekomen)

Jij heerst over het vuur: je gebruikt het om te verwoesten, maar ook om te creëren. Je bent dan ook een meestersmid. Kreupel en lelijk ben je, maar toch is de mooiste godin jouw vrouw. Met dieren heb je niet zoveel op. Jij vertoont je liever met je hamer, tang en aambeeld.

Venus (6 x uitgekomen)

Jij bent de mooiste en daarom ook godin van de liefde en de schoonheid. Je houdt wel van een man af en toe (zolang het maar niet die lelijke echtgenoot van je is!). Mirte is je lievelingsplant en je houdt ook van duiven en schelpen.

Apollo (7 x uitgekomen)

Je houdt van muziek en kunst. Je speelt graag op je lier, maar kan ook heel goed boogschieten, net als je tweelingzus. Mensen komen om hun toekomst te kennen naar je orakel in Delphi. Je lievelingsboom is de laurier en raven zijn graag bij je in de buurt. Je wordt rap verliefd op jonge vrouwen, maar bent ongehuwd. Oh ja, je bent ook wel eens een zonnegod.

Diana (13 x uitgekomen)

Net als je tweelingbroer kan je heel goed boogschieten. Je beschermt dan ook de wilde natuur. Jij straalt ook als de maan aan de hemel. Je lievelingsdieren zijn herten en beren. Je houdt van alle planten, maar vooral van cipressen. Mannen houd je ver van je vandaan, je bent dan ook een ongehuwde maagd.

Ceres (3 x uitgekomen)

Jij schenkt de mensen voedsel als godin van de landbouw. In de winter liggen de velden er kaal bij omdat je dan treurt om je dochter Proserpina. Zij moet dan in de Onderwereld naast haar man op de troon zitten.
Omdat je constant voor de vruchtbare aardbodem zorgt, heb je geen tijd voor een man of dieren. Vaak draag je een kroon van korenaren op je hoofd en in je armen de hoorn des overvloeds die overloopt van vruchten.

Mercurius (7 x uitgekomen)

Jij kan vliegen! Dat is ook nodig omdat je vaak berichten voor andere goden moet overbrengen. Je staf, hoed en gevleugelde schoenen helpen je op je tochten. Omdat je net als zij vaak onderweg bent, roepen dieven en kooplieden je hulp in. Zelf ben je ook erg sluw en je was je medegoden al vaak te slim af. Soms begeleid je ook de zielen van de overledenen naar de Onderwereld.

Vesta (27 x uitgekomen)

Jij bent graag thuis en zorgt daar voor het haardvuur. Je bent maagd en doet niet mee met uiterlijk vertoon: het liefst ben je bescheiden gekleed, zonder al te gekke attributen. Omdat de staat iedere burgers thuis is, bescherm je ook de staat, op voorwaarde dat maagdelijke priesteressen het eeuwig brandende haardvuur brandend houden.

Pluto (1 x uitgekomen)

Je hebt vele namen, maar bent steeds de heerser over de Onderwereld en alle gestorven zielen. Goud en edelstenen heb je in overvloed. Aan één vrouw heb je echter genoeg: Proserpina is je trouwe echtgenote, ook al roofde je haar weg van haar moeder en de aarde. Op je troon houdt je een tweepuntige scepter in je hand en de driekoppige hond Cerberus bewaakt trouw je rijk.

Dionysus / Bacchus (53 x uitgekomen)

Je gaat met vele namen door je eeuwige leven, al ben je bij je eerste geboorte gestorven. Dankzij je vader, Jupiter, werd je een tweede keer geboren. Wijn is waar jij van houdt, maar je geraakt ook in extase door dans en muziek. Dit doe je het liefst in de wilde natuur en in groot gezelschap. Panters zijn je lievelingsdieren, klimop je favoriete plant (samen met druivelaars, uiteraard). Op je vele reizen over de hele aarde bracht je de mensen de wijnbouw en ontmoette je je echtgenote, de prinses Ariadna. Wie jouw cultus afwees, moest daar gruwelijk voor boeten.

Statistieken

Statistieken

Reageer (5)

  • CooleWolfBoy

    Vesta

    2 jaar geleden
  • Duendes

    Eyy Apollo sunshine baby

    2 jaar geleden
  • Megaeraaa

    Diana
    Was te verwachten xD
    Leuke quiz! Er is toch nog eens iets over Griekse mythologie

    2 jaar geleden
  • ChifuyuMatsuno

    Venus. Leuke quiz! Ik ben een grote fan van de Romeinen en van de Romeinse goden, ook al geloof ik niet in ze :P

    2 jaar geleden
  • Jojoxbad

    Minerva

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?