Welke kleur hoort bij jou?

De primaire kleuren hebben elk een eigen betekenis. Die betekenis is door de eeuwen heen hetzelfde gebleven en geldt voor iedereen.
Hier dus een uitgebreide test.

Mogelijke uitkomsten

Rood (17 x uitgekomen)

Wat komt het eerst bij je op als je aan de kleur rood denkt? Vuur, liefde, agressie en brandweer. Kortom, aanwezigheid. Wil je de aandacht, ga dan gekleed in rood. Een volledig rood mantelpakje is misschien wat overdreven. Subtieler is het wanneer je een rode sjaal, of een topje draagt.
Als iedereen rood draagt, is het effect van aanwezigheid natuurlijk verdwenen.

Blauw (38 x uitgekomen)

Blauw is de kleur van betrouwbaarheid. Het is een prima kleur om in te solliciteren. Marineblauw staat iedereen. Ben je donker van haar en huidskleur, dan kun je ook donker blauw (tegen zwart aan) dragen. Voor blonde mensen is RAF-blauw een goede kleur.

Groen (0 x uitgekomen)

Milieu, kalmte, rust. Dat is de betekenis van groen. Ga je bij Greenpeace of een andere milieuorganisatie solliciteren, dan maak je een goede kans met iets groens in je kleding. De gemengde kleur Aqua (blauw-groen) is een chique kleur die kalmte en rust uitstraalt. Aqua of petrol en is eigenlijk de enige kleur die door iedereen gedragen kan worden; je huid ziet er gaver en egaler uit - werkt ook voor je billen als je in badpak of bikini bent.

Geel (3 x uitgekomen)

Geel is de kleur van ‘opletten’. Het is de tegengestelde kleur van blauw. Wanneer je blauwe ogen hebt waar je de nadruk op wilt leggen, trek dan iets geels aan en je oog zoekt automatisch naar blauw... Dit is trouwens een interessant fenomeen; je oog zoekt altijd de tegenovergestelde kleur op. Ook al weet jij niet bewust te vertellen welke kleuren in het kleurenwiel naast of tegenover elkaar zitten, je oog weet het feilloos te vinden. Hier kun je gebruik van maken...

Zwart (5 x uitgekomen)

Zwart is, net als wit, een religieuze kleur. De kleur van de rouw. Maar het heeft ook een rebelse betekenis. Ooit een Hells Angel met een roze leren jack gezien? Dat komt niet stoer over!

Toch staat een hoop mensen de kleur zwart niet (zoals blondines). Draag nooit een pak geheel in het zwart. Als je het combineert met een andere kleur, haal je de heftigheid ervan af en maak je het sprankelender.

Wit (19 x uitgekomen)

Reinheid, trouw, maar ook rouw is de religieuze betekenis van wit. Echt blanke mensen staat wit niet, daarom zijn trouwjurken in offwhite, crèmekleur of ivoor beter (zie voor meer informatie blond haar).

Statistieken

Statistieken

Reageer (4)

  • meliswoody

    rood mijn lievelings kleur

    1 decennium geleden
  • Janineee

    Wit

    1 decennium geleden
  • yaartjuh

    rood,, eiegenlijk oranje,, maar dat lijkt er wel op:P

    1 decennium geleden
  • LunaSpy

    Blauw, cool:)!!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?