Cas is een loner, altijd al geweest ook. Luistert naar punk, luister naar metal, draagt wat ze wil en de rest van de wereld lijkt dat een doodzonde te vinden. Dan heb je de nieuwe jongen op haar school - Chazz, punker, rode hanenkam en van z'n vorige school afgeschopt vanwege vechten.
Ze praten. Luisteren muziek. Maar hij is dagen achter elkaar niet op school, verschijnt met blauwe ogen en schrammen, en zegt er nooit iets over. En Cas probeert het, natuurlijk probeert ze het, maar hij klapt elke keer weer dicht. Daar heeft ze geleerd hoe de stilte klonk.
En die stilte deed meer pijn dan welke keiharde CD ook.



‘De quote die ik heb gekozen,’ zei hij, ‘is: ‘It was loud, it was fast, it was angry, and it saved my fucking life.’ Sorry voor het ‘fucking’, maar dat kunnen jullie wel hebben. Ik heb geen idee wie dit gezegd heeft, maar het is waar. Punk heeft m’n leven gered, zonder punk had ik hier niet gestaan. Elke keer dat ik vroeger overwoog iedereen gelijk te geven en van het dak te springen, was ‘dat geschreeuw’ het enige dat me tegenhield. En dan concerten… dat is geweldig. Een bandje dat niemand kent, dat niemand kan verstaan maar iedereen wordt gek. Iedereen is gelijk en ras of wat dan ook maakt geen zak uit. En dan de pit in, leven, zo voelt dat. En de muziek vertelt de waarheid, de hele nacht lang of het nou over politiek gaat of over de dood of gewoon over een dag… dat red levens. Muziek, mensen, mensen die normaal doen, die het geen zak uitmaakt of je rondloopt met een blauwe hanenkam, een opengeknipt shirt en oude Docs, of dat er ergens een jongen met een jongen staat te zoenen. Dat is vrijheid. Dat is gewoon fucking vrijheid en een plek waar ik gewoon thuishoor, ook al ken ik niemand en is het zo heet als de hel, ook al kom ik met een blauwe plek zo groot als Afrika en m’n hele lichaam onder de schrammen de pit uit, daar kan ik thuis zijn, meer dan waar ook.’

Hoofdstukken

Titel Nieuwste eerst Woorden Gelezen Aangepast
1.1 525 128 1 decennium geleden
1.2 1465 95 1 decennium geleden
1.3 926 92 1 decennium geleden
Sorry. 0 102 1 decennium geleden
2 1098 108 1 decennium geleden
2.2 1647 113 1 decennium geleden
2.3 (denk ik) 891 137 1 decennium geleden
2.4 999 88 1 decennium geleden
3 1050 90 1 decennium geleden

Reageer (1)

  • annata

    wat wil je bereiken?

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen