~31 Oktober 1303~
De mensen in het armzalige dorpje ontwaken door een krijsende baby, Rule Dolph wordt geboren. Zijn ouders gaven hem deze naam, met een speciale betekenis eraan verbonden: beroemde wolf. Zijn tweede naam is Daniel, waar hij ook bij genoemd wordt. Het was volle maan en 31 oktober, de nacht van de Duivel, zoals velen zeiden. Duivelskind, zo noemde iedereen hem al vanaf zijn eerste dag op deze planeet. De ouders waren erg ontzet, en hadden het ook graag anders gewild. Het arme kind raakte in zijn eerste week al minderwaardig, en enkel zijn moeder zorgde voor hem. Zijn vader kende hij niet, hij had zijn moeder verlaten om één of ander mysterieus ding te gaan doen, en was nooit wederkeert. Daniel werd snel erg zelfstandig, en kon tot verbazing van iedereen al lopen toen hij amper vier maandjes oud was. 'Zie je wel!', had één van de dorpsvrouwen gegild. 'Dat kind spoort niet! Het is duivelswerk!' 'Laten we het verbranden!', riep een andere man. 'Nee!', gilde de moeder. 'Sluit het dan op, zodra het twee jaar is. Laat het leven! Uit respect, voor mij en mijn man, en niet voor het kind.' De menigte op het plein bromde, en werkelijk twee jaar later werd het kind opgesloten in één van de dorpsgevangenissen. In tegenstelling tot de andere houten hutjes was deze van steen, verstevigd met staal. De smid in het dorp had alles tot in de puntjes uitgewerkt, hij wou geen ontsnapping op zijn naam, natuurlijk.

~31 Oktober 1304~
Het dorpje is stil, precies één jaar later dan Daniel werd ze eindelijk geboren: Rolien Connell. Het was opnieuw volle maan, en weer een duivelsnacht. Rolien had niet gehuild bij haar geboorte. Gelukkig niet. Nu kon haar moeder geheimhouden dat ze ook in de duivelsnacht geboren werd, en haar geboorte de volgende dag pas bekend maken. Iedereen zou denken dat ze de eerste november was geboren: ze zou een buitengesloten persoon worden. Iedereen die op 1 november zou geboren worden, zou een helper van God zijn volgens iedereen. Een slaafje dus. Haar leven zou niet gemakkelijk worden, maar de moeder kon het niet langer uitstellen dan dat, het zou opvallen. De meeste mensen in dit dorp waren bijgelovig, maar de familie Dolph en Connell niet. Rolien haar vader hield zich vooral bezig met jagen, en haar moeder met spinnen. Rolien was ook zeer zelfstandig, en kon ook na vier maandjes al lopen. Ook dit hield de moeder zo best mogelijk geheim, zelfs voor haar man, die ook niet wist dat ze eigenlijk 31 oktober werd geboren. Na negen maandjes werd bekend gemaakt dat Rolien kon lopen, maar het boeide niemand. Ze was immers een 1-november-kind. Vanaf drie jaar, zou ze al een slaafje worden. Dat had haar moeder besloten. Slaafje voor dame Geraldine, die de belangrijkste vrouw in het dorp was en haar nu al had opgeëist.

~31 Oktober 1305~
Vandaag werd Daniel opgesloten in de gevangenis. Hij was amper twee jaar, maar niemand hield van hem. Zelfs zijn eigen moeder niet meer. De stenen hut met stalen buizen als poort, hielden hem binnen. Niemand keek nog maar naar hem. Zelf niet het kleinste kind. Hij kreeg zijn flesje pap altijd binnengesmeten, dan moest hij er naartoe kruipen en zelf leegdrinken.

Een harde wereld is het hier. Een wereld waarin de mensen nog steeds denken dat de aarde plat is.

Just beyond our reach, there's the infinity.


Meest gepaste leeftijd: 12 jaar of ouder.
Er komen weerwolven, vampieren, magie, ... aan te pas.
Fictie, alles is verzonnen.

Hoofdstukken

Titel Nieuwste eerst Woorden Gelezen Aangepast
01. Don't worry, it's me. 428 149 1 decennium geleden
02. Are You Sure? 400 127 1 decennium geleden
03. He Just Did... 641 153 1 decennium geleden
04. Going Nowhere 906 141 1 decennium geleden
05. Hello, nice to meet you! 454 119 1 decennium geleden
06. To The Town 161 120 1 decennium geleden

Reageer (3)

  • Niempje

    nhee dat had ik al door ze xD

    1 decennium geleden
  • Wherever

    Omg, daar had ik zelf nog ni aangedacht xd

    1 decennium geleden
  • Niempje

    Rule Dolph lijkt een beetje op rudolf hahahaha xDxD :P:P

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen